7 παγίδες που πρέπει να προσέχεις σε έναν trainer γυμναστικής

22.04.2022
7 παγίδες που πρέπει να προσέχεις σε έναν trainer γυμναστικής
Τι πρέπει να λάβεις υπόψη σου για να προστατέψεις το σώμα σου αλλά και τη ψυχή σου

Έχεις σίγουρα ακούσει για παγίδες που δεν πρέπει να αγνοήσεις σε μια σχέση, σημάδια που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα για μια νέα δουλειά, ακόμα και για σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα δεν λειτουργεί. Αλλά τα προειδοποιητικά σημάδια ενός trainer γυμναστικής είναι επίσης σημαντικό να έχεις κατά νου. Εκτός από το να έχει όλα τα κατάλληλα διαπιστευτήρια για να καθοδηγήσει μια προπόνηση, ένας trainer θα πρέπει να νοιάζεται πραγματικά για κάθε συμμετέχοντα και να δημιουργεί ένα ασφαλές, υποστηρικτικό και παρακινητικό περιβάλλον όπου όλοι περνούν καλά και ιδρώνουν καλά.

Πώς να καταλάβεις πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα, σύμφωνα με έναν καρδιολόγο

Παρακάτω θα δεις τα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξεις σε έναν trainer γυμναστικής:

1. Δεν εξηγεί γιατί μια άσκηση είναι ωφέλιμη
Ένας καλός εκπαιδευτής φυσικής κατάστασης γνωρίζει ποιες ασκήσεις στοχεύουν σε ποιους μύες και ποια οφέλη παρέχουν. Ένας εξαιρετικός εκπαιδευτής φυσικής κατάστασης σου λέει τα πάντα για αυτό κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κάνοντας τα να φαίνονται πιο σκόπιμα.

2. Δεν αλληλεπιδρά με άλλους πριν ή μετά το μάθημα
Θέλεις έναν/μια trainer που να νοιάζεται για εσένα. Αν δεν αφιερώνει χρόνο ή δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με άτομα εκτός μαθήματος, είναι σημαντικό γιατί αν είσαι νέα στην τάξη, είναι εύκολο να αισθάνεσαι χαμένη ή να φοβάσαι, αλλά είναι δουλειά του εκπαιδευτή να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς. Ένας/μια καλή trainer θα πρέπει να είναι διαθέσιμος/η για να απαντήσει τυχόν ερωτήσεις, να δώσει οδηγίες ή απλώς να πει ένα γεια.

3. Δεν φεύγει ποτέ από το μπροστινό μέρος της τάξης
Η ενασχόληση με τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του μαθήματος είναι επίσης πολύ σημαντική. Έτσι, εάν ένας trainer μένει συνήθως στο μπροστινό μέρος του δωματίου και δεν αλληλεπιδρά, αυτό μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδια. Εστιάζοντας αποκλειστικά στη διδασκαλία και όχι στην αλληλεπίδραση, ο trainer δεν «διαβάζει» την αίθουσα και δεν βλέπει εάν η ενέργεια και η ένταση πρέπει να ανέβουν ή να μειωθούν. Όταν ο trainer ασχολείται πλήρως με τους συμμετέχοντες, βοηθάει τους πάντες να είναι ενθουσιασμένοι και παρακινημένοι.

4. Ξεχωρίζει άτομα λόγω κακής φόρμας
Ένας trainer πρέπει να κάνει διορθώσεις και παρατηρήσεις - Ωστόσο, δεν είναι ωραίο αν φέρνει σε δύσκολη θέση κάποιον μπροστά σε ολόκληρη την τάξη. Αντίθετα, μπορεί να απευθυνθεί στο άτομο μεμονωμένα και να κάνει διακριτικά τα σχόλια του.

5. Δεν παρέχει τροποποιήσεις
Στα μαθήματα, οι άνθρωποι είναι συνήθως σε διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Εάν οι εκπαιδευτές δεν παρέχουν τροποποιήσεις, υπάρχει η περίπτωση τραυματισμού ή να μην κάνουν μια αρκετά απαιτητική προπόνηση. Αναζήτησε εκπαιδευτές που δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και σου δίνουν επιλογές για να τη διευκολύνεις ή να προχωρήσεις μια άσκηση.

6. Σε σπρώχνει στο μέγιστο κατά τη διάρκεια κάθε άσκησης
Στην ιδανική περίπτωση, ένας καλός trainer θα σε ωθήσει κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο της υπερβολής. Αν προχωράς όλο και πιο σκληρά σε κάθε άσκηση, φτάνεις σε ένα σημείο όπου το μόνο που κάνεις είναι να διακινδυνεύσεις να τραυματιστείς και να κάνεις τον εαυτό σου να υποφέρει χωρίς λόγο.

7. Δεν δίνει περιόδους ανάπαυσης
Είναι σημαντικό ένας εκπαιδευτής να ενσωματώνει περιόδους ανάπαυσης κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Το σώμα πρέπει να ανακάμψει και να κάνει διαλείμματα μεταξύ των σετ για να βεβαιωθείς ότι δεν κουράζεις υπερβολικά τους μύες σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό.