Αυτό είναι το είδος γυμναστικής που σε κάνει να τρως λιγότερο

07.10.2020
Αυτό είναι το είδος γυμναστικής που σε κάνει να τρως λιγότερο
Μια νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει όσα ξέραμε μέχρι τώρα

Μια νέα μελέτη, από το Waterloo του Καναδά, έρχεται να ανατρέψει την κοινή πεποίθηση πως η γυμναστική ανοίγει την όρεξη. Συγκεκριμένα η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση της Ψυχοσωματικής Ιατρικής, ισχυρίζεται πως το τρέξιμο περιορίζεται στην όρεξη.

Δες και αυτό: Ο απόλυτος οδηγός για να ξεκινήσεις τρέξιμο με πρόγραμμα

Στην έρευνα συμμετείχαν αποκλειστικά 21 νεαρές γυναίκες ηλικίας 19- 26 ετών, με προτίμηση στο junk food. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μαγνητικό πεδίο για να μειώσουν τη λειτουργία του ραχιοπλευρικού προμετωπιαίου φλοιού, το οποίο είναι το τμήμα του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και λειτουργίες όπως η σκέψη και η δράση.

Αυτό το είδες; 6 τρόποι για να αδυνατίσεις με το καθημερινό σου περπάτημα

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν, είναι πως οι γυναίκες που είχαν αυξημένη όρεξη για φαγητό υπέκυψαν σε περισσότερα παχυντικά φαγητά, ακόμα κι αν υπήρχαν υγιεινές επιλογές διαθέσιμες. Εκτός αυτού, αποδείχθηκε ότι το τρέξιμο συμβάλλει στη μείωση της όρεξης και την προτίμηση πιο υγιεινών τροφών, λόγω του ραχιοπλευρικού προμετωπιαίου φλοιού, μιας περιοχής του εγκεφάλου που βοηθάει στον έλεγχο της πείνας και στον έλεγχο της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφών.