Τι είναι τα sumo squats και γιατί πρέπει να τα κάνεις και εσύ

09.01.2019
Τι είναι τα sumo squats και γιατί πρέπει να τα κάνεις και εσύ
Οι μηροί σου θα σε ευχαριστήσουν!

Τα squats είναι για τους γλουτούς σου αυτό που είναι η βροχή για τα φυτά - δεν μπορείς να μεγαλώσεις το δεύτερο χωρίς το πρώτο.

Δες και αυτό: Θέλεις να φτιάξεις του τέλειους γλουτούς; 6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Τα τακτικά squats είναι ιδανικά για να στοχεύσεις όλα τα σημεία του κάτω σωματός σου, αλλά οι μικρότεροι μύες που βοηθούν στη διαμόρφωση και τη σύσφιξη, χρειάζονται μια ιδιαίτερη φροντίδα. Και εκεί ακριβώς χρειάζονται τα sumo squats.

"Το μεγαλύτερο όφελος των sumo squats είναι ότι η ευρύτερη στάση προσφέρει μια μοναδική πρόκληση στους εσωτερικούς μυς του μηρού ή στους προσαγωγούς", λέει ο John Calarco, ιδιοκτήτης της Power Health and Performance στη Νέα Υόρκη.

Δες και αυτό: TRX: Τι ακριβώς είναι και γιατί το επιλέγουν ακόμη και οι διάσημοι

Πώς μπορώ να κάνω sumo squat;

Στέκεσαι με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος του ισχίου, οι πατούσες σου είναι στις 45 μοίρες και ο κορμός σου γέρνει ελαφρώς προς τα εμπρός. Εισπνέεις καθώς λυγίζεις τα γόνατά σου και "βυθίζεις" τους μηρούς σου μέχρι να είναι παράλληλοι στο πάτωμα. Εκπνέεις και επιστρέφεις στην αρχική θέση. Κάνε οκτώ έως 15 επαναλήψεις.

Για να γίνει πιο δύσκολο, πρόσθεσε ένα βαράκι, κρατώντας το μπροστά από τη μέση σου με τα χέρια εκτεταμένα ευθεία.

Δες και αυτό: Θέλεις να χάσεις λίπος από τους μηρούς; 5 τρόποι να το καταφέρεις

Η στάση είναι το κλειδί σε αυτήν την άσκηση: Εάν είναι πολύ στενή δε θα γυμνάσεις σωστά και αρκετά τους μηρούς και τους γλουτούς σου, ενώ αν είναι φαρδιά θα μπλοκάρει την άρθρωση του ισχίου στο κάτω μέρος της στάσης, λέει ο Calarco.

Τα sumo squats είναι πολύ αποτελεσματικά για να δουλέψεις την αντοχή σου σε όλα τα μέρη του κάτω σώματος. Ακριβώς όπως τα παραδοσιακά squats, αυτή η παραλλαγή δουλεύει τα ίδια σημεία αλλά προσθέτει μια μοναδική πρόκληση στους αγωγούς σου, ενισχύοντας τους σκληρούς μυες του μηρού.