SEX

Γιατί είναι τόσο ερεθιστικό να ακούς το όνομα σου από τον σύντροφο σου κατά τη διάρκεια του σεξ

24.07.2021
Γιατί είναι τόσο ερεθιστικό να ακούς το όνομα σου από τον σύντροφο σου κατά τη διάρκεια του σεξ
Εσένα τι σου αρέσει να ακούς στο κρεβάτι;

Υπάρχουν δεκάδες λέξεις που οι άνθρωποι θέλουν να λένε στο κρεβάτι. Υπάρχουν τα κλασσικά «μωρό μου» ή «μωράκι μου» ή ακόμα και γλυκά ονόματα όπως «γλυκιά μου» ή «γατούλα μου». Αλλά τι γίνεται με το όνομά σου; Συχνά, όταν ακούς τον σύντροφό σου να λέει βογκώντας το όνομά σου καθώς του προσφέρεις ευχαρίστηση - ή όταν ακούς μια εντελώς «βρώμικη» επιθυμία συνδεδεμένη με το όνομά σου - μπορεί να προκαλεί μια ανατριχίλα στη σπονδυλική σου στήλη. Αλλά τι κάνει τόσο έντονο το να ακούς το όνομά σου στο κρεβάτι; Και πώς λες το όνομα κάποιου με σέξι τρόπο; Λοιπόν, αν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί το να ακούς το όνομά σου στο κρεβάτι είναι τόσο καυτό, υπάρχουν καλά νέα: Υπάρχει μια αδιάσειστη απάντηση και βασίζεται στην ψυχολογία.

Η Δρ Michelle Drouin, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Purdue Fort Wayne, η οποία επίσης ερευνά το sexting, το κάνει... λιανά. Αρχικά, το να ακούς το όνομά σου τραβά, σχεδόν πάντα, την προσοχή. Είναι σαν να βγαίνεις για ποτά ή να πας σε ένα πάρτι με φίλους και να ακούς κάποιον δίπλα σου να αναφέρει το όνομά σου. Έχεις την τάση να συντονιστείς.

«Από τη φύση μας αναζητάμε την ιδιοκτησία και την αγάπη ως ένα από τα πρωταρχικά ανθρώπινα κίνητρά μας. Όταν κάποιος λέει το όνομά σου, σε αναγνωρίζει εντός του κύκλου του και επιβεβαιώνει ότι σε ξέρει, ενισχύοντας πιθανώς την αίσθηση του ανήκειν», λέει η Drouin στο Elite Daily. Έτσι, κατά τη διάρκεια του σεξ, η ακρόαση του ονόματός σου μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. Στους άνδρες αρέσει το σεξουαλικό βογκητό με το όνομά τους, αλλά και όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτήν την εγγενή ανάγκη επιβεβαίωσης.

Όταν ασχολείσαι με τον σύντροφό σου και αισθάνεσαι τόσο καλά που απλά λεει το όνομά σου, μπορεί να επιβεβαιώνεται η έμφυτη, ανθρώπινη λαχτάρα για αγάπη, ιδιοκτησία και αναγνώριση. «Ο σύντροφός σου επικοινωνεί μαζί σου και λέει «είμαι μαζί σου καθώς κάνω αυτήν την πράξη», λέει η Drouin. «Και βλέποντας σε ή απλώς καθώς βρίσκεσαι κοντά του, είσαι αυτή που σκέφτεται. Αυτό μπορεί να είναι πολύ επιβεβαιωτικό, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση, την ιδιοκτησία ή τα συναισθήματα οικειότητας».

Η κλινική σεξολόγος Cyndi Darnell περιγράφει αυτό το συναίσθημα, λέγοντας στο Elite Daily ότι η ακρόαση του ονόματός σου στο κρεβάτι «μπορεί να είναι μια μορφή επιβεβαίωσης που μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση ερεθισμού, εάν η επιβεβαίωση είναι πηγή σεξουαλικού ενθουσιασμού για εσένα». Δηλαδή, για μερικούς ανθρώπους, όπως η Darnell αναγνωρίζει, αυτό το είδος επιβεβαίωσης είναι ερεθιστικό αλλά για κάποιους όχι.

«Είναι καυτό για όσους το βρίσκουν καυτό. Δεν είναι όλοι ίδιοι σε αυτά τα πράγματα, και όπως με τα πάντα, κάποιοι μπορεί να το βρίσκουν ενοχλητικό. Είναι πολύ υποκειμενικό», λέει η Darnell. «Υπάρχουν μόνο θεωρίες, στην καλύτερη περίπτωση, για το γιατί βρίσκουμε τα πράγματα καυτά στον τρόπο που κάνουμε σεξ». Εάν δεν είσαι βέβαιη για το εάν το να χρησιμοποιείς το όνομα του συντρόφου σου στο κρεβάτι τον ανάβει, απλώς ρώτησε τον - με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες με τη χρήση του «μωρό μου» κατά τη διάρκεια του σεξ. Όσο για το πώς να πεις το όνομα ενός άντρα, κάνε ό, τι αισθάνεσαι σωστό εκείνη τη στιγμή και προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι.

Το να ακούς το όνομα σου στο κρεβάτι μπορεί να είναι ερεθιστικό με τον ίδιο τρόπο με άλλα ακουστικά στοιχεία «Το βογκητό και οι βρώμικες κουβέντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προφορικές επιβεβαιώσεις στον σύντροφο κατά τη διάρκεια του σεξ», λέει η Drouin. «Οποιεσδήποτε από αυτές τις επιβεβαιώσεις, είτε λεκτικές είτε φυσικές, μπορεί να είναι πολύ ευχάριστες για έναν σύντροφο, επειδή δείχνουν ότι ένας σύντροφος κάνει κάτι σωστό και (πιθανότατα) ευχάριστο».