Μαϊντανός: Η παρεξηγημένη ''πρασινάδα''

26.11.2004
Ξέρατε ότι ο μαϊντανός περιέχει μεγάλο αριθμό ουσιών που ωφελούν τον οργανισμό μας; Οπως για παράδειγμα, ίνες (περίπου 10%), 5.000 μονάδες καροτενοειδών (αντιοξειδωτικές ουσίες), διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι, ότι είναι πλούσιος σε ασβέστιο, αλλά και σε σίδηρο περίπου όσο και το συκώτι;
Ξέρατε ότι ο μαϊντανός περιέχει μεγάλο αριθμό ουσιών που ωφελούν τον οργανισμό μας; Οπως για παράδειγμα, ίνες (περίπου 10%), 5.000 μονάδες καροτενοειδών (αντιοξειδωτικές ουσίες), διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι, ότι είναι πλούσιος σε ασβέστιο, αλλά και σε σίδηρο περίπου όσο και το συκώτι;

Οσα πρέπει να γνωρίζετε:
- Χρειάζεται καλό πλύσιμο
- Συντηρείται τρεις μέρες, μετά χάνει το 10% της αξίας του.
- Μην ψιλοκόβετε τα φύλλα του μαϊντανού, γιατί οξειδώνονται εύκολα. Αν θέλετε να τα ψιλοκόψετε οπωσδήποτε, τότε κάντε το με το χέρι, γιατί η επαφή του με το μαχαίρι επισπεύδει την οξείδωσή του.
- Οταν μαγειρεύετε, προσθέστε το μαϊντανό προς το τέλος.