4 hacks που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή κάθε νέας μαμάς

23.11.2021
4 hacks που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή κάθε νέας μαμάς
Οι νέες μαμάδες επιφορτίζονται πάντα με ένα σωρό υποχρεώσεις που κάνουν την καθημερινότητά τους πολλές φορές κουραστική. Δεν χρειάζεται όμως να απελπιζόμαστε! Συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές που μας έδωσαν μαμάδες με εμπειρία και τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Με αυτά τα 4 life saving hacks η καθημερινότητά κάθε νέας μαμάς θα γίνει πιο εύκολη και ξεκούραστη:

Έτοιμα γεύματα

Ναι, ναι! Το μαγείρεμα! Είναι μια καθημερινή δουλειά που όσο κι αν θέλουμε να την κάνουμε με αγάπη, κάποιες φορές πραγματικά φτάνουμε να το απεχθανόμαστε. Γι’αυτό φερθείτε έξυπνα και οργανωθείτε. Πάρτε ταπεράκια ίδιου μεγέθους που να στοιβάζονται εξοικονομώντας χώρο και να χωρούν την ποσότητα που χρειάζεστε οικογενειακώς για ένα γεύμα και γεμίστε την κατάψυξή σας με έτοιμα γεύματα. Μπορείτε να πάρετε επίσης ανθεκτικές σακούλες τροφίμων για κατάψυξη που βρίσκουμε απο 1,69 στο Lidl φυλλάδιο και σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Δε χρειάζεται να μαγειρεύετε μια εβδομάδα για να το πετύχετε. Απλά την επόμενη φορά που θα φτιάξετε κιμά για μακαρόνια, φτιάξτε την τετραπλάσια ποσότητα. Ο κόπος σας θα είναι ο ίδιος αλλά αμέσως θα αποκτήσετε τρεις μέρες ελευθερίας από το μαγείρεμα.

Όσον αφορά το μαγείρεμα για τα παιδιά που μπαίνουν στις τροφές δοκιμάστε να αποθηκεύσετε μικρομερίδες σούπας στις θήκες για τα παγάκια ή στις φόρμες των cupcake. Με αυτό τον τρόπο προσθέτοντας λίγο νερό και το ζυμαρικό της επιλογής σας μπορείτε να έχετε έτοιμο σπιτικό φαγητό μέσα σε λίγα λεπτά.

2ο κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο

Ο ύπνος, ή καλύτερα η έλλειψη του ύπνου είναι χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα βασικά καθημερινά προβλήματα όλων των νέων μαμάδων. Τα δοντάκια, οι κολικοί, ο αποθηλασμός και ο αποχωρισμός από τη μανούλα κάνουν συχνά τους μικρούς μας φίλους να αναστατώνονται μέσα στην νύχτα, να κάνουν ανήσυχο ύπνο και να μας κρατούν ξύπνιες για ώρες. Ένας τρόπος να κάνετε αυτές τις ώρες λίγο πιο εύκολες είναι να εξοπλίσετε το παιδικό δωμάτιο με ένα 2ο κρεβάτι ή ένα πουφ που γίνεται στρώμα όπως αυτά που βρίσκουμε από 25 ευρώ σε καταστήματα με είδη σπιτιού και διακόσμησης όπως το Jysk ή το Lidl.

Tire up στα ντουλάπια

Τα μωρά μας πολύ γρήγορα αρχίζουν να μπουσουλάνε, να στέκονται και να εξελίσσονται σε μικρούς εξερευνητές που η έμφυτη περιέργια τους κάνει να ανοίγουν όλα τα συρτάρια και τα συρτάρια μας προκειμένου να ανακαλύψουν μικρούς θησαυρούς. Αυτό βοηθάει στην ανάπτυξή τους αλλά μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο. Γι’ αυτό μπορείτε να κάνετε το εξής: Κρατήστε ένα δύο ντουλάπια ή συρτάρια ανοιχτά και προσβάσιμα από τα παιδιά σας (συνήθως τα πιο χαμηλά συρτάρια) και σε αυτά αφήστε αντικείμενα που δεν είναι επικίνδυνα. Τα υπόλοιπα ντουλάπια οι οδηγίες λένε να τα ασφαλίσετε χρησιμοποιώντας ειδικές παιδικές ασφάλειες. Η εμπειρία λέει ότι οι περισσότερες από αυτές τις ασφάλειες ξεκολλάνε πολύ εύκολα με το τράβηγμα ενός νηπίου. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε tire up που ανοιγοκλείνουν. Τα βρίσκουμε σε καταστήματα με εργαλεία και είδη σπιτιού όπως τα Jumbo ή το Πράκτικερ από 1 ευρώ τα 45 τεμάχια.

Καθαριότητα

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια δουλειά που τρώει πολύτιμο χρόνο ξεκούρασης από τις νέες μαμάδες. Μην αγχώνεστε όμως! Απλά κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη με απλά βήματα: Αγοράστε πλυντήριο πιάτων, μια σκούπα ρομπότ κι ένα σκουπάκι! Θα γίνουν σίγουρα οι αγαπημένες σας συσκευές τα πρώτα χρόνια που θα μεγαλώνετε τα μωρά σας.

Έξυπνο κόλπο επίσης για να μην βρωμίζει το σπίτι είναι να κρατήστε απ’ έξω τα παπούτσια σας με μια παπουτσοθήκη ή ένα έπιπλο εισόδου στην πόρτα σας. Το καρότσι επίσης μπάζει πολλή βρωμιά στα σπίτια. Για να γλυτώσετε από τη λάσπη του δρόμου ντύστε τις ρόδες του καροτσιού σας με σκουφάκια για το ντουζ πριν το βάλετε μέσα στο σπίτι. Είναι πολύ οικονομικά (κάτω από 1 ευρώ) και θα σας γλιτώσουν από πολλή λάσπη και σκόνη.

Τα παραπάνω κόλπα τα μοιράστηκαν μαζί μας μαμάδες με εμπειρία και με την ελπίδα ότι θα κάνουν λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητα για όλες τις νέες μαμάδες!