SEX

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν το σεξ της πρώτης φοράς με κάποιον ήταν κακό

19.11.2023
3 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν το σεξ της πρώτης φοράς με κάποιον ήταν κακό
Η δυσάρεστη εμπειρία σου δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο - δες τι μπορείς να κάνεις.

Το σεξ της πρώτης φοράς δεν είναι πάντα συγκλονιστικό -fact! Στην πραγματική ζωή, το σεξ με έναν νέο σύντροφο -ακόμη και με έναν που σου αρέσει πολύ- μπορεί να είναι άβολο ή αλλιώς...όχι καλό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο.

Για να καταλάβεις καλύτερα εάν η μη ικανοποιητική εμπειρία σου ήταν απλώς ένα εμπόδιο στο δρόμο μιας πολύ πιο ευχάριστης σχέσης, η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεύτρια Chamin Ajjan μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για το τι να κάνεις αν το σεξ που έκανες για πρώτη φορά με ένα άτομο που σε ενδιαφέρει ήταν κακό.

Γιατί είναι τόσο ερεθιστικό να ακούς το όνομα σου από τον σύντροφο σου κατά τη διάρκεια του σεξ

Προσπάθησε να ξεφύγεις από τις (κακές) σκέψεις σου

Όταν είσαι ενθουσιασμένη που θα συνευρεθείς με κάποιον για πρώτη φορά, είναι φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι πώς θα πάει. Το πρόβλημα είναι ότι το να θέσεις τις προσδοκίες σου πολύ υψηλά μπορεί επίσης να σε προετοιμάσει για μια πιθανή απογοήτευση, λέει η Ajjan. Εάν το πρώτο σεξ ήταν κακό, συνιστά να ρωτήσεις τον εαυτό σου: Ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή ή είχα επικεντρωθεί στην εμπειρία που δημιούργησα στο μυαλό μου;

«Αν συγκρίνεις αυτή τη σεξουαλική εμπειρία με αυτή που φανταζόσουν ή με άλλες που είχες με προηγούμενους σεξουαλικούς συντρόφους, χάνεις το τι πραγματικά συμβαίνει εδώ και τώρα», λέει η Ajjan. Φυσικά, ίσως αυτό που συνέβαινε ακριβώς μπροστά σου δεν ήταν πραγματικά τόσο ωραίο, αλλά αν είσαι πρόθυμη να το προσπαθήσεις ξανά, η παραμονή μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις αν υπάρχει περισσότερη σεξουαλική χημεία μεταξύ σας απ' όσο νόμιζες αρχικά.

Η καλύτερη συμβουλή της Ajjan για να συντονιστείς στη στιγμή κατά τη διάρκεια του σεξ: Εστίασε στις αισθήσεις σου δίνοντας προσοχή σε αυτά που ακούς, μυρίζεις, γεύεσαι και αισθάνεσαι. «Αυτή η προσεκτική προσέγγιση στο σεξ μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστησή σου καθιστώντας την μια θαυμάσια αισθητηριακή εμπειρία όπου είσαι πιο συγχρονισμένη με τον σύντροφό σου», λέει.

Όσα δεν πρέπει ποτέ να κάνεις αμέσως μετά το σεξ

Γίνετε πιο ξεκάθαροι για το τι θέλετε και οι δύο στο κρεβάτι

«Το κακό σεξ είναι συχνά απλώς μια περίπτωση κακής επικοινωνίας», λέει η Ajjan. «Το να μιλάμε φαίνεται αρκετά απλό, αλλά συχνά ανησυχούμε μήπως πληγώσουμε τα συναισθήματα του συντρόφου μας και αποφεύγουμε να υποστηρίξουμε τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις και επιθυμίες». Ωστόσο, η αποφυγή της συζήτησης μετά από ένα κακό σεξ καταλήγει να είναι κακό για όλους και να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητές σου για πραγματική ευχαρίστηση, προσθέτει.

Η επικοινωνία με έναν σεξουαλικό σύντροφο μπορεί να είναι λεκτική ή μη λεκτική. Αντί να του λες τι δεν σου άρεσε, δοκίμασε να μοιραστείς αυτό που απόλαυσες. «Το να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι σας ερεθίζει μπορεί να είναι ένα ερέθισμα από μόνο του», λέει η Ajjan. «Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να μετακινήσεις απαλά το χέρι του στο σημείο που θα ήθελες να σε αγγίζει περισσότερο ή να του δείξεις τι απολαμβάνεις με έναν σέξι ήχο ή λέγοντάς του ειλικρινά: ‘Αυτό μ ’αρέσει’».

Πώς ο χειμώνας μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σου ζωή — προς το καλύτερο και προς το χειρότερο

Να θυμάσαι ότι το σεξ υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικό!

Σύμφωνα με την Ajjan, το να ασκείς υπερβολική πίεση στην κατάσταση είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να σκοτώσεις τη διάθεση. «Τείνουμε να ανησυχούμε για το αν ικανοποιούμε τον σύντροφό μας, ή αν έχουμε εμμονή με την εμφάνισή μας ή περιμένουμε από τους εαυτούς μας να αποδίδουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, που μπορεί να ρουφήξει όλη τη διασκέδαση από την εμπειρία», λέει. «Σίγουρα, μπορεί να είναι άβολο αν το σεξ ήταν κακό την πρώτη φορά, αλλά να έχεις κατά νου ότι ο σύντροφός σου θα μπορούσε να ήταν νευρικός ή ίσως να ανησυχούσε για το τι σκεφτόσουν».

Αντί να παίρνεις πολύ στα σοβαρά το «κακό» σεξ σας, η Ajjan προτείνει να υιοθετήσεις μια πιο παιχνιδιάρικη στάση για να αφαιρέσεις λίγη από την πίεση και να αναζωογονήσεις τη διάθεση. Η δημιουργία μιας διασκεδαστικής ατμόσφαιρας όταν είστε πλήρως ντυμένοι μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον — γνώσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε στην κρεβατοκάμαρα. «Προσπαθήστε να διατηρήσετε αυτή την παιχνιδιάρικη στάση καθώς κάνετε σεξ», προσθέτει. «Μπορεί να είναι το θεμέλιο μιας εξαιρετικά πλούσιας και ευχάριστης εμπειρίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 19.11.2023 - 17:02