Στον πυρετό του καλοκαιριού

17.07.2008
Καλοκαίρι. Εκμεταλλευτείτε τη ζωογόνο δύναμη του ήλιου και της θάλασσας, κάντε τις σωστές επιλογές και εδραιώστε μία αρμονική σχέση ανάμεσα σε αυτό που αισθάνεστε και σ' αυτό που αντικρίζετε στον καθρέφτη. Μαζί με το θερμόμετρο ανεβαίνει και ο "πυρετός" του αδυνατίσματος και του σφριγηλού κορμιού. Ο καλύτερος σύμμαχος

Καλοκαίρι. Εκμεταλλευτείτε τη ζωογόνο δύναμη του ήλιου και της θάλασσας, κάντε τις σωστές επιλογές και εδραιώστε μία αρμονική σχέση ανάμεσα σε αυτό που αισθάνεστε και σ' αυτό που αντικρίζετε στον καθρέφτη.

Μαζί με το θερμόμετρο ανεβαίνει και ο "πυρετός" του αδυνατίσματος και του σφριγηλού κορμιού. Ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι η θάλασσα. Φορέστε ένα αδιάβροχο αντιηλιακό και βουτήξτε. Το κρύο νερό αποτελεί πηγή άμεσης ευεξίας. Πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινήστε το κολύμπι. Ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο, το κολύμπι γυμνάζει τους μυς και συμβάλλει στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Η θάλασσα είναι πηγή ζωής, καθώς περιέχει ιχνοστοιχεία, μέταλλα, μεταλλικά άλατα και μικροοργανισμούς με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Μετά από τριάντα λεπτά παραμονής μέσα στο νερό, οι πόροι ανοίγουν και το σώμα "εφοδιάζεται" με πολύτιμες ουσίες. Παράλληλα, το ιώδιο αυξάνει το μεταβολισμό των κυττάρων και τα βοηθά να κάψουν το περιττό λίπος. Έτσι, αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος και το δέρμα αποκτά βελούδινη υφή.

Αν η παραλία είναι κατάλληλη, βγείτε στα ρηχά και παίξτε βόλεϊ με την παρέα σας. Η δραστηριότητα αυτή γυμνάζει το σώμα και διώχνει το άγχος και την ένταση. Οι μανσέτες, οι πάσες και οι αποκρούσεις δυναμώνουν τα χέρια, ενώ η κίνηση των ποδιών σφίγγει τους γλουτούς και τους μηρούς.

Αν είστε αθλητικός τύπος, ασχοληθείτε με το wind surfing και το water ski: βοηθούν στην απώλεια θερμίδων και στη δημιουργία καλογυμνασμένου σώματος. Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μην απογοητεύεστε. Βάλτε τη μάσκα και τα βατραχοπέδιλα και εξερευνήστε το βυθό κουνώντας τα πόδια με ήρεμες κινήσεις. Η αντίσταση του νερού, τα γυμνάζει και τα δυναμώνει. Όμως, ακόμη και το περπάτημα στην ακρογιαλιά με γυμνά πόδια μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλλίγραμμες και σφικτές γάμπες.

Επωφεληθείτε από τις καλοκαιρινές διακοπές για να αναζωογονήσετε το σώμα σας με φυσικούς και ευχάριστους τρόπους, απολαμβάνοντας παράλληλα τον ήλιο και τον καθαρό αέρα. Είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς που μπορείτε να του προσφέρετε.