Κολύμβηση και απώλεια βάρους: Πώς λειτουργεί και ποιο στυλ είναι καλύτερο για να χάσεις κιλά

19.11.2019
Κολύμβηση και απώλεια βάρους: Πώς λειτουργεί και ποιο στυλ είναι καλύτερο για να χάσεις κιλά
Για πολλούς, η κολύμβηση φέρνει στο νου δροσερά νερά, ηλιόλουστες διακοπές και συναρπαστικές παιδικές εξορμήσεις στις πισίνες. Αλλά εκτός από τη χαλάρωση και τη διασκέδαση, το κολύμπι είναι στην πραγματικότητα ένα απίστευτα αποτελεσματικό εργαλείο απώλειας βάρους, που καίει εκατοντάδες θερμίδες χωρίς τη φυσική πίεση των ασκήσεων όπως το τρέξιμο και η άρση βαρών. Στην πραγματικότητα, (ανάλογα με το βάρος σου και το πόσο σκληρά ασκείσαι ) μπορείς να κάψεις έως και 550 θερμίδες σε μια περίοδο μόνο μισής ώρας, δηλαδή περισσότερο από να χτυπιέσαι σε ένα διάδρομο ή να κάνεις spinning.

Το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα με μεγάλη επίδραση στο σώμα, καθώς οι κολυμβητές χρησιμοποιούν αμέτρητους μυς για να κινούνται στο νερό, αναγκάζοντας την καρδιά και τους πνεύμονες να εργάζονται με υπερωρίες. Το αποτέλεσμα είναι να κάνουν μια εξαιρετική προπόνηση cardio.

Εκτός από τις ανοιχτές λωρίδες για μια σόλο κολύμβηση, οι περισσότερες πισίνες προσφέρουν συνεδρίες aqua-aerobics, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και να δημιουργήσεις μια καλύτερη φυσική κατάσταση στο νερό.

Οι καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους

Η πεταλούδα, το πρόσθιο, η ελεύθερη κολύμβηση και το ύπτιο είναι τα στυλ κολύμβησης για να διαλέξεις, αλλά ποιο καίει τις περισσότερες θερμίδες;

Σύμφωνα με το Swimming.org, η πεταλούδα είναι το πρώτο στυλ στην κορυφή της λίστας καθώς μπορείς να κάψεις περίπου 450 θερμίδες ανά 30 λεπτά κολύμβησης.

Αν και είναι το πιο δύσκολο στην κολύμβηση, η πεταλούδα γυμνάζει όλους τους μυς στο σώμα σου, παρέχοντας σου μια ιδανική προπόνηση.

H ελεύθερη κολύμβηση έρχεται δεύτερη, ο οποία είναι η ταχύτερη από όλες τις ασκήσεις και λέγεται ότι έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην τόνωση των μυών και μπορεί επίσης να δυναμώσει το στομάχι, τους γλουτούς και τους ώμους.

Όσο για τις θερμίδες; Καίει περίπου 300 θερμίδες ανά ώρα! Τέλεια!