SEX

Όσα δεν πρέπει ποτέ να κάνεις αμέσως μετά το σεξ

04.11.2021
Όσα δεν πρέπει ποτέ να κάνεις αμέσως μετά το σεξ
Ίσως να μην περίμενες το έκτο από αυτά!

Τις πρώτες στιγμές αμέσως μετά το σεξ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απολαμβάνεις την πλημμύρα ορμονών που σε κάνουν να νιώθεις υπνηλία και χαλάρωση. Αλλά ακόμα κι αν αισθάνεσαι κουρασμένη, υπάρχουν μερικά πράγματα καλό είναι να αποφύγεις.

Σεξουαλική ζωή και HPV: Όσα πρέπει να ξέρεις

Παρακάτω θα βρεις τις συμβουλές των ειδικών για όσα πρέπει να αποφύγεις να κάνεις αμέσως μετά το σεξ:

Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς την τουαλέτα
Μπορεί να μην αισθάνεσαι σέξι να απομακρυνθείς αμέσως από τον σύντροφό σου για να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα, αλλά το να αδειάσεις την ουροδόχο κύστη σου μετά το σεξ είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να κινήσει τα βακτήρια προς την ουρήθρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Μην χρησιμοποιείς αρωματικά προϊόντα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων
Προϊόντα όπως αρωματικά σαπούνια, τζελ και λοσιόν μπορούν να ερεθίσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό δέρμα και θα πρέπει να αποφεύγονται μετά το σεξ.

Μην κάνεις κολπική πλύση
Παρόλο που το πλύσιμο μετά το σεξ συχνά παρουσιάζεται ως ένας ασφαλής και υγιεινός τρόπος για την πρόληψη της εγκυμοσύνης ή των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, οι ειδικοί συμβουλεύουν για την αποφυγή του, καθώς "αλλάζει τη φυσιολογική κολπική χλωρίδα και αυξάνει τον κίνδυνο για ουρολοιμώξεις, μολύνσεις και βακτηριακή κολπίτιδα".

Μην παραλείπεις να καθαρίσεις καλά τα sex toys
Ακριβώς όπως πρέπει να καθαρίζεις το σώμα σου μετά το σεξ, θα πρέπει να καθαρίζεις όλα τα sex toys που χρησιμοποίησες. Τα παιχνίδια αυτά είναι συνήθως συνθετικά και μπορούν να κρατήσουν βακτήρια. Θα πρέπει λοιπόν να τα καθαρίσεις επιμελώς για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης.

Μην φοράς στενά ρούχα ή εσώρουχα
Το να φοράς οτιδήποτε στενό αμέσως μετά το σεξ δεν είναι η καλύτερη ιδέα, δεδομένου ότι συνήθως υπάρχει περίσσεια σωματικών υγρών και η τριβή εξαπλώνει τα βακτήρια τριγύρω. Θα πρέπει να επιτρέψεις την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρας, είτε με το να μην φορέσεις τίποτα είτε φορώντας φαρδιά ρούχα.

Μην πιάσεις αμέσως το τηλέφωνό ή το χειριστήριο της τηλεόρασης
Ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις να μείνεις στο σπίτι και πρέπει να φύγεις λίγο μετά το σεξ, καλό είναι να αποφύγεις να πιάσεις αμέσως το τηλέφωνό σου ή να ανοίξεις την τηλεόραση. Οι στιγμές μετά το σεξ είναι μια καλή ευκαιρία να δεθείς με τον σύντροφό σου και να αυξήσεις την οικειότητα σας.