Για ονειρεμένους γλουτούς

06.07.2001
Το τοπικό πάχος είναι αντιαισθητικό. Ωστόσο, υπάρχει λύση. Αν εφαρμόζετε τις ασκήσεις που σας προτείνουμε θα δείτε τη διαφορά σε λιγότερο από ένα μήνα και θα αποκτήσετε τις αναλογίες που ονερεύεστε. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε το πρόγραμμα των ασκήσεων με κάποια από τις ειδικές κρέμες για τοπικό πάχος που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Το τοπικό πάχος είναι αντιαισθητικό. Ωστόσο, υπάρχει λύση. Αν εφαρμόζετε τις ασκήσεις που σας προτείνουμε θα δείτε τη διαφορά σε λιγότερο από ένα μήνα και θα αποκτήσετε τις αναλογίες που ονειρεύεστε. Για πιο ενισχυμένα αποτελέσματα μπορείτε να συνδυάσετε το πρόγραμμα των ασκήσεων με κάποια από τις ειδικές κρέμες για τοπικό πάχος που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Ασκηση 1η: Ανεβείτε σε ένα σκαλοπάτι ύψους περίπου 30 εκατοστών. Αν διαθέτετε step, ακόμα καλύτερα. Τα πόδια σας πρέπει να είναι σε διάσταση. Εισπνέοντας βαθιά, λυγίστε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω, σαν να θέλατε να γονατίσετε. Εκπνεύστε. Συγκεντρώστε τη δύναμή σας στο αριστερό σας πόδι και, ρίχνοντας το βάρος στη φτέρνα, προσπαθήστε να επανέλθετε στην αρχική σας θέση. Θα καταλάβετε, ότι κάνετε σωστά την άσκηση, αν νιώθετε τους πίσω μυς του μηρού και των γλουτών να "δουλεύουν". Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές για κάθε πόδι.
Ασκηση 2η: Σταθείτε όρθια και στηρίξτε το ένα σας χέρι σε μια καρέκλα. Το άλλο τοποθετήστε το πάνω από το δεξί γλουτό. Εισπνεύστε βαθιά και λυγίστε το δεξί σας πόδι όσο πιο πολύ μπορείτε, μέχρι το γόνατο να βρεθεί στην ίδια ευθεία με τα δάχτυλα των ποδιών σας. Η πλάτη και ο λαιμός σας θα πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή. Ανασηκωθείτε στην αρχική σας θέση, ενώ εκπνέετε. Επαναλάβετε την άσκηση 15 φορές για κάθε πόδι.
Ασκηση 3η: Σταθείτε όρθια και στηριχθείτε σε μια καρέκλα. Ρίξτε το βάρος σας στο αριστερό πόδι και "αγκαλιάστε" με το δεξί σας πέλμα τον αριστερό σας αστράγαλο. Περιστρέψτε προς τα έξω το γόνατο. Εισπνεύστε και ανασηκώστε το δεξί πέλμα κρατώντας το γόνατο λυγισμένο. Αν αισθανθείτε πίεση στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, διακόψτε την άσκηση. Επαναλάβετε 15 φορές για κάθε πόδι.