Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε χυμό ροδιού;

19.09.2022
Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε χυμό ροδιού;
Απολαύστε αυτά τα απίστευτα οφέλη για την υγεία.

Τα ρόδια είναι γνωστά ότι είναι νόστιμα, υγιεινά και γεμάτα αντιοξειδωτικά. Όποιος όμως αγαπά το ρόδι ξέρει ότι μπορεί να είναι και λίγο δύσκολο να το φάει. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, και να ταυτόχρονα να έχετε όλα τα οφέλη για την υγεία, μπορείτε να δοκιμάσετε να πίνετε χυμό ροδιού!

Το Ρόδι δεν είναι απλώς γευστικό, αλλά έχει περισσότερα πλεονεκτήματα για το μυαλό, το σώμα και το δέρμα σας από ό,τι θα φανταζόσασταν.

Διαβάστε παρακάτω τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση χυμού ροδιού και τα εκπληκτικά αποτελέσματα που θα αποκομίσετε.

1 Νο1 για την υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους μας, ο χυμός ροδιού είναι πιθανώς ένας από τους καλύτερους χυμούς που μπορείτε να απολαύσετε για την καρδιά σας. Τα ρόδια είναι πηγή καλίου, που είναι σημαντικό για την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης καλίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, λέει η Lauren Manaker, συγγραφέας του The First Time Mom's.

Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην παροχή σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο, αλλά μπορεί να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση που είναι σημαντικός παράγοντας προστασίας της καρδιά σας.

Ρόδι: To φυσικό σου όπλο για όμορφο δέρμα και λαμπερά μαλλιά​

2 Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.
Ο χυμός ροδιού περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ανθοκυανίνη και η κατανάλωση αυτού του αντιοξειδωτικού συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου.
Στην πραγματικότητα, ο χυμός ροδιού είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά.

3 Θα νιώσετε ενυδατωμένοι.
Είναι σημαντικό να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένοι. Ενώ το νερό είναι πάντα το πιο σημαντικό ρόφημα για την ενυδάτωση, το να έχετε στη διάθεσή σας άλλα ενυδατικά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ποτά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο. Ο χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας σε υγρά.

4 Αντιμετώπιση χρόνιας φλεγμονής.

Υπάρχει ένα άλλο πιθανό αποτέλεσμα που μπορεί να προέλθει από τα ρόδια που έχουν τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά - μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής .

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ένας από τους τρόπους με τους οποίους αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή είναι η συνεργασία με ορισμένες πρωτεΐνες που εμπλέκονται στη σηματοδότηση των κυττάρων, οι οποίες μπορούν τελικά να είναι προστατευτικές έναντι ορισμένων χρόνιων ασθενειών.



5 Μπορεί να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Ένα νεότερο, λιγότερο γνωστό πιθανό όφελος από την κατανάλωση χυμού ροδιού είναι ότι μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες πτυχές της μνήμης σας καθώς μεγαλώνετε. Ένα ποτήρι χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της μείωσης της μνήμης σε ηλικιωμένους.

Τα καλύτερα προιόντα ροδιού:

ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ - Βιολογικά Ρόδια Ελασσόνας - Κτήμα Πούτα - www.ode.global

Ο Στέφανος Πούτας καλλιεργεί τις ροδιές του από τις οποίες παράγει μια πλειάδα εξαιρετικών προϊόντων για το ράφι. Οι καλλιέργειές βρίσκονται στην Ελασσόνα, στους πρόποδες του Ολύμπου: Κτήμα Πούτα. Είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, στις οποίες καλλιεργείται Βιολογικά με φροντίδα και μεράκι η παγκόσμια ποικιλία ροδιού Wonderfull, η οποία μπορεί να καταναλώνεται επιτραπέζια αλλά και να χυμοποιείται. Τα κτήματα είναι απαλλαγμένα από εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και χημικά λιπάσματα. Χρησιμοποιούνται μόνο οργανικά λιπάσματα όπως αυτό προβλέπεται από τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας. Έτσι φτάνουν στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής των οικοσυστημάτων. Οι καλλιέργειές ελέγχονται και πιστοποιούνται ως Βιολογικές από την Q-check Bio.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

  • Παραγωγή βιολογικών ροδιών
  • Παραγωγή βιολογικού χυμού ροδιού σε συσκευασίες των 250 ml, 500 ml, και 1 lit, χωρίς ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά
  • Παραγωγή μαρμελάδων ρόδι-μήλο και ρόδι-σταφύλι 100% φρούτο χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 240 gr και 810 gr
  • Παραγωγή μαρμελάδας ρόδι-σταφύλι, 24Κ βρώσιμο χρυσό, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 35 gr και 240 gr
  • Παραγωγή BBQ-SAUCE ρόδι-σταφύλι 100% φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 230 gr και 780 gr
  • Παραγωγή Chatney ρόδι-μήλο, ροδι-λαχανικά πορτοκάλι, ρόδι-καρότο, 100% φρούτα και λαχανικά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 230 gr και 780 gr
  • Παραγωγή dressing και σιροπιού ροδιού-σταφυλιού 100% φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 250 ml και 750 ml.

info:

Όλα τα προϊόντα με ένα κλικ ΕΔΩ

Βρείτε την ΩΔΗ και στο Facebook και στο Instagram

"Ωδή στο Ρόδι". Πούτας Στέφανος, Ελασσόνα, Λάρισα.
Τ: (+30) 2493401018, Κ: (+30) 6974550563