Όσα δεν χρειάζεται να ξέρουν οι κολλητές

13.05.2010
Σε ένα κόσμο με ιδανικές γυναικείες φίλιες όπου τα κορίτσια του "Sex and the City" τα μοιράζονται όλα, εύλογα απορείς για το αν πρέπει να έχεις μυστικά από τις κολλητές σου. Παρόλο που η ειλικρίνεια και η αλήθεια δυναμώνει τις φιλίες, υπάρχουν κάποιες αλήθειες ου καλό είναι να κρύψεις από τα κορίτσια της ζωής σου.

Σε ένα κόσμο με ιδανικές γυναικείες φίλιες όπου τα κορίτσια του "Sex and the City" τα μοιράζονται όλα, εύλογα απορείς για το αν πρέπει να έχεις μυστικά από τις κολλητές σου. Παρόλο που η ειλικρίνεια και η αλήθεια δυναμώνει τις φιλίες, υπάρχουν κάποιες αλήθειες ου καλό είναι να κρύψεις από τα κορίτσια της ζωής σου.

1. Τα σχόλια για τις πρώην σχέσεις της:
Σε αυτή τη ζωή, μην είσαι σίγουρη για τίποτα. Μπορεί να έχεις την χειρότερη άποψη στον κόσμο για τον αγαπημένο της κολλητής αλλά δεν χρειάζεται να της τον θάψεις στον πρώτο τους χωρισμό. Πρώτα πρώτα, εκείνη θα σκεφτεί πως τόσο καιρό την έλεγες ψέματα και της έκρυβες την αληθινή σου γνώμη για εκείνον. Έπειτα, δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και οι δυο τους μπορεί να τα ξαναβρούν στο άψε σβήσε. Και τότε θα είσαι εσύ που θα νιώθεις άβολα για όσα του έσουρες εκείνο το βράδυ που οι δυο τους είχαν χωρίσει.

2. Ποιό άρωμα φοράς:
Μπορεί να σου φαίνεται χαζό, αλλά το άρωμα σε μια γυναίκα αποτελεί την υπογραφή της, το κομμάτι αυτό που την κάνει να διαφέρει από τις υπόλοιπες. Θα πεις πως τα αρώματα είναι συγκεκριμένα και μπορεί να συμπέσετε έτσι κι αλλιώς στα γούστα σας. Εσύ καλού, κακού απόφυγε να συζητάς για το άρωμα που χρησιμοποιείς για να μην βρεθείτε να φοράτε όλες το ίδιο, στην ίδια ποσότητα, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερα τ' αγόρια που θα θελήσουν να σας πλησιάσουν. Έτσι κι αλλιώς, τ' αρσενικά από τη μύτη σέρνονται...

3. Τη μικρή ζήλεια που νιώθεις κάποιες φορές:
Ας το παραδεχτούμε: άνθρωποι είμαστε, όσο κι αν θέλουμε να χαρούμε με τις χαρές των άλλων, κάπου μέσα μας ξυπνά και το πράσινο ανθρωπάκι της ζήλειας. Ακόμα και η ζήλεια που βγαίνει φυσικά και όχι κακοπροαίρετα, δεν χρειάζεται να γίνεται γνωστή στις κολλητές. Κάποια θ' αγοράσει ένα τέλειο αμάξι, άλλη θα έχει το ιδανικό κορμί για μαγιό κι εσύ την πιο ευτυχισμένη σχέση. Το χειρότερο δώρο που μπορείτε να κάνετε η μια στην άλλη, είναι να εξομολογηθείτε τη ζήλεια που νιώθετε. Πάρε το χρόνο σου και ξεπέρασε τη ζήλεια που αισθάνεσαι, χωρίς να το δείχνεις ή να το λες στις φίλες!

4. Οι κακές συνήθειες:
Κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά, κι αυτό πρέπει να το θυμάσαι προτού μυήσεις τις κολλητές στις κακές σου συνήθειες. Γιατί μπορεί εσύ να συνηθίζεις να τρως μπέργκερ και μιλκσέικ μετά τα μεσάνυχτα και να διατηρείς την τέλεια σιλουέτα σου, αλλά δεν σημαίνει ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την κολλητή. Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα και γενικά με κακές συνήθειες που έχεις υιοθετήσεις. Βγάλε τις κολλητές από τον πειρασμό να κάνουν τις συνήθειες αυτές κτήματα αλλά κι εσύ, μην βιαστείς να ενδώσεις στις δικές τους.

5. Η δόκτωρ Κουίν:
Όχι, δεν είσαι χαμένη στην Άγρια Δύση σαν την δόκτωρ Κουίν, ούτε και πρωταγωνιστείς στο "Grey’s Anatomy" για να δίνεις ιατρικές συμβουλές και φαρμακευτικές συνταγές στις κολλητές σου. Ακόμα κι αν πιστεύεις πως κάποια συμπτώματα συμπίπτουν με κάτι που πέρασες κι εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να δώσεις το τηλέφωνο της γιατρού που σε έκανε καλά και να μην κάνεις εικασίες και γνωματεύσεις.

6. Η μαγειρική της πάσχει:
Εκείνη πιστεύει πως είναι η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου της παρέας κι εσύ σπεύδεις να της διαλύσεις τ΄ όνειρο. Δεν χρειάζεται ν' αποθαρρύνεις την κολλητή κάνοντας διαρκείς παρατηρήσεις ή χλευάζονταν τις μαγειρικές της ικανότητες. Προσπάθησε ν' αποφεύγεις τα γευματά της κι εκείνη θα πιάσει σύντομα το νόημα.

Όμως, μην κρύψεις με τίποτα από την κολλητή:

α. Ότι ο αγαπημένος της την απατά.

β. Ότι το κούρεμα ή η βαφή δεν πέτυχε και τόσο

γ. Ότι έχει παχύνει επικίνδυνα

Από την Κατερίνα Π.