Επιλογή γυμναστηρίου

19.11.2002
Για να διαλέξετε το σωστό γυμναστήριο, μη διστάσετε να το επισκεφτείτε για να ελέγξετε το χώρο, τα όργανα, τις υπηρεσίες που πρσφέρει και φυσικά να γνωρίσετε τους γυμναστές.

Επιτέλους, πήρατε την απόφαση να βάλετε στο πρόγραμμά σας την άσκηση, αλλά δεν ξέρετε σε ποιό γυμναστήριο να κάνετε εγγραφή; Η σωστή επιλογή προϋποθέτει να ελέγξετε το χώρο, να ενημερωθείτε για τα όργανα και τα προγράμματα που διαθέτει, αλλά και να συνομιλήσετε με τους γυμναστές.

Καλός γυμναστής είναι εκείνος που είναι πρόθυμος να σας ακούσει, να λύσει τις απορίες σας, αλλά και να σας βοηθήσει να επιλέξετε το πρόγραμμα ασκήσεων που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Σήμερα, τα γυμναστήρια προσφέρουν μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τα γούστα. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα προγράμματα είναι:


Γυμναστική για μυϊκή τόνωση με ή χωρίς βάρη. Ιδανική μορφή άσκησης για το σύνολο των μυών. Αν είναι με βάρη, τότε ανάλογα με το σημείο όπου τοποθετούνται ενδυναμώνονται συγκεκριμένα σημεία του σώματος.


Aerobic. Διαρκής κίνηση στο ρυθμό της μουσικής, κατάλληλη για την καρδιοαγγειακή λειτουργία και τη γενική βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Υπάρχουν δύο παραλλαγές. Το low impact για τους αρχάριους και το high impact για τους προχωρημένους.


Stretching. Ήπιο τέντωμα των μυών, που χαρίζει ευλιγισία και χάρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ