SEX

5 πράγματα που μπορεί να σε προβληματίζουν για το σεξ μετά το διαζύγιο

11.03.2020
5 πράγματα που μπορεί να σε προβληματίζουν για το σεξ μετά το διαζύγιο
Από τη στιγμή που χωρίζεις, ιδιαίτερα ύστερα από μία μακροχρόνια σχέση, παραδέξου το.... το "επόμενο" βήμα ως προς την επόμενη προσωπική σχέση σου φαντάζει "βαρύ". Σωστά; Συναρπαστικό, αλλά και λίγο τρομακτικό, επίσης!

Ούσα οικεία με κάποιον και έχοντας χάσει μια αγάπη που ίσως πίστευες ότι ήταν για όλη τη ζωή, αναρωτιέσαι πραγματικά πώς θα είναι το σεξ με έναν καινούργιο παρτενέρ. Αν, όντως, έχεις τη σχετική αγωνία, μπορεί τα παρακάτω στοιχεία που έχουμε σημειώσει να σε βοηθήσουν. Ιδού και να θυμάσαι, γενικότερα, πως η ζωή συνεχίζεται:

Μπορεί να αισθανθείς σαν να απιστείς, αλλά δεν το κάνεις

Την πρώτη φορά ίσως θα αισθανθείς σχεδόν σαν να κάνεις κάτι λάθος. Μπορεί να αισθανθείς σαν να ήταν περίεργη η εμπειρία. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι κάποια αίσθηση ενοχής, αλλά μην το κάνεις. Προφανώς δεν κάνεις τίποτα λάθος, αλλά είναι φυσιολογικό όταν ήσουν με κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αισθάνεσαι αμήχανη όταν είσαι με κάποιον άλλο για πρώτη φορά.

Διάβασε και αυτό: Harvey Weinstein: "Κάποιος θα έπρεπε να σκοτώσει την Jennifer Aniston"

Μπορεί να ορίσεις πολύ χαμηλά τα πρότυπα σου, γι 'αυτό να είσαι προσεκτική με αυτό

Σε μια προσπάθεια να αισθανθείς επιθυμητή και σέξι, ενδέχεται να μπεις στον πειρασμό να ορίσεις τα πρότυπα σου λίγο χαμηλά για να μην απογοητευθείς.

Εάν είσαι το είδος της γυναίκας που χρειάζεσαι το δέσιμο ή έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, μην το κάνεις αυτό. Θα σε κάνει μόνο να αισθανθείς χειρότερα για τον εαυτό σου. Ο φαύλος κύκλος εδώ είναι ότι όσο πιο χαμηλή αυτοεκτίμηση έχεις, τόσο πιο επιρρεπής είσαι στο να το κάνεις αυτό.

Όλες έχουμε ακούσει για τις «cougars», για τις γυναίκες που επιδιώκουν να έχουν νέους άνδρες μετά το διαζύγιο. Και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό, αλλά να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου:

Ποια είσαι; Πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου; Τι θέλεις πραγματικά; Είσαι έτοιμη γι 'αυτό, πραγματικά;

Θα σε διεκδικήσουν πολλοί νεαροί άντρες για πολλούς λόγους

Ακόμα κι αν χωρίσεις σε νεαρή ηλικία, είσαι τώρα «πεπειραμένη». Οι νεότεροι άντρες το λατρεύουν αυτό. Σε βλέπουν ως συναρπαστική, εξωτική, ενδιαφέρουσα και αισθάνονται σίγουροι ότι δεν είσαι μια από τις συνομηλίκες τους, που πιθανότατα τους πιέζουν για δέσμευση ή για γάμο.

Νέοι άντρες θα συρρέουν στα πόδια σου. Θα αισθάνεσαι κολακευμένη.

Αν αυτό είναι το θέμα σου, προχώρησε το. Εάν δεν είναι, εκτίμησε μόνο τη σεξουαλική σου ζωτικότητα, αρκεί να σε σέβονται. Εάν δεν σε σέβονται, μην το κάνεις.

Μπορεί να «υπερτιμήσεις» την πρώτη εμπειρία

Επειδή έχει περάσει τόσο πολύς καιρός από τότε που αισθανθήκες την επιθυμία, να είσαι προσεκτική σε αυτό και, επίσης, να το απολαύσεις.

Αφού πληγώθηκες από την προηγούμενη σχέση, ίσως το αισθανθείς σαν το καλύτερο σεξ της ζωής σου και αυτό είναι υπέροχο. Αλλά να είσαι προσεκτική με τους υπερβολικούς χαρακτηρισμούς.

Απλά να είσαι σίγουρη ότι βλέπεις το πράγμα στις σωστές του διαστάσεις και να μην κολλήσεις με κάποιον αν δεν είσαι έτοιμη και αυτό το πρόσωπο δεν είναι πραγματικά «εκπληκτικό». Να ξέρεις ότι αυτό το άτομο υπάρχει εκεί έξω!

Είτε έτσι είτε αλλιώς, δώσε προσοχή στην ευαλωτότητα σου.

Διάβασε και αυτό: Είναι καλή ιδέα το τελευταίο σεξ λίγο πριν τον χωρισμό;

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να κάνεις σεξ ως εκδίκηση

Μερικές γυναίκες απλώς βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν γρήγορα σεξ μετά από ένα διαζύγιο για να «ανταποδώσουν» τα ερωτικά τραύματα που έπρεπε να υπομείνουν κατά τη διάρκεια του διαζυγίου.

Κάνε ότι αισθάνεσαι, αλλά προσέξε να μην ενεργείς ή να κάνεις σεξ από θυμό. Ο θυμός αναλώνει μόνο τον θυμό, όχι το πρόσωπο που σε έκανε να θυμώσεις.