6 τρόποι για να αδυνατίσεις με το καθημερινό σου περπάτημα

16.06.2020
6 τρόποι για να αδυνατίσεις με το καθημερινό σου περπάτημα
Η καραντίνα του κορονοϊού μας τελείωσε όμως μία συνήθεια που αποκτήσαμε οι περισσότεροι εκείνη την εποχή μας έμεινε! Ναι, περπατάμε όλοι περισσότερο. Και καλά κάνουμε, όπως φαίνεται! Μήπως, όμως, υπάρχει τρόπος να συνδυάσουμε τα οφέλη του ως προς τη φυσική μας κατάσταση και με την απώλεια βάρους;

Tα τελευταία χρόνια, το περπάτημα έχει γίνει trendy. To να καταφέρει κανείς να κάνει έστω και μερικές εκατοντάδες βήματα την ημέρα μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή του σωματική δραστηριότητα. Μάλιστα, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ συμβουλεύει ότι οι ενήλικες πρέπει να κινούνται περισσότερο και να κάθονται λιγότερο καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και παροτρύνει τον κόσμο ότι έστω και μια μικρή σωματική δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία. Εάν προσπαθείς να διαχειριστείς το βάρος σου, το περπάτημα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης βάρους. Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το περπάτημα όσον αφορά στην απώλεια βάρους, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών για τη μεγιστοποίηση της προόδου σου.

Συμβουλές για την απώλεια βάρους

Ενυδάτωση: Εάν πηγαίνεις για έναν μακρύ περίπατο, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι είσαι ενυδατωμένη. Προσπάθησε να παραμείνεις ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιες δύο ποτήρια νερό τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν από τη βόλτα σου. Όταν επιστρέψεις από τη βόλτα σου, φρόντισε να πιεις ένα ποτήρι νερό για να ενυδατώσεις ξανά το σώμα. Απόφυγε τυχόν ζαχαρούχα αναψυκτικά ή ποτά με ηλεκτρολύτες. Εάν περπατάς σε μέτρια ένταση, το νερό θα είναι μια χαρά για την ενυδάτωση του σώματος.

Διατήρησε τη σωστή ταχύτητα: Επίλεξε ένα καλό ζευγάρι sneakers. Αυτό θα βοηθήσει στη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της βόλτας σου και μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Επιπλέον, εάν έχεις τα σωστά παπούτσια, μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την πορεία σου και να κάνεις το περπάτημα πιο άνετο για μεγαλύτερη απόσταση.

Αύξησε τον ρυθμό: Το περπάτημα σε διαστήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να διατηρήσεις το ενδιαφέρον της βόλτας σου. Όσον αφορά στο περπάτημα, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι βημάτων: βόλτα (παρόμοια με το window shopping, περίπου 3/4 δυσκολία σε κλίμακα 10), γρήγορη βόλτα (κάνοντας μια προσπάθεια εδώ, για μια δυσκολία 4/5), και δυναμικό περπάτημα (με μια δυσκολία 5/6). Κάνε ένα ζέσταμα με μια βόλτα και στη συνέχεια, στόχευσε σε ένα γρήγορο ρυθμό καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδρομής σου και μετά προσπάθησε ένα δυναμικό περπάτημα κάθε πέντε λεπτά για να αυξήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό. Δες για πόσο διάστημα μπορείς να διατηρήσεις το ρυθμό του δυναμικού περπατήματος και, στη συνέχεια, προσπάθησε να το αυξήσεις κατά λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά που βγαίνεις για βόλτα. Το δυναμικό περπάτημα για απώλεια βάρους μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική υγεία σου.

Θέσε έναν στόχο: Πόσο μακριά μπορείς να περπατήσεις σε 30 λεπτά ή σε 1 ώρα; Για να βελτιστοποιήσεις τον ρυθμό περπατήματος, προσπάθησε να στοχεύσεις 2 χιλιόμετρα ανά 30 λεπτά και 5 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εάν δεν μπορείς να δεσμευτείς να περπατήσεις για μια ολόκληρη ώρα ή 30 λεπτά, κάνε ότι μπορείς. Το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα και μπορεί να συνεισφέρει εξαιρετικά στα καθημερινά σου βήματα.

Περπάτησε σε κλίση: Εάν είσαι σε εσωτερικό χώρο, ένας διάδρομος θα σου επιτρέψει να χειριστείς την κλίση σου και αυτό μπορεί να ενισχύσει το κάψιμο των θερμίδων της βόλτας σου. Εάν είσαι έξω, προσπάθησε να επιλέξεις μια περιοχή με αυξομειώσεις υψομέτρου για να βελτιστοποιήσεις τη βόλτα σου. Η έρευνα δείχνει ότι η αύξηση της κλίσης μπορεί να ενισχύσει την ένταση της προπόνησης, μειώνοντας παράλληλα τον αντίκτυπο στα πόδια και τις αρθρώσεις.

Περπάτησε με έναν φίλο: Ένας φίλος μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις σε καλό δρόμο και να κάνεις αυτόν τον καθημερινό περίπατο ένα απαραίτητο μέρος της καθημερινότητας σου. Προσπάθησε να βρεις έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας ή έναν συνάδελφο που θα περπατήσει μαζί σου μερικές φορές την εβδομάδα για να σε παρακινήσει και να αλλάξει τα πράγματα.