7 πράγματα που θα ήθελαν οι δάσκαλοι να γνωρίζουν οι γονείς για τα παιδιά τους | μαμα & παιδι , παιδι | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΜΑΜΑ & ΠΑΙΔΙ / ΠΑΙΔΙ
9:58
9/9/2019

7 πράγματα που θα ήθελαν οι δάσκαλοι να γνωρίζουν οι γονείς για τα παιδιά τους

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όλες αυτές τις μέρες ετοιμάζεις τα προγράμματα των παιδιών σου, τις λίστες για αγορές και τα ρούχα για το σχολείο. Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που λείπει πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα ξανά αυτό το φθινόπωρο, είναι κάποιες ειλικρινείς συμβουλές.

Το GoodHousekeeping.com ζήτησε από εκπαιδευτικούς από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να μοιραστούν αυτά που πιστεύουν ότι οι γονείς πρέπει να ακούσουν πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες και δεν ισχύουν βέβαια μόνο για τα παιδιά από τις ΗΠΑ αλλά για τα παιδιά όλου του κόσμου. Οι μητέρες και οι μπαμπάδες πρέπει να περιορίσουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων των παιδιών, να επιτείνουν την προσοχή τους στο διάβασμα και το πιο σημαντικό, να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς ως ομάδα.

1. Τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν -τα πάντα

«Το διάβασμα δεν είναι “μελέτη για το σπίτι”. Πρέπει να είναι μέρος της ζωής. Αν δεν μπορείς να διαβάσεις, θα δυσκολευτείς σε όλα τα θέματα», λέει η Diana, καθηγήτρια μαθηματικών σε γυμνάσιο στην Ουάσινγκτον. «Εύχομαι οι γονείς να γνωρίζουν ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν για να προετοιμάσουν το παιδί τους για το σχολείο είναι, από τη μέρα που γεννιούνται, να τους διαβάζουν δυνατά κάθε μέρα» συμπληρώνει η Kim που είναι δασκάλα στη Βόρεια Καρολίνα.

Διάβασε και αυτό: Πρώτη φορά στο σχολείο: Πώς θα καταπολεμήσεις το άγχος του παιδιού

2. Πρέπει οι γονείς να γίνουν πιο αυστηροί σχετικά με τα τηλέφωνα των παιδιών τους

«Τα παιδιά στο γυμνάσιο πρέπει να παρακολουθούνται και να περιορίζονται, όσον αφορά στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και των social media. Μια καλή πρακτική θα ήταν να κλειδώσεις τις συσκευές την ώρα του ύπνου, έτσι ώστε τα παιδιά να μην μπαίνουν στον πειρασμό να τις χρησιμοποιούν αντί να παίρνουν την αναγκαία ανάπαυση» αναφέρει η Ginny, φιλόλογος στο Νιου Τζέρσεϊ και συμπληρώνει: «Ένα μέρος των μαθητών μου έρχονται στην τάξη εξαντλημένο από την αποστολή γραπτών μηνυμάτων και από την πολύωρη συμμετοχή τους στα social media και αυτό συμβαίνει από την ώρα που οι γονείς τους πιστεύουν ότι έχουν κοιμηθεί».

Στο ίδιο θέμα συμφωνεί και η Kathryn, καθηγήτρια τεχνών στο Νιου Τζέρσεϊ:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι μαθητές να έχουν ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι τους χωρίς ηλεκτρονικές αποσπάσεις για να ολοκληρώσουν την εργασία τους και να έχουν έναν καλό ύπνο. Η αξία του ύπνου δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά όταν εξετάζεται η ακαδημαϊκή επιτυχία των μαθητών. Θα ήταν χρήσιμο αν οι μαθητές κράτούσαν τα ηλεκτρονικά τους έξω από την κρεβατοκάμαρα».

3. Και το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και με το δικό σου τηλέφωνο

«Ελπίζω οι γονείς να ξέρουν να μιλάνε με τα παιδιά τους, να έχουν κουβέντα μαζί τους σε κάθε ευκαιρία - στο αυτοκίνητο, μετά το σχολείο, κατά τη διάρκεια των γευμάτων, κλπ. Καταργήστε τις συσκευές και μιλήστε ο ένας στον άλλο!», συμβουλεύει η Patti, δάσκαλα στο Nιου Τζέρσεϊ.

4. Το παιδί σου θα μπορούσε να ζει μια διπλή ζωή

Η Lauren, δάσκαλα στην Ουάσινγκτον λέει για αυτό το θέμα: « Εύχομαι οι γονείς να γνωρίζουν ότι η συμπεριφορά του παιδιού τους στο σπίτι δεν είναι η ίδια με τη συμπεριφορά τους στο σχολείο. Οι δάσκαλοι δίνουν προτεραιότητα στο συμφέρον των μαθητών και αν αναφέρουν μια συμπεριφορά, αυτή συνέβη πραγματικά».

Αυτό το διάβασες; Εργαζόμενη μητέρα σε απόγνωση; 5 έξυπνα κόλπα για να κερδίζεις χρόνο

5. Δεν πειράζει αν κάνουν λάθη στην εργασία τους στο σπίτι

Για το θέμα της συνήθειας να διορθώνουν οι γονείς τις εργασίες των παιδιών στο σπίτι προκειμένου να μη βρίσκουν λάθη οι δάσκαλοι, μίλησε η Mindi, δάσκαλα στη Νέα Υόρκη: «Ελπίζω οι γονείς να μην διορθώνουν την εργασία τους. Πολλές φορές έχω εξηγήσει πώς θέλω να γίνει η εργασία που αναθέτω, πράγμα που ίσως να μην είναι ο τρόπος που θα το κάνεις εσύ! Τα λάθη μου λένε επίσης πώς πρέπει να συνεργαστώ με το παιδί σου. Αν είναι τα πάντα 100% σωστα, δεν θα ξέρω ότι τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη βοήθεια για να κατανοήσουν το μάθημα. Επίσης αν το κάνεις αυτό, δείχνεις στο παιδί σου ότι πιστεύεις ότι δεν είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνο του, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο μήνυμα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με κάποιον που μαθαίνει».

6. Ναι, οι δάσκαλοι δεν είναι τέλειοι

«Δεν είμαστε υπερήρωες, απλά κάνουμε μια δουλειά που αγαπάμε. Μερικές φορές τα καταφέρνουμε, μερικές φορές αποτυγχάνουμε, τις περισσότερες μέρες είμαστε κάπου μεταξύ των δύο. Χρειαζόμαστε επίσης τη βοήθειά σου και τα λόγια ενθάρρυνσης» σημειώνει η Jenn, δάσκαλα στην Οκλαχόμα.

7. Αλλά πραγματικά νοιάζονται για τα παιδιά σου

«Αναφέρομαι στους μαθητές μου ως “τα παιδιά μου”. Ανησυχώ όταν είναι άρρωστα, ενθουσιάζομαι όταν τελικά καταλαβαίνουν μια δύσκολη ιδέα και είμαι υπερήφανη όταν αποφοιτούν από το γυμνάσιο και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους ή εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό» λέει η Lauren, εκπαιδεύτρια ψηφιακών μέσων στην Πενσυλβανία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Jackie, δάσκαλα στην Πενσυλβανία:

"Εύχομαι οι γονείς να γνωρίζουν ότι αγαπάμε τα παιδιά τους και θέλουμε μόνο να τα βοηθήσουμε να γίνουν οι καλύτεροι που μπορούν να γίνουν! Μερικές φορές αυτό θα τους κάνει να δυσαρεστούνται για λίγο όταν τα τιμωρούμε για κακή συμπεριφορά, αλλά πρέπει να μας εμπιστεύονται! Ξέρουμε τι κάνουμε».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ