Θέλεις έξυπνα παιδιά; Κάνε αυτό το απλό πράγμα όσο πιο συχνά μπορείς και θα τα καταφέρεις

08.07.2019
Θέλεις έξυπνα παιδιά; Κάνε αυτό το απλό πράγμα όσο πιο συχνά μπορείς και θα τα καταφέρεις
Σύμφωνα με πρόφατη έρευνα, όσο περισσότερο αγκαλιάζεις το παιδί σου, τόσο πιο έξυπνο γίνεται.

Η σημασία της αγκαλιάς από τις πρώτες κιόλας ανάσες του μωρού είναι ιδιαίτερα σημαντική και τονίζεται διαρκώς. Εδώ, όμως έχουμε μια πιο συγκεκριμένη προσέγγιση, όπως έρχεται από έρευνα που διεξήχθη από το Nationwide Children’s Hospital το Οχάιο.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, η σωματική επαφή κατά τη διάρκεια ανάπτυξης ενός μωρού είναι πολύ πιο σημαντική από ότι φανταζόμασταν.

Αυτό το διάβασες; Κλαίει το μωρό σου; 5 "μαγικοί" τρόποι για να το κάνεις να σταματήσει

Στην έρευνα συμμετείχαν 125 μωρά, μεταξύ των οποίων και πρόωρα και καταγράφηκε η αντίδρασή τους στη σωματική επαφή, στην αγκαλιά.

Τα αποτέλεσματα έδειξαν τα πρόωρα μωρά να ανταποκρίνονται πιο άμεσα στη στοργή ενώ την ίδια στιγμή καταγράφηκε ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Τα βρέφη που έλαβαν μεγαλύτερη στοργή από τους γονείς τους ή από το προσωπικό του μαιευτηρίου έδειξαν πιο έντονες αντιδράσεις σε εγκεφαλικά ερεθίσματα αργότερα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Nathalie Maitre, η ερμηνεία των αποτελεσμάτων της έρευνας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι τόσο απλό όσο μια αγκαλιά ή ένα νανούρισμα έχει τεράστια σημασία στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Διάβασε επίσης: Πες μου σε ποια σειρά γεννήθηκες να σου μιλήσω για τον χαρακτήρα σου

"Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσει κανείς ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα λαμβάνουν θετικά, υποστηρικτικά αγγίγματα από τους γονείς τους, όπως ακριβώς και τα μωρά που γεννήθηκαν έχοντας πάρει όλο τον χρόνο τους μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλός τους", εξηγεί η Δρ. Maitre στη Science Daily.

Προκύπτει λοιπόν ότι η στοργή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, οπότε... αγκάλιασε και ταχτάρισε το μωράκι σου όσο περισσότερο μπορείς. Εκτός της χαράς που λαμβάνεις εσύ η ίδια από αυτό, ξέρεις ότι κάνεις καλό και σε εκείνο. Και στο μυαλό του. Έχεις λοιπόν έναν ακόμη λόγο!