Τι δώρο να του κάνεις και γιατί

11.12.2008
Δύο εβδομάδες απομένουν για τα Χριστούγεννα και εσένα σε βασανίζει ένα και μόνο ερώτημα: "Τι δώρο να του κάνεις στις γιορτές". Είτε θέλεις κάτι συμβολικό μέσα στο πνεύμα των ημερών, είτε ο ερωτάς σου είναι Αιγόκερως και έχει τα γενέθλιά του, υπάρχουν πολλές και πρακτικές λύσεις. Δες τον παρακάτω οδηγό αγορών και ερμήνευσε το νόημα που θα δώσει σε κάθε επιλογή δώρου που πρόκειται να κάνεις.

Δύο εβδομάδες απομένουν για τα Χριστούγεννα και εσένα σε βασανίζει ένα και μόνο ερώτημα: "Τι δώρο να του κάνεις στις γιορτές". Είτε θέλεις κάτι συμβολικό μέσα στο πνεύμα των ημερών, είτε ο ερωτάς σου είναι Αιγόκερως και έχει τα γενέθλιά του, υπάρχουν πολλές και πρακτικές λύσεις. Δες τον παρακάτω οδηγό αγορών και ερμήνευσε το νόημα που θα δώσει σε κάθε επιλογή δώρου που πρόκειται να κάνεις.

Πριν ξεκινήσεις το ψάξιμο δώρου, θα πρέπει να σκεφτείς πρακτικά και με εξυπνάδα. Η επιλογή που θα κάνεις, φθηνή ή ακριβή, πρέπει να αντικατοπτρίζει εσένα και τα συναισθήματά σου προς εκείνον. Δείξε μια προτίμηση στα κλασικά δώρα που φέρνουν τον αέρα του μοντέρνου ταυτόχρονα.

Όταν εκείνος είναι παθιασμένος με την τεχνολογία

Αν το αγόρι σου είναι πραγματικός γκατζετάκιας, προτίμησε μια εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου ή ένα USB με μεγάλη χωρητικότητα μνήμης. Μπορεί να μην είναι οι πιο γκλάμουρους επιλογές αλλά είναι σίγουρο πως θα τον κάνουν ευτυχισμένο. Άσε που μπορείς να αποθηκεύεις και εσύ τα αγαπημένα σου επεισόδια του Πρίζον Μπρέικ που δεν χωρούν στο ροζ λάπτοπ. Αν η τσέπη σου το αντέχει, ένα home cinema είναι μια καλή επιλογή, μόνο που θα πρέπει να τον αφήσεις να διαλέξει τα τεχνικά χαρακτηριστικά (φωτεινότητα, αντίθεση, ψηφιακός δέκτης). Έπειτα, ένας υπολογιστής είναι πάντα μέσα στη μόδα. Προτίμησε ένα μαύρο λεπτό μοντέλο και μείνε μακρυά από τα ροζ και τα φούξια που ενδέχεται να στα φέρει στο κεφάλι.

Όταν εκείνος μένει μόνος

Αν μένει μόνος μπορείς να επενδύσεις σε χρήσιμα δώρα για το σπίτι. Προτίμησε κάτι που να μην αφήνει το γυναικείο στίγμα σου, όπως θα ήταν ένας πίνακας μωρού της Αν Γκέντες. Μπορείς να περιοριστείς σε μια ντιζαϊνάτη λάμπα, ένα σετ ποτηριών που σίγουρα σπάει όλη την ώρα, ή ένα σετ σεντονιών.

Αν του αρέσει η μαγειρική

Η επανάσταση της επόμενης χρονιάς θα είναι η επιδρομή των αντρών στην κουζίνα, υποστηρίζουν οι μεγαλύτεροι διακοσμητές παγκοσμίως. Κάντου λοιπόν ένα δώρο που να σχετίζεται με κουζίνα και μαγειρική και δώστου ένα μήνυμα για τη βοήθεια που χρειάζεσαι στον συγκεκριμένο τομέα, ειδικά αν συγκατοικείτε. Εξόπλισέ τον με κάποιο βιβλίο μαγειρικής ενός μεγάλου άντρα σεφ, αγόρασε είδη κουζίνας (τηγάνι, κατσαρόλα) που να έχουν αισθητική αξία και πολυτέλεια και θύμησέ του πως οι μεγαλύτεροι μάγειρες στον κόσμο είναι γένους αρσενικού.

Αν του αρέσει το διάβασμα

Τα βιβλία είναι πάντα μια καλή επιλογή για έναν άντρα που λατρεύει το διάβασμα και τη λογοτεχνία. Επέλεξε βιβλία που περιλαμβάνουν τα τρία λατρεμένα αντρικά θέματα: αθλητισμός, αυτοκίνητο και ταξίδια. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τους οδηγούς του τύπου "εισαγωγή στην κηπουρική" γιατί θα σε παρεξηγήσει.

Αν λατρεύει τα σπορ
Μπορείς να ικανοποιήσεις το πάθος του για τον αθλητισμό με ένα ωραίο δώρο. Αν ασχολείται με τα θαλάσσια σπορ, μια καλή επιλογή είναι ένα αδιάβροχο ρολόι για να μην ξεχνάει να σε πάρει τηλέφωνο. Αν του αρέσει να παρακολουθεί κάποιο άθλημα, αγόρασε μια απολαυστική πολυθρόνα με θήκη για μπύρες. Ενώ αν είναι παθιασμένος με την ομάδα του, τρέξε στην πιο κοντινή μπουτίκ και διάλεξε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ειδών της κάθε ομάδας.

Προσοχή: αν του αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια μην κάνεις το λάθος να του αγοράσεις το καινούργιο που βγήκε και στο ζήτησε. Θα περάσεις τις υπόλοιπες γιορτές στο πλάι του, χάνοντας όλα τα πάρτυ γιατί θα πρέπει να τερματίσει κάποια πίστα στο παιχνίδι.

Μήπως έχεις μεγάλες προσδοκίες;

Σίγουρα η επιλογή ενός δώρου που θα αρέσει είναι σημαντική υπόθεση, όμως δεν πρέπει να δίνεις υπερβολική σημασία στο χριστουγεννιάτικο δώρο για τον αγαπημένο σου. Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που πρέπει να αφήσεις τα άγχη στην άκρη. Προς Θεού, μην σκέφτεσαι πως το δώρο που κάνεις αντικατοπτρίζει την αγάπη που του έχεις. Αν τα πράγματα ήταν έτσι, θα έπρεπε να του αγοράσεις αεροπλάνο!

Παραδέξου το λάθος (αν γίνει)

Είναι αδύνατον να γνωρίζεις ακριβώς το τι του αρέσει και τι όχι. Άλλωστε, μπορεί να είστε μαζί ελάχιστο καιρό και να μην γνωρίζεστε αρκετά. Η αγορά ενός δώρου σημαίνει πως δίνεις κάτι από εσένα και μπορεί να μην ταυτίζεται με την επιθυμία που είχε εκείνος επακριβώς.

Διώξε το άγχος

Αν το μόνο που σκέφτεσαι είναι το τι θέλει εκείνος, θα βρεθείς να περπατάς ατελείωτες ώρες στα εμπορικά καταστήματα όλης της πόλης. Μην ξεχνάς πως το δώρο πρέπει να δείχνει τη δική σου πρόθεση και το τι θες να του πεις με αυτό. Αν δεν είσαι σίγουρη για την επιλογή που πρέπει να κάνεις, ζήτα να σε συνοδεύσει στα ψώνια.

Πώς θα κάνεις την καλύτερη επιλογή

Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσεις χρόνο και χρήμα χωρίς να βγάλεις κάλους είναι η επιλογή δώρου σε ένα μεγάλο εμπορικό πολυκατάστημα. Μην ξεχνάς πως πριν λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε ένα νέο πολυκατάστημα, το Athens Heart, στην καρδιά της Αθήνας (Πειραιώς 180), όπου μέσα σε 20.000 τ.μ και από μια ποικιλία 80 επώνυμων καταστημάτων- τεχνολογίας- γεύσης- ένδυσης- μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο δώρο για εκείνον. Αν αποφασίσεις να διαλέξετε μαζί το δώρο, αποτελεί και μια ευκαιρία για διασκέδαση σε ένα από τα εστιατόρια και καφέ του πολυκαταστήματος που θα απολαύσετε κάτω από την φωτιζόμενη στέγη του Athens Heart.

Η τιμή παίζει ρόλο;

Ακριβά ρολόγια, επώνυμα παπούτσια, δερμάτινοι χαρτοφύλακες... είναι μερικά από τα δώρα που ακούσαμε πως θα κάνουν κάποιες κοπέλες στα αγόρια τους...Αν διαθέτεις τα χρήματα δεν θα πούμε όχι. Απλά θυμήσου τα χρήματα δεν αγοράζουν την αγάπη και κάτι ήξερε η Jlo όταν το τραγουδούσε. Αν σπαταλήσεις πολλά ευρώ για να του δείξεις το ενδιαφέρον σου, υπάρχει περίπτωση να πληγωθείς αν το δώρο που θα σου πάρει εκείνος δεν είναι αντάξιο του δικού σου. Δεν έχει σημασία τον αν είναι μικρό ή μεγάλο, ακριβό ή φθηνό: το δώρο είναι μια χειρονομία αγάπης από μόνη της. Άλλωστε η σκέψη είναι αυτή που μετράει τελικά!

Μήπως να προτιμήσεις τις δωροκάρτες;
Οι δωροκάρτες ή δωροεπιταγές αποτελούν μια καλή ιδέα, ειδικά αν έχεις πελαγώσεις στο τι να πάρεις, αλλά λίγο απρόσωπες. Απλά, έχε υπόψιν πως πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως οι δωροεπιταγές δείχνουν πως είτε δεν σπατάλησες χρόνο είτε δεν μπήκες στον κόπο να πάρεις κάτι προσωπικό. Παρόλα αυτά, σε αυτήν την περίπτωση ο αγαπημένος σου θα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει κάτι που του αρέσει πραγματικά . 'Άσε που θα αποφύγεις την ντροπή να αγοράσεις ένα άχρηστο δώρο που θα ντραπεί να αλλάξει.

Αν δεν του αρέσει... μην σε πιάσει πανικός

Ένα λάθος δώρο δεν σε μετατρέπει σε κακή σύντροφο. Αν δεν του αρέσει η επιλογή σου, δεν σημαίνει πως δεν ταιριάζετε κιόλας. Σε μία σχέση είναι φυσικό να ανακαλύπτεις νέα πράγματα διαρκώς. Άλλωστε το λάθος δώρο αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για να μάθεις τις προτιμήσεις του. Αν σου φερθεί άσχημα, πάρε πίσω το δώρο και την καρδιά σου... γιατί κανένα από τα δύο δεν του αξίζει πραγματικά.