Υγεία με γιόγκα

25.04.2006
Σήμερα, υπάρχουν πολλές μορφές γυμναστικής, αλλά η γιόγκα θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο σύστημα ασκήσεων για το ανθρώπινο σώμα. Οι "asanas", δηλαδή οι στάσεις, επικεντρώνονται στη σωστή αναπνοή, κίνηση και αυτοσυγκέντρωση. Επίκυψη (Pada Hasthasana)Ορθια στάση που βοηθά σωματικά, αλλά και πνευματικά. Σωματικά...
Σήμερα, υπάρχουν πολλές μορφές γυμναστικής, αλλά η γιόγκα θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο σύστημα ασκήσεων για το ανθρώπινο σώμα. Οι "asanas", δηλαδή οι στάσεις, επικεντρώνονται στη σωστή αναπνοή, κίνηση και αυτοσυγκέντρωση.

Επίκυψη (Pada Hasthasana)
Ορθια στάση που βοηθά σωματικά, αλλά και πνευματικά.

Σωματικά Επιμηκύνει την σπονδυλική στήλη, κάνοντάς την πιο ευέλικτη. Η στάση αυτή τεντώνει και όλο το πίσω μέρος του σώματος. "Ξυπνάει" τις αρθρώσεις, τονώνει τους μυς της γάμπας και συμβάλλει στην κυκλοφορία του αίματος.

Πνευματικά Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση.

Οδηγίες
1. Σταθείτε προσοχή, μεταφέροντας το κέντρο του βάρους σας στα πέλματα. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και τεντώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας.

2. Εκπνεύστε και σκύψτε, βάζοντας τα χέρια στους αστραγάλους ή πιο ψηλά, αν δε μπορείτε. Αναπνεύστε αργά και μείνετε σ' αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα (αυξήστε το σταδιακά σε ένα λεπτό). Νιώστε το τέντωμα των γοφών.