Πρωινό ξύπνημα!

22.04.2005
Mερικές απλές ασκήσεις στρέτσινγκ θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε ανανεωμένη και έτοιμη να ξεκινήσετε την ημέρα σας! Η κυκλοφορία του αίματος θα διευκολυνθεί, τα κύτταρα θα οξυγονωθούν και, παράλληλα, θα αποκτήσετε ευεξία και κέφι. Ασκηση 1η Όρθια με τα πόδια ενωμένα, τα χέρια και το κεφάλι προς τα κάτω, εισπνεύσετε αργά, ενώ, ταυτόχρονα, ανεβάζετε τα χέρια και ανασηκώνετε το κεφάλι. Κρατήστε τα χέρια σας...
Μερικές απλές ασκήσεις στρέτσινγκ, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε ανανεωμένη και έτοιμη να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Η κυκλοφορία του αίματος θα διευκολυνθεί, τα κύτταρα θα οξυγονωθούν και, παράλληλα, θα αποκτήσετε ευεξία και κέφι.

Ασκηση 1η: Όρθια με τα πόδια ενωμένα, τα χέρια και το κεφάλι προς τα κάτω, εισπνεύσετε αργά, ενώ, ταυτόχρονα, ανεβάζετε τα χέρια και ανασηκώνετε το κεφάλι. Κρατήστε τα χέρια σας ψηλά μέχρι και πάνω από το κεφάλι. Την ίδια στιγμή, πρέπει να στηρίζεστε στις μύτες των ποδιών σας. Καθώς εκπνέετε, επανέρχεστε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 3 φορές, αργά και χωρίς απότομες κινήσεις.

Ασκηση 2η: Όρθια με τα πόδια λίγο ανοιχτά και τα χέρια στους γοφούς, εισπνεύστε και σκύψτε μπροστά, στο ύψος της μέσης. Η πλάτη σας πρέπει να είναι ίσια. Εκπνέοντας, σκύψτε μπροστά. Επανέλθετε στην αρχική σας θέση αργά και επαναλάβετε 3 φορές.

Ασκηση 3η: Όρθια με τα πόδια σε διάσταση στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια σταυρωμένα. Το σώμα σας πρέπει να κάνει κλίση προς τα δεξιά, μέχρι τη μέση και, στη συνέχεια, προς τα αριστερά. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι αργές. Επαναλάβετε 3 φορές για την κάθε πλευρά.

Ασκηση 4η: Γονατίστε στο πάτωμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια. Εισπνέοντας, κάντε το τέντωμα της γάτας (κυρτή πλάτη), ενώ εκπνέοντας, ισιώνετε την πλάτη σας. Επαναλάβετε 3 φορές.