5 τρόποι για να έχεις καλή φυσική κατάσταση - και δεν εννοούμε μόνο στο γυμναστήριο

01.09.2023
5 τρόποι για να έχεις καλή φυσική κατάσταση - και δεν εννοούμε μόνο στο γυμναστήριο
Πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη σήμερα και ποια καλύτερη στιγμή να αναθεωρήσεις τις προτεραιότητές σου; Η φυσική κατάσταση είναι ζήτημα υγείας, πρώτα απ' όλα και γι' αυτό θα πρέπει να της δίνουμε την πρέπουσα σημασία.

Η καλή φυσική κατάσταση βοηθά την υγεία σε όλες της τις εκφάνσεις και αυτό είναι αποδεδειγμένο πολλάκις. Ό,τι κι αν κάνεις για να νιώσεις καλύτερα με το σώμα σου (και δεν εννοούμε από αισθητικής άποψης) μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει τόσο απέναντι στον παθολόγο σου αλλά και ως προς την ψυχική ή ακόμη και την κοινωνική σου υγεία.

{https://www.instagram.com/p/CtY1ymXou8s/}

Η Γεωργία Μασκίνη, Nutrition & NLP Wellbeing Coach και Fitness Instructor, μοιράζεται 5 tips για σένα που θέλεις να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση και τη συνέπεια στην άσκηση, σε αυτά τα σημεία θα πρέπει να επιμείνεις:

  • Βρες ευχαρίστηση και χαρά στον τρόπο άσκησης που θα επιλέξεις. Θα ανυπομονείς να προπονηθείς και θα αισθάνεσαι υπέροχα! Δοκίμασε διαφορετικά είδη άσκησης για να δεις ποιο σου ταιριάζει.

  • Μείνε δραστήριος εκτός προπόνησης. Μια βόλτα με το σκύλο, δουλειές στον κήπο ή ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού θα σου δώσουν παραπάνω κινητικότητα μέσα στην ημέρα.

  • Πειραματίσου στην κουζίνα με διάφορες συνταγές και δώσε χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων σου.

  • Ξεκουράσου! Η αποκατάσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όταν προσπαθείς να τονώσεις το μυικό σου σύστημα. 2 ή 3 προπονήσεις την εβδομάδα είναι αρκετές για να αλλάξουν το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης.

  • Διατήρησε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για ζωή σε όλους τους τομείς. Δοκίμασε νέες δραστηριότητες και βρες καινούρια χόμπι, εκτός γυμναστηρίου. Με αυτό τον τρόπο η άσκηση δεν γίνεται εμμονή, αλλά το μέσο για να έχεις ενέργεια, να κάνεις το καλύτερο που μπορείς την κάθε μέρα σου και να αισθάνεσαι υπέροχα!

Και θυμίσου... Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Σήμερα, λοιπόν, η 1η Σεπτεμβρίου (που δεν είναι και Δευτέρα!) ίσως σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις κάτι που θα αλλάξει τη ζωή σου.

Καλό μήνα να έχουμε!

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2023 - 09:36