Πώς να πάρεις προαγωγή σε 3 βήματα

02.02.2021
Πώς να πάρεις προαγωγή σε 3 βήματα
Οι συμβουλές των CEO

Σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές συμβουλές ανέλιξης, η καλύτερη πηγή είναι αναμφίβολα οι CEOs επιτυχημένων εταιτειών. H Indra Nooyi, CEO της PepsiCo, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον τομέα των επιχειρήσεων και μοιράζεται τις συμβουλές της για να μπορέσεις να εξελιχθείς στη δουλειά σου και να πάρεις προαωγή:

Δες και αυτό: Πώς να έχεις καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Ανάπτυξε μια μοναδική δεξιότητα
Είναι σημαντικό να εστιάσεις σε κάτι στο οποίο είσαι πάρα πολύ καλή και μπορείς να αναπτυχθείς ακόμα περισσότερο. Οι μοναδικές σου δεξιότητες είναι αυτές που σε κάνουν πολύτιμη και μπορούν να σε οδηγήσουν σε μια προαγωγή.

Κάνε τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς
Η Indra Nooyi συμβουλεύει πως, αν θέλεις να αποκτήσεις μια υψηλότερη σχέση, θα πρέπει να σταματήσεις να εστιάζεις σε αυτό και να επικεντρωθείς στο παρόν. «Μην λες 'θέλω να γίνω CEO', γιατί όταν σου γίνει έμμονη ιδέα, θα ξεχάσεις όσα πρέπει να κάνεις. Εστιάσου στο να κάνεις τη δουλειά σου τόσο καλά που όλοι θα λένε ότι κανείς δε θα μπορεί να είναι τόσο καλός όσο εσύ».

Αυτό το είδες; Μήπως κινδυνεύεις από επαγγελματική εξουθένωση;

Καλλιέργησε θάρρος
Αν θέλεις να εξελιχθείς, θα πρέπει να μη φοβάσαι να ξεχωρίσεις. «Αν έχεις μια συγκεκριμένη γνώμη, θα πρέπει να έχεις το θάρρος να την υπερασπιστείς αν και όταν χρειαστεί. Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τα πιστεύω τους γίνονται πολύ καλοί ηγέτες και μπορεί να βοηθήσουν να συμβούν σημαντικές αλλαγές σε εταιρείες και κοινότητες» τονίζει η Nooyi.