Φράσεις-κλειδιά για κάθε ελεύθερη κολλητή σου

08.06.2010
Στην περίπτωση αυτή, είναι καθήκον σου να αναπτερώσεις το ηθικό της λεύτερης κολλητής. Ιδού οι πέντε φράσεις κλειδιά για ν' ανεβάσεις την πεσμένη κολλητή!

Σίγουρα στην παρέα σου υπάρχει κάποια φίλη που δεν είναι καπαρωμένη αλλά αντίθετα είναι ελεύθερο πουλί. Έλα όμως που όσο πλησιάζει το καλοκαίρι ακόμα και οι πιο ξέγνοιαστες εργένισσες λαχταρούν να έχουν ένα αγόρι στο πλευρό τους (το οποίο φυσικά δύσκολα έρχεται). Στην περίπτωση αυτή, είναι καθήκον σου να αναπτερώσεις το ηθικό της λεύτερης κολλητής. Ιδού οι πέντε φράσεις κλειδιά για ν' ανεβάσεις την πεσμένη κολλητή!

Α. Πολύ θα ήθελα να ήμουν ελεύθερη κι εγώ:

Τίποτα δεν τρομάζει περισσότερο την εργένισσα κολλητή παρά οι γάμοι και τα πανηγύρια (τη στιγμή που δεν έχει συνοδό), οι διακοπές με ζευγαράκια (που αυτή κρατά το φανάρι) και όλες οι οικογενειακές συγκεντρώσεις (που οι συγγενείς την πρήζουν για το πότε σκοπεύει να παντρευτεί). Για ν' αποφύγεις τα ξεσπάσματα ζήλειας της μπορείς εκεί που πίνετε το καφεδάκι σας στην πλαζ και σκανάρετε την περιοχή για όμορφα ελεύθερα αγόρια να της ξεφουρνίσεις πως πολύ θα ήθελες κι εσύ να είσαι αδέσμευτη, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου. Όχι ότι θα πεις ψέματα αφού όπως και να το κάνουμε το καλοκαίρι είναι η εποχή της ξεγνοιασιάς και όσο λιγότερες είναι οι δεσμεύσεις, τόσο καλύτερα περνάς.

Β. Για να μην σε θέλει, τον κόβω γκέι ή στραβό:

Μεγάλο κομμάτι της εργένικης ζωής της, η κολλητή σου το περνά προσπαθώντας να ξεπεράσει μια χυλόπιτα. Θες να είναι ο μπάρμαν που δεν την κέρασε ούτε ένα σφηνάκι, θες να είναι ο τύπος που είπε ότι θα την τηλεφωνήσει κι ακόμα περιμένει αυτή πάνω από το ακουστικό; Όπως και να έχει, το να βοηθήσεις την φίλη σου να ξεπεράσει ανώδυνα μια χυλόπιτα, θα την χαροποιήσει ιδιαίτερα. Η εκτίμησή σου μπορεί να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

"Για να μην σε θέλει, είναι γκέι ή στραβός"

"Ξέρει ότι του πέφτεις πολλή και φοβάται μήπως τον παρατήσεις σε μια βδομάδα"

"Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές"

Γ. Πότε θα κλείσουμε διακοπές μόνο για κορίτσια:

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την εργένισσα κολλητή από το να ξέρει πως θέλεις να περάσεις λίγο κοριτσίστικο χρόνο μαζί της και μόνο. Ειδικά, αν η πλειοψηφία στην παρέα σας αποτελείται από κορίτσια δεσμευμένα, φαντάσου πως αισθάνεται εκείνη όταν πρέπει να δέχεται να την γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας για ένα αγόρι. Βρες ελεύθερο χρόνο και οργάνωσε έστω και ένα διήμερο ξέγνοιαστων διακοπών μόνο για κορίτσια.

Δ. Είσαι πολύ καλύτερη του:

Κάθε εργένισσα κολλητή έχει στη ζωή της έναν ανόητο πρώην (ή παρ' ολίγο πρώην) που την ταλαιπωρεί και δεν την αφήνει να προχωρήσει στη ζωή της. Αντί να βρίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ τον τύπο αυτό, καλύτερα να θυμίζεις στη φίλη σου γιατί είναι καλύτερη η ζωή της χωρίς αυτόν. Όσο περισσότερο τον στολίζεις με βρισιές, εκείνη τόσο περισσότερο θα τον σκέφτεται. Η καλύτερη τακτική είναι αυτή της αμνησίας. Πείσε την κολλητή να διαγράψει σταθερά και κινητά τηλέφωνα και απότρεψέ την να προωθήσει την επόμενη επικοινωνία με κείνον (ξέρεις εκείνο το μεθυσμένο βράδυ που θα πιείτε πολύ και θα βρεθεί ένα τσακ από το να του στείλει κάποιο οργισμένο μήνυμα αγάπης)!

Ε. Αυτός απέναντι μάλλον σε θέλει με τρέλα:

Αν εσύ έχεις αγόρι, δεν χρειάζεται να ζαχαρώνεις όποιο ελεύθερο αρσενικό κυκλοφορεί στις εξόδους με την εργένισσα κολλητή. Κάνε τα στραβά μάτια και τσέκαρε πιο αγόρι της ταιριάζει. Δεν φαντάζεσαι πόσο θ΄αναπτερωθεί το ηθικό της σε κάποιο πιθανό φλερτάκι. Εσύ απλά ρίξε τα μάτια χαμηλά γιατί δεν σε παίρνει και να έχεις αγόρι και να της ''τρως'' τα ήδη ελεύθερα αρσενικά που κυκλοφορούν.


Κατερίνα Πατούλια