Όσα μόνο η αδελφή σου καταλαβαίνει!

13.10.2015
Μάχες για λόγους ασήμαντους αλλά κι ανεξήγητη λατρεία, κλάμα και γέλιο εναλλάξ, οικειότητα αλλά και απομάκρυνση: η σχέση η αδελφική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "διπολική".

Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς τον αδελφικό δεσμό μεταξύ δύο γυναικών. Εδώ δε μπορούν οι ίδιες οι αδελφές να το κάνουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως το να έχεις μια αδελφή είναι ιδιαίτερο αλλά και μαγικό.

Ιστορίες αδελφικές: Μια σχέση αγάπης και μίσους

20 μεγάλες αλήθειες

Ιστορίες αδελφικές: Μια σχέση αγάπης και μίσους

20 μεγάλες αλήθειες για την αδελφούλα

#1 Ο τσακωμός φέρνει... μπουρλότο...

Τσακώνεστε για τα πιο γελοία πράγματα, το σπίτι μοιάζει βομβαρδισμένο κι αν κανείς βρεθεί ανάμεσά σας ουέ κι αλοίμονο. Ποτέ δε μπαίνεις ανάμεσα σε δύο αδελφές μαινόμενους ταύρους.

#2 Κι όμως όλα γρήγορα ξεχνιούνται

Κι όμως αν και όλα δείχνουν πως δύσκολα θα περάσει η τρικυμία, όλα γίνονται μέλι γάλα σε λίγα λεπτά, σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα. Έτσι είναι οι αδελφές.

#3 Και μόνο εσείς καταλαβαίνετε η μια την άλλη

Πολλοί βλέποντας αυτή την ολική μεταστροφή από τα λόγια μίσους σε εκδηλώσεις αγάπης θα απορήσουν. Είναι τρελλές οι αδελφές αλλά έτσι είναι αυτός ο δεσμός αίματος.

#4 Κι αν ο καυγάς γίνει σε κοινή θέα;

Ε και; Παντού μπορούν να τσακωθούν δυό αδελφές.

#5 Μου χρωστάς, δε σου χρωστάω

Έτυχε να της δανείσεις χρήματα; Αν και σε μια φίλη θα είχες τακτ στην αδελφή δε χωρούν ευγένειες. Απαιτείς τα δανεικά άμεσα!

#6 Η ντουλάπα είναι κοινόχρηστη άρα και τα ρούχα

Αν φοράτε το ίδιο νούμερο σε παπούτσια και ρούχα και συνηθίζετε να τα δανείζετε η μια στην άλλη, σύντομα θα γίνουν απλά κοινόχρηστα. Θα τα πάρεις και θα τα πάρει χωρίς ερώτηση. Μια οικογένεια είμαστε... Και φυσικά αυτό μπορεί να γίνει αφορμή για νέο καυγαδάκι.

#7 Έχετε κάποια τηλεπαθητική σύνδεση

Δε χρειάζεται ν΄ανταλλάξετε κουβέντα. Με το που θα την κοιτάξεις γνωρίζει τι θέλεις να της πεις και τούμπαλιν. Είναι ωραίο να έχεις κάποιον που σε καταλαβαίνει απόλυτα, σωστά;

#8 Είναι αυτή που σε έχει δει στα χειρότερά σου

Σε έχει δει αμακιγιάριστη, με γυαλιά, με ξεχειλωμένες παλιές πιτζάμες, με το χαρτομάντιλο ανά χείρας να τρως άγαρμπα μπροστά από την τηλεόραση. Κι όμως δε σε φωτογραφίζει, ούτε σε απειλεί.

#9 Γελάτε μαζί χωρίς λόγο (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι άλλοι)

Μια ματιά σου μόνο φτάνει για να την κάνει να σκάσει στα γέλια. Το ίδιο φυσικά κι ένα δικό της υποννοούμενο θα σε κάνει να πέσεις στο πάτωμα από το γέλιο. Δε θα επαναληφθούμε. Αδελφές είστε, μιλάτε με τα μάτια.

#10 Απαντάς και στο όνομά της

Δε χρειάζεται να είστε δίδυμες για να σας μπερδεύουν. Από μικρά παιδιά οι γιονείς μπέρδευαν τα ονόματά σας. Πλέον το έχετε συνηθίσει και οι δύο κι απαντάτε φυσιολογικά.

#11 Κανένα θέμα δεν είναι απαγορευμένο...

Μπορεί να σε ρωτήσει τα πάντα, όπως επίσης το ίδιο κάνεις κι εσύ. Τίποτα δεν είναι αγενές και δεν ξεπερνά τα όρια. Αν δε μπορεί να σε ρωτήσει η αδλεφούλα, τότε ποιός άλλος;

#12 Αλλά δεν δίνεις πολλές λεπτομέρειες

μμμμ... Αν πρόκειται για ζητήματα ερωτικά θα πεις τα βασικά. Για λεπτομέρειες είναι οι φίλοι, όχι οι συγγενείς.

#13 Είναι η μόνη που θα σου πει ανοιχτά την αλήθεια (χωρίς φόβο και πάθος)

"Αυτό το παντελόνι σε παχαίνει", "Δε μου αρέσει το νέο χρώμα στα μαλλιά", "Μήπως λες ανοησίες;". Μόνο η αδελφή θα σου πει ανοιχτά και ξάστερα δίχως ευγένειες ή κομπιάσματα την πάσα αλήθεια...

#14 Θα την πάρεις τηλέφωνο χωρίς κανένα λόγο

Δε χρειάζεται λόγος για να πάρεις τηλέφωνο την αδελφή, ούτε χρειάζεται να επινοήσεις κάποιον.

#15 Αλλά είναι κι αυτή που θα σου κλείσει το τηλέφωνο χωρίς κουβέντα

Από την άλλη αν δεν μπορεί ή βαριέται να μιλήσει θα στο κλήσει άμεσα χωρίς δικαιολογίες και περιστροφές. Αχ αυτές οι αδελφές.

#16 Θα φας από το πιάτο της χωρίς καν να ρωτήσεις

Αν βγείτε έξω για φαγητό, η αδελφή είναι το άτομο αυτό που δε θα διστάσεις να τσιμπολογήσεις από τη μερίδα της, χωρίς καν να ρωτήσεις.

#17 Μπορείς να την ξυπνήσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή

Θα την πάρεις τηλέφωνο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα ή το ξημέρωμα πριν καν ο ήλιος ανατείλει απλά και μόνο για να της πεις πως δε σε παίρνει ύπνος ή απλά το όνειρο που είδες και σε ξύπνησε. Αδελφή είναι θα τα υποστεί...

#18 Είναι η μεγαλύτερη θαυμάστριά σου στα social media

Τα like πέφτουν βροχή, το ίδιο και τα σχόλια. Αν δε σε τυποστηρίξει η αδελφή ποιός θα το κάνει;

#19 Θα είστε πάντα "η μικρή" και "η μεγάλη"

Και πάντα θα τσακώνεστε για το ποιά από τις δύο είχε κι έχει τα περισσότερα προνόμια.

"Είσαι η μικρή κι είσαι κακομαθημένη" "Είσαι η μεγάλη κι είσαι ευνοημένη" κλπ

#20 Όσο και να σε τσαντίζει, τη λατρεύεις

Ίσως είναι το άτομο που σε τσαντίζει περισσότερο από τον καθένα στον πλανήτη. Ταυτόχρονα όμως είναι κι αυτή για την οποία τρέφεις τα πιο αγνά συναισθήματα. Είναι από τις αγάπες που διαρκούν για πάντα...