Νέα προγράμματα fitness που αξίζει να δοκιμάσεις

02.02.2011
Τα νέα trends του fitness: Οι τελευταίες εξελίξεις, οι καινούργιες τάσεις, οι πιο μοδάτες προτάσεις...

Τα νέα trends του fitness
Οι τελευταίες εξελίξεις, οι καινούργιες τάσεις, οι πιο μοδάτες προτάσεις...

1. Altsimulator: έμαθες τα νέα; Η παραμονή σε μεγάλο υψόμετρο αδυνατίζει! Αντί, όμως, να πάρεις τα βουνά, φοράς μια ειδική βιομετρική ζώνη που καταγράφει και ελέγχει τις ζωτικές σου λειτουργίες και γυμνάζεσαι σε εξομοιωτή υψομέτρου.

Όφελος: Αποκτάς καλύτερη αντοχή και πετυχαίνεις δύο φορές ταχύτερη απώλεια βάρους.

2. Asian Fitness: Γιόγκα, τάι τσι, τσι κουνγκ και άλλα παραδοσιακά ασιατικά συστήματα διαλογισμού και πολεμικών τεχνών συνδυάζονται με βάρη, αερόμπικ και χορό, προσφέροντας έτσι νέες δυνατότητες εκγύμνασης αλλά και έναν πιο μεταμοντέρνο τρόπο προσέγγισης διαφορετικών φιλοσοφιών.

Όφελος: γυμνάζεις σώμα και πνεύμα

3. Compo Fitness: Σουηδική γυμναστική, δυναμικές κινήσεις με και χωρίς αντίσταση, μοντέρνος χορός, ασκήσεις ορθοσωμικής σε μπάλες ισορροπίας και διατάσεις αναμιγνύονται με τεχνικές γιόγκα, πιλάτες, πολεμικών τεχνών και street fight (συμπλοκή στο δρόμο). Για να πάρεις μια γεύση από το street fighter fitness, δες και το βίντεο στο τέλος του άρθρου:

Όφελος: Όλα σε ένα δηλαδή, και τι άλλο να ζητήσει κανείς;

4. Mind Fitness: Μέσω κιναισθητικών τεχνικών και ασκήσεων (με ειδικό εξοπλισμό), γυμνάζεις σώμα και μυαλό. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ρούχα συμπίεσης, που πιέζουν το σώμα και το αναγκάζουν να πάρει τη σωστή στάση σε οποιαδήποτε θέση, καθώς και παπούτσια που βελτιώνουν το συντονισμό και την αίσθηση ισορροπίας.

Όφελος: αποκτάς μεγαλύτερη ισορροπία

5. Paleolithic Fitness: Κάν’το όπως ο μονομάχος! Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα τρέχεις πάνω σε βρεγμένη άμμο, κουβαλάτε σακιά, βαριές πέτρες και κορμούς δέντρων, υπερπηδάς εμπόδια, αναρριχάσθε σε σκοινιά και τοίχους, γυμνάζεσαι με δράμια (kettle-bell) και βαριοπούλες.

Όφελος: Ο πιο trendy τρόπος άσκησης στα αμερικανικά γυμναστήρια...

6. Pre-video: Το βλέπεις πριν, το κάνεις μετά! Παρακολουθείς σε βίντεο το πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσει, βλέποντας εικονικά πρόσωπα να εκτελούν τις ασκήσεις.

Όφελος: Έτσι γνωρίζεις επακριβώς τι σε περιμένει και προετοιμάζεσαι αναλόγως.

Από το περιοδικό "Αρμονία"