Ντεκολτέ, σέξι και αισθησιακό

01.08.2005
Αποκαλυπτικό και αισθησιακό, το ντεκολτέ αποτελεί ένα από τα ατού της γυναικείας εμφάνισης. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να αντισταθείτε στο νόμο της βαρύτητας και να διατηρήσετε το στήθος σας νεανικό και σέξι. Τόσο το στήθος όσο και η ευρύτερη περιοχή του ντεκολτέ αποτελούν δύο πολύ ευαίσθητες περιοχές του σώματος. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτες...
Αποκαλυπτικό και αισθησιακό, το ντεκολτέ αποτελεί ένα από τα ατού της γυναικείας εμφάνισης. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να αντισταθείτε στο νόμο της βαρύτητας και να διατηρήσετε το στήθος σας νεανικό και σέξι!
Τόσο το στήθος όσο και η ευρύτερη περιοχή του ντεκολτέ αποτελούν δύο πολύ ευαίσθητες περιοχές του σώματος. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στη χαλάρωση, γιατί οι μύες εκεί είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το στήθος να διατηρηθεί στο ύψος του.

Κινήσεις περιποίησης
* Ακόμα και αν δεν αντέχετε τις χαμηλές θερμοκρασίες, φροντίστε να ρίχνετε λίγο κρύο νερό, όταν τελειώνετε το μπάνιο σας.
* Επίσης, να κάνετε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα. Το peeling απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, την κάνει απαλότερη και την προετοιμάζει να δεχτεί τις υπόλοιπες κινήσεις περιποίησης.
* Ακόμη, κάντε μασάζ στην περιοχή με μια κρέμα σύσφιξης ή με μια απλή υδατική κρέμα. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι κυκλικές στην περιοχή του στήθους και ανοδικές στο ντεκολτέ.

Πώς θα το κρατήσετε στο ύψος του
Ανεξάρτητα από το μέγεθός του, το στήθος βαραίνει την επιδερμίδα που το συγκρατεί. Ο πρώτος κανόνας για να το κρατήσετε στη θέση του είναι να φοράτε πάντα σουτιέν. Όταν γυμνάζεστε, αποφύγετε όσο είναι δυνατόν τις αερόβιες ασκήσεις που τραντάζουν τους μυς του στήθους. Η καλύτερη άσκηση είναι η κολύμβηση.

Καθημερινές ασκήσεις
Στο σπίτι ή ακόμη και στο γραφείο, γυμνάστε το στήθος και το ντεκολτέ σας.
* Aρθρώστε διαδοχικά το γράμμα Χ και μετά το Ο. Κάντε το τουλάχιστον 6 φορές. Εκτός από το στήθος, θα βοηθήσει να γυμνάσετε όλους του μυς του λαιμού.
* Τεντώστε τους ώμους σας προς τα πίσω, χρησιμοποιώντας τους μυς του στήθους. Κρατηθείτε έτσι για 4 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση 6 φορές.
* Σταυρώστε τα μπράτσα σας το ένα πάνω στο άλλο. Πιάστε με τις παλάμες σας τα μπράτσα, σπρώξτε προς τα έξω, βάζοντας δύναμη, και μετά χαλαρώστε. Επαναλάβετε την άσκηση 15 φορές.
* Χαμογελάστε πλατιά, με τη βοήθεια όλων των μυών του λαιμού σας. Είναι μια αποτελεσματική άσκηση που θα τονώσει το ντεκολτέ σας.