Πώς θα βοηθήσεις το μωράκι σου να κοιμηθεί καλύτερα όταν είναι κρυωμένο

20.11.2019
Πώς θα βοηθήσεις το μωράκι σου να κοιμηθεί καλύτερα όταν είναι κρυωμένο
Ανησυχείς για το πώς να βάζεις το μωρό σου για ύπνο όταν είναι κρυωμένο; Η παιδίατρος Dina Kulik σε συμβουλεύει στο πώς να βοηθήσεις το βρεφάκι σου να αναπνέει καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος.

Το ερώτημα είναι συνηθισμένο : «Το μωρό μου έχει κρυώσει, και φοβάμαι να την βάλω στο κρεβάτι όταν είναι τόσο μπουκωμένο. Πώς μπορώ να σιγουρευτώ ότι μπορεί να αναπνέει τη νύχτα;».

Όπως και οι ενήλικες, τα μωρά μπορούν να αναπνεύσουν μέσω του στόματος τους εάν είναι μπουκωμένα, αλλά ένα μπουκωμένο μωρό είναι ένα στενοχωρημένο μωρό. Ακόμη και όταν τα μωρά κοιμούνται τη νύχτα, ένα ενοχλητικό κρύωμα μπορεί να τα κάνει να ξυπνούν συνεχώς.

Διάβασε επίσης: Γιατί το παιδί σου δεν πρέπει να φοράει μπουφάν ή παλτό στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Για να το βοηθήσεις να ανακουφιστεί από τη συμφόρηση, ψέκασε ελαφρά με σπρέι φυσιολογικού ορού για να λιπάνεις τη μύτη του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσε ένα ρινικό αναρροφητήρα για να καθαρίσεις τη βλέννα. Θα έχεις δει ένα ακροφύσιο που βάζεις σε ένα από τα ρουθούνια του μωρού και έναν σωλήνα που συνδέεται με ένα επιστόμιο που το πιάνεις για να αφαιρέσεις τη βλέννα (φαίνεται ίσως ακατανόητο αν δεν το έχεις δει αλλά το φίλτρο θα εμποδίσει τη βλέννα να εισέλθει στο στόμα σου). Μπορείς να ρουφήξεις με ασφάλεια τη μύτη του παιδιού σου μερικές φορές την ημέρα όταν χρειάζεται.

Μπορείς επίσης να βοηθήσεις το μωρό σου να κοιμηθεί πιο άνετα βάζοντας έναν υγραντήρα ή σηκώνοντας το κεφάλι του στρώματος (βάλε ένα βιβλίο ή ένα ντοσιέ από κάτω). Αυτό είναι καλό για τα μωρά που δεν μπουσουλάνε ακόμα γύρω από την κούνια. Το μωρό σου θα πρέπει να βρίσκεται σε σταθερή και επίπεδη επιφάνεια, με μικρή γωνία περίπου 30 μοίρες.

Αυτά και... περαστικά!