New Year' s Resolutions από τώρα; Γιατί όχι; 7 αλλαγές που μπορείς να ξεκινήσεις για να σε βρει το 2023 αλλιώς -με την καλή έννοια

03.11.2022
New Year' s Resolutions από τώρα; Γιατί όχι; 7 αλλαγές που μπορείς να ξεκινήσεις για να σε βρει το 2023 αλλιώς -με την καλή έννοια
Όσο και να μη θέλεις να το πιστέψεις, σε δυο μήνες τελειώνει και το 2022! Εμείς υπογραμμίζουμε το γεγονός, όχι για να σε αγχώσουμε, αλλά για να σου δώσουμε ένα κίνητρο να εκμεταλλευτείς αυτές τις περίπου 60 μέρες που μένουν, έχοντας κάνει "δουλίτσα" πριν "γυρίσει" ο χρόνος. Ενδιαφέρον δεν ακούγεται; Ιδού λοιπόν οι ιδέες που θέλουμε να μοιραστούμε.

1. Προσπάθησε να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου

Όχι, δεν είσαι πελαγωμένη - ανοργάνωτη είσαι (και δεν είσαι η μόνη). Νιώθεις να τρέχεις όλη μέρα και πάλι να μη σου βγαίνουν τα προγράμματα; Είσαι πάντα με την ψυχή στο στόμα, ένα πράγμα; Αν δεν είσαι από τις τυχερές που έχουν γεννηθεί π.χ. στο ζώδιο της Παρθένου και έχουν την τάξη (γενικότερα) στο DNA τους, τότε χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια -και συγκεκριμένοι στόχοι. Ιδού μερικοί για αρχή και θα μας θυμηθείς:

  • Ξύπνα νωρίτερα
  • Φτιάξε λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις κάθε μερα
  • Βάλε deadline
  • Μην παρεκλίνεις του προγράμματός σου

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που επιτυγχάνουν πάντα τους στόχους τους

2. Συγκεντρώσου σε ένα πράγμα κάθε φορά

Πρέπει να το πάρεις απόφαση. Δεν γίνεται να κάνεις (το ίδιο καλά) 400 πράγματα ταυτόχρονα! Κάπου θα το χάσεις το παιχνίδι... Προτίμησε να δοκιμάσεις να δώσεις 100% της προσοχής σου σε ένα πράγμα αντί να δίνεις περί το 20% σε 5 διαφορετικά και μόνο κερδισμένη θα βγεις.

3. Κάνε βελτιώσεις σταδιακά

Βάλε στο μυαλό σου ότι δεν μπορείς να φτάσεις στην κορυφή με έναν μόνο πήδο. Χρειάζονται μικρά, σταθερά, βηματάκια για να κερδίσεις τον στόχο σου, όποιος κι αν είναι αυτός. Το κλειδί για τη νίκη σε όποιο επίπεδο είναι ένα: να κάνεις την αρχή.

Ξεκίνα διαβάζοντας ΜΙΑ σελίδα, για αρχή, γράφοντας ΜΙΑ παράγραφο, κάνοντας ΕΝΑ σετ ασκήσεων για προπόνηση... ξεκίνα ΣΗΜΕΡΑ, όμως... Και σιγά σιγά πρόσθεσε σε ό,τι κάνεις ένα βήμα ακόμη. Οι μικρές, σταδιακές βελτιώσεις μέσα στον χρόνο είναι αυτές που θα σε οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές.

4. Σήκω από την καρέκλα

Συνεχίζοντας, κατά κάποιον τρόπο την προηγούμενη σκέψη εστιάζουμε στα της άσκησης. Αυτό το "Από Δευτέρα" ή "Από Γενάρη", άλλαξέ το σε "Τώρα", τώρα! Αν δεν θέλεις, ή δεν μπορείς να γραφτείς σε γυμναστήριο βάλε στο πρόγραμμά σου ένα περπάτημα και ίσως κάποιες ασκήσεις στα όργανα γυμναστικής που έχει παντού γύρω σου, σε πάρκα και πλατείες. Δεν είναι μόνο θέμα υγείας -που είναι μεγάλο- είναι και θέμα ευεξίας και διάθεσης. Δεν λέμε κάτι καινούριο, απλά δίνουμε ένα σπρώξιμο! Μπορεί να πιάσει!

4 τρόποι να διατηρήσεις ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής

5. Μην εστιάζεις στο πρόβλημα αλλά ψάξε τη λύση του

Εντάξει... Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Τα ξέρουμε, τα βλέπουμε, τα νιώθουμε. Δεν ωφελεί, όμως να λέμε όλο τα ίδια και τα ίδια. Δεν αλλάζει κάτι έτσι. Το "Αχ τι έπαθα, γιατί να τύχει αυτό σ' εμένα" και τα σχετικά, δε σε βοηθά πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Μία λογική εστιασμένη στην εύρεση λύσης του κάθε προβλήματος είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσεις το κάθε εμπόδιο και, τελικά, να πας μπροστά!

6. Επένδυσε σωστά στους ανθρώπους που έχεις κοντά σου

Είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, επηρεαζόμαστε αρκετά από τον περίγυρό μας και αυτό είναι fact. Όσο σκληρό και να ακούγεται, χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση και να κρατήσεις δίπλα σου ανθρώπους που σου κάνουν καλό, ανθρώπους που σε πηγαίνουν μπροστά και ανθρώπους που ακόμη και αν δεν σου κάνουν τη ζωή εύκολη, τουλάχιστον δεν σου την κάνουν δύσκολη. Από αυτούς, τους τελευταίους -σίγουρα θα έχεις τέτοιους κοντά σου- απομακρύνσου όσο είναι καιρός. Μπες στο 2023 πιο ανάλαφρη και από αυτή την άποψη και θα βγεις κερδισμένη.

Οι τρόποι να παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις

7. Θέσε συγκεκριμένους στόχους

Μην πας στα τυφλά. Σκέψου τι ακριβώς θέλεις σε κάθε τομέα, θέσε τον στόχο και ξεκίνα να τον πραγματοποιήσεις. Ένας πρώτος, για παράδειγμα, θα μπορούσε να αφορά σε μια συγκεκριμένη αλλαγή που θα ήθελες να δεις στον εαυτό σου (εσωτερικά, ή εξωτερικά) μέχρι τις γιορτές. Ο καιρός δεν είναι πολύς, αλλά δεν είναι και λίγος. Αρκεί να ξεκινήσεις τώρα. Και θυμήσου, πως όταν το νερό μπει στο αυλάκι, δεν γυρίζει πίσω -και αυτό έχει και την καλή του έννοια, αυτή που υπογραμμίζουμε εδώ.

Ο χρόνος ξεκινά από τώρα, λοιπόν, και μετρά αντίστροφα... Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου για το πώς θα ήθελες να σε βρει το 2023 και φρόντισε να σε κερδίσεις! Γιατί μπορείς!

Τελευταία τροποποίηση στις 30.12.2023 - 19:07