10 τρόποι να χάσεις βάρος και να μπεις σε φόρμα γρήγορα

06.08.2018
10 τρόποι να χάσεις βάρος και να μπεις σε φόρμα γρήγορα
Μεγιστοποιήστε τα αποτελέσματα της γυμναστικής με αυτές τις στρατηγικές

Ακριβώς όπως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, το να χτίσεις το σώμα των ονείρων σου, αναγκαστικά, παίρνει επίσης χρόνο. Παρ'όλα αυτά, δεν χρειάζεται να κάνεις ακραίες, δραστικές αλλαγές για να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Μερικές φορές, οι απλές αλλαγές στη διατροφή και ο τρόπος που γυμνάζεσαι μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα συνολικά αποτελέσματα σου.

Συγκεντρώσαμε τις 10 αποτελεσματικές, αλλά και απλές συμβουλές από το 20 Pounds Younger, ένα βιβλίο από την αρχισυντάκτρια του Yahoo Health, Michele Promaulayko:

Κάνε βάρη αντί για cardio

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Southern Mane, η προπόνηση 30 λεπτών με βάρη καίει όσες θερμίδες καίνε και τα 30 λεπτά τρεξίματος.

Κάνε κάτι - ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που είχες σχεδιάσει

Είναι κατά 61% πιο πιθανό να παραλείψεις μια προπόνηση την επόμενη εβδομάδα εάν παραλείψεις την προπόνηση σου αυτή την εβδομάδα. Έχεις μόνο δέκα λεπτά στη διάθεση σου; Δοκίμασε αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής για μηρούς και γλουτούς.

Κάνε ασκήσεις υψηλής έντασης

Μόνο το 8% των ατόμων που γυμνάζονται σθεναρά λένε ότι συνήθως έχουν πρόβλημα να κοιμηθούν. Αυτό σημαίνει ότι θα ξυπνήσεις ανανεωμένη και έτοιμη για την προπόνηση σου αύριο!

Δοκίμασε τη γιόγκα

Η γιόγκα μπορεί να μετατοπίσει την αναλογία μυών σε λίπος, ακόμη και όταν το συνολικό βάρος σου παραμένει το ίδιο, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Κάνε αυτή την άσκηση κάθε μέρα

Τα Donkey Kicks δουλεύουν 55 έως 79 τοις εκατό περισσότερο τους γλουτούς από ό, τι τα squats από μόνα τους, σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο. Στήσου στα χέρια σου και τα γόνατα και λύγισε το δεξί πόδι προς το μηρό σου. Κρατώντας τα γόνατά σου λυγισμένα, σήκωσε τη δεξιά φτέρνα προς τα πάνω. Μείνε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα γύρισε στη θέση εκκίνησης. Κάνε 12 επαναλήψεις, στη συνέχεια κάνε το ίδιο με το αριστερό σου πόδι και επανάλαβε.

Ανανέωσε τη μουσική σου playlist

To να ακούς μουσική για περίπου μία ώρα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κόπωσης και στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των κυττάρων, σύμφωνα με το 20 Pounds Younger. Φόρεσε τα ακουστικά σου και άκου ανεβαστικά και έντονα τραγούδια.

Πάρε ένα νέο αθλητικό σουτιέν

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 17% των γυναικών που βίωναν πόνο στο στήθος από τη γυμναστική παρέλειψαν τις προπονήσεις σας, μείωσαν τη διάρκεια της γυμναστικής ή την ένταση αυτής, ή άλλαξαν τις δραστηριότητές τους. Μάθε ποιο είναι το καλύτερο σουτιέν για τον τύπο του στήθους σου και αγόρασε το.

Επίλεξε σύνθετες ασκήσεις

Εστίασε στις κινήσεις που απασχολούν πολλαπλούς μυς ταυτόχρονα, αντί σε εκείνες που δουλεύουν μόνο μία ομάδα μυών τη φορά.