Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των γονέων για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο

10.09.2019
Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των γονέων για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο
Tα σχολεία ανοίγουν και ταυτόχρονα, επιστρέφει και το άγχος! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η συγκεκριμένη εποχή του χρόνου μπορεί να προκαλέσει άγχος στους γονείς. Αλήθεια τα παιδιά σου έχουν προετοιμαστεί σωστά; Είναι υπερβολικό το πρόγραμμά τους; Θα χρειαστούν επιπλέον βοήθεια στην τάξη; Και τι στο καλό θα ετοιμάζεις κάθε μέρα για κολατσιό; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις και όχι άδικα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, οι γονείς έχουν κάποιες βαθύτερες ανησυχίες γύρω από την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένου του εκφοβισμού, της ασφάλειας στο διαδίκτυο, του στρες, των τροχαίων ατυχημάτων, της σχολικής βίας και της κατάθλιψης.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας των Παιδιών του C.S. Mott στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν παρακολούθησε 2.000 ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων 1.500 γονείς παιδιών ηλικίας έως 18 ετών, για να εντοπίσει τα κορυφαία προβλήματα υγείας των παιδιών στις ΗΠΑ. Αν και εν μέσω των αυξανόμενων ποσοστών παχυσαρκίας στα παιδιά, η έρευνα έδειξε ότι οι σημερινοί γονείς έχουν συχνά πιο περίπλοκες ανησυχίες, από το τυποποιημένο γεύμα που μπορεί τα παιδιά τους να φάνε στο σχολείο τους.

Διάβασε και αυτό: 7 πράγματα που θα ήθελαν οι δάσκαλοι να γνωρίζουν οι γονείς για τα παιδιά τους

Η πλειοψηφία των γονέων ανησυχούσε περισσότερο για το cyberbullying το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχική υγεία των παιδιών τους. Μεταξύ των αφροαμερικανών γονέων, η φυλετική ανισότητα χαρακτηρίζεται ως η πρώτη ανησυχία. Και με το σημερινό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Αμερική, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί.

Ακολουθεί ο κατάλογος με τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονέων συνολικά:

Βullying/Cyberbullying 34%

Ασφάλεια διαδικτύου 30%

Στρες 28%

Ατυχήματα από αυτοκίνητα και μηχανές 28%

Σχολική βία 25%

Κατάθλιψη 22%

Ανθυγιεινό φαγητό 22%

Έλλειψη άσκησης 21%

Ναρκωτικά 20%

Sexting 20%

Και καλή χρονιά.

Αυτό το διάβασες; Παιδιά και ηλεκτρονικά: 3 "μαγικά" βήματα για να τα κλείσουν αναίμακτα