Γιατί οι φράουλες είναι ένα από τα πιο υγιεινά φαγητά που πρέπει να τρως

28.06.2021
Γιατί οι φράουλες είναι ένα από τα πιο υγιεινά φαγητά που πρέπει να τρως
+ 5 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να τις απολαύσεις

Οι φράουλες είναι αναμφίβολα από τα πιο απολαυστικά φρούτα της εποχής, αλλά γνωρίζεις πώς, εκτός από την υπέροχη γεύση τους, μπορείς να επωφεληθείς από την κατανάλωση τους;

Αρχικά, οι φράουλες περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα περισσότερα εσπεριδοειδή. "Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει 85 milligram βιταμίνης C. Αυτό είναι πάνω από το 140 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για τη βιταμίνη C και περισσότερο από αυτό που παίρνεις από ένα μόνο πορτοκάλι", λέει η ειδικός διατροφής Jenn LaVardera. "Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό θρεπτικό συστατικό που προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Βοηθά επίσης το σώμα να απορροφήσει σίδηρο αλλά και στην παραγωγή κολλαγόνου".

Νομίζετε ότι ξέρετε όλα τα είδη των μούρων; Η αλήθεια ίσως σας ξαφνιάσει

Εκτός από τις βιταμίνες, οι φράουλες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινικά οφέλη, που βοηθούν στην καταπολέμηση του διαβήτη και ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου. Οι φράουλες είναι επίσης γεμάτες με φυτικές ίνες, η οποία είναι βασική θρεπτική ουσία για καλή υγεία του εντέρου.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς έξυπνους τρόπους να τις ενσωματώσεις σε κάθε γεύμα:

Γρήγορο τουρσί
Οι φράουλες που αγόρασες δεν είναι απολύτως γλυκές ή είναι ανεπαρκώς μαλακές; Οποιοδήποτε φρούτο είναι λίγο ξινό, άγουρο ή πολύ σφικτό μπορεί να τουρσί. Χρησιμοποίησε μια άλμη με ζάχαρη και τουρσί ξύδι για να τις μετατρέψεις σε ένα νόστιμο και απροσδόκητο καρύκευμα. Μόλις γίνουν τουρσί, μπορούν να διατηρηθούν για μια ή δύο μέρες στο ψυγείο.

Σάλτσα φράουλας
Ζέστανε τις φράουλες σε χαμηλή φωτιά με νερό και το καρύκευμα της επιλογής σου (μπορείς να δοκιμάσεις λίγο χυμό μήλου και ξύσμα λεμονιού). Θα μαλακώσουν και θα αρχίσει να σχηματίζεται μια φυσικά γλυκιά μαγειρεμένη σάλτσα φράουλας, την οποία μπορείτε να απολαύσεις με γιαούρτι, παγωτό και διάφορα επιδόρπια.

Κατεψυγμένα μούρα
Πλύνε και κόψε τις φράουλες πριν τις βάλεις στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, μπορείς να τις προσθέσεις σε smoothies, πλιγούρι βρώμης ή σε παγωτό.

Chips φρούτων
Πλύνε και κόψε ομοιόμορφα τις φράουλες και μετά απλώστε τις σε ένα ταψί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Τα αποξηραμένα μούρα είναι μια υπέροχη επιλογή για σνακ.

Σαλάτα φράουλας
Πρόσθεσε φέτες φράουλας σε σαλάτες με ελαφρώς πικάντικα χόρτα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ροδάκινα, αμύγδαλα, πεκάν και ντομάτες.