Τι δουλειά θα έκαναν οι πριγκίπισσες της Ντίσνει σήμερα;

08.09.2015
Η χιονάτη, η σταχτομπούτα κι άλλες διάσημες πριγκίπισσες του Ντίσνει εκσυγχρονιζονται και πιάνουν δουλειά! Τι επάγγελμα θα διάλεγε άραγε η καθεμία; Ιδού...

Ωραίες οι πριγκίπισσες με τις μακριές τουαλέτες και την πλούσια κώμη που περιμένουν το όμορφο προγκιπόπουλο πάνω στο λευκό άλογο αλλά η αλήθεια είναι πως ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Τι θα έκαναν όμως όλες αυτές οι γνωστές προγκίπισσες του Ντίσνει αν ζούσαν στο σήμερα; Τι ενδυματολογικό στιλ θα υιοθετούσαν και τι επάγγελμα θ΄ακολουθούσαν; Την απορία μας έλυσε το αμερικάνικο sheknows.com που βρίσκει σε κάθε μια από τις αγαπημένες πριγκιποπούλες των παραμυθιών τη δουλειά που τους ταιριάζει. Η αλήθεια είναι πως η κάθε επιλόγή ταιριάζει "γάντι" σε κάθε μια από αυτές. Συμφωνείς;

Χιονάτη: Κοινωνική λειτουργός

Χρειάζεται ιδιαίτερα προσόντα για να μπορέσει μια γυναίκα να ζήσει αρμονικά με επτά άνδρες κι αυτά φαίνεται πως τα έχει η αγαπημένη και γλυκιά Χιονάτη που βάσει του παραμυθιού - με σύγχρονη μετάφραση - λέιτουργεί ως η "αρχηγός" του σπιτιού βάζοντας τους επτά νάνους σε τάξη. Είναι καλόψυχη και της αρέσει να βοηθά τους αδυνάμους ενώ προσφέρει με όλη της την αγάπη εθελοντική εργασία. Ποιό άλλο επάγγελμα θα της ταίριαζε λοιπόν εκτός από αυτό της κοινωνικής λειτουργού;

Σταχτομπούτα: Σχεδιάστρια μόδας

Αν γνωρίζουμε κάτι για τη σταχτομπούτα είναι πως μπόρεσε με κουρέλια να αποκτήσει πλούτο και πως ήταν χρυσοχέρα αφού σύμφωνα με το παραμύθι έφτιαξε η ίδια τα φορέματα της μητριάς και των δύο αδελφών της για τον χορό του πρίγκιπα. Η ξανθομαλλούσα καλλονή - όπως θα ήταν τη σημερινή εποχή η σταχτομπούτα - θα μπορούσε άνετα να είναι μια νέα Βέρα Γουάνγκ ή άλλη διάσημη σχεδιάστρια.

Άριελ: Υπεύθυνη καταστήματος με ρούχα

Ας είμαστε ειλικρινείς: αν η μικρή γοργόνα ζούσε στη γη ποιά θα ήταν η λάτρείας της; Εμείς πιστεύουμε πως αυτό το γλυκό πλασματάκι θα ήταν παθιασμένο με τα ρούχα, τη μόδα και με όλα αυτά τα μικρά κι ασήμαντα που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Γι΄αυτό κι εμείς λοιπόν την κάνουμε υπέυθυνη καταστήματος.

Γιασμίν: Πολιτικός

Η ποθητή του Αλαντίν είναι μια κάπως κακότροπη κι αυθάδης πριγκίπισσα που αγωνίζετα για το δικαίωμά της στον έρωτα ενώ παράλληλα νοιάζεται για τους άπορους, τα ζώα και τους αδυνάμους. Αρκετά ισχυρογνώμων και δυναμική θα μπορούσαμε να πούμε πως διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για πολιτική καριέρα.

Ποκαχόντας: Διαδηλώτρια

Η Ποκαχόντας έδωσε μάχη για τη γή και τους συμπατριώτες της. Έχει μάθει να δίνει αγώνες και συνεχίζει κάτω υπό οποιοεσδήποτε συνθήκες μέχρι να πετύχει τους στόχους της. Σίδουρα ο τίτλος της διαδηλώτριας - αν και δεν είναι επάγγελμα της πηγαίνει κουτί. Από εργασία αμοιβόμενη μάλλον θα διάλεγε εργασία σε κάποιον οργανισμό τύπου WWF, UNICEF, ACTION AID κτλ.

Ραπουνζέλ: Κομμώτρια

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κλεισμένη μέσα στον Πύργο η Ραπουνζέλ είχε μια αγαπημένη ασχολία: τα μαλλιά της. Η περιποίηση και τα χτενίσματά της, οι πλεξούδες και η μακριά της κώμη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια γι΄αλλο επαγγελματικό προσανατολισμό. Αν η Ραπουνζέλ ζούσε σήμερα θα ήταν σίγουρα μια επιτυχημένη κομμώτρια.

Η ωραία κοιμωμένη: Ροκ Σταρ

Η ωραία κοιμωμένη πήρε το ψευδώνυμο αυτό για ένα και κύριο λόγο: ξύπνησε ξαφνικά από τοπ φιλί του πρίγκιπά της μετά από βαθύ ύπνο. Αν όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι ροκ, τότε τι είναι;

Τιάνα: Παρουσιάστρια εκπομπής μαγειρικής

Μετά από τόση δουλειά η Τιάνα πιστεύουμε θα μπορούσε να κάνει τ΄όνειρό της πραγματικότητα και ν΄ανοίξει το δικό της εστιατόριο. Κι επειδή δεν είναι μια γυναίκα που περνάει απαρατήρητη πιστεύουμε πως θα τραβούσε σίγουρα την προσοχή τηλεοπτικών παραγωγών που θα της έδιναν την κατάλληλη θέση στην τηλεόραση.

Μπελ: Βιβλιοθηκάριος

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Μπελ ζούσε στη σύγχρονη κοινωνία θα ήταν συνέχεια με ένα βιβλίο στα χέρια. Στην ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας, η πανέξυπνη και αξιαγάπητη Μπελ έχει πολλά όνειρα, είναι βιβλιοφάγος και λαχταρά για περιπέτειες στο "μεγάλο κόσμο εκεί έξω"’, όπως αυτές στα αγαπημένα της βιβλία. Το επάγγελμα λοιπόν που θα την κάλυπτε απόλυτα θεωρούμε πως είναι αυτό της βιβλιοθηκαρίου για να μπορεί να είναι πάντα κοντά στην πηγή της γνώσης και της λογοτεχνίας.