Πώς η Kate Hudson αναθερμαίνει τις φιλίες της

13.04.2022
Πώς η Kate Hudson αναθερμαίνει τις φιλίες της
Αν και πολυάσχολη, η ηθοποιός και επιχειρηματίας ξέρει πώς να συμβαδίζει με τους φίλους της

Η Kate Hudson είναι μια πολυάσχολη γυναίκα. Είναι η ιδρύτρια τριών εταιρειών (της μάρκας αθλητικής ένδυσης Fabletics, της μάρκας αλκοολούχων ποτών King St. Vodka και των συμπληρωμάτων Inbloom), κάνει δύο podcast και, όπως μάλλον ήδη θα ξέρεις, είναι ηθοποιός. Αλλά ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή της, πάντα βρίσκει χρόνο για να δώσει προτεραιότητα στις φιλίες της.

Εάν ακολουθείς τη Hudson στο Instagram, θα έχεις δει πόσο σημαντικοί είναι για την ίδια οι φίλοι της. Όμως, πλησιάζοντας το τρίτο έτος της πανδημίας, ανακάλυψε ότι η διατήρηση αυτών των δεσμών έχει γίνει πιο δύσκολη. «Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλοι έχουμε γίνει λίγο πιο μοναχικοί – σε όλους μας αρέσει να είμαστε στα σπίτια μας και να νιώθουμε άνετα εκεί».

Πώς να αναθερμάνεις τη σχέση με μια φίλη σου

Η ειδικός σε θέματα κοινωνικής υγείας, Kasley Killam, λέει ότι αυτό που περιγράφει η Hudson δεν είναι καθόλου σπάνιο: «Η πανδημία έχει πυροδοτήσει την επαναξιολόγηση της φιλίας—τόσο σκόπιμα, επειδή οι άνθρωποι έχουν αξιολογήσει τις σχέσεις τους και έχουν αφήσει τις λιγότερο σημαντικές, όσο και ακούσια, επειδή ήταν τόσο εύκολο να απομακρυνθούν», λέει. «Η πανδημία έχει επίσης βλάψει δύο βασικά συστατικά για τη δημιουργία και τη διατήρηση φιλιών: την εγγύτητα και τη συνέπεια. Είναι πολύ πιο δύσκολο να μείνεις κοντά σε κάποιον όταν τον βλέπεις σπάνια». Σε αυτό προστίθεται το γεγονός ότι το πανδημικό τοπίο οδήγησε σε μαζική εξουθένωση και άγχος που σχετίζεται με τον COVID σχετικά με τη συγκέντρωση.

Ακόμα κι έτσι, η Hudson λέει ότι αυτή η πραγματικότητα δεν είναι τόσο κάτι που πρέπει να θρηνείς, όσο μια ευκαιρία να επανεκτιμήσεις και να ευθυγραμμιστείς ξανά με τις σχέσεις στη ζωή σου. «Αν νιώθεις αποκομμένη, ίσως χρειαστεί να αναρωτηθείς αν επενδύεις στις σωστές φιλίες», λέει. Για να το κάνεις αυτό, συνιστά να κάνεις στον εαυτό σου μερικές βασικές ερωτήσεις:

Ποιες φιλίες αξίζει να καλλιεργηθούν;
Πώς και γιατί αξίζει να καλλιεργηθούν αυτές οι φιλίες;
Τι δίνω σε μια συγκεκριμένη φιλία;
Τι μου δίνει αυτή η συγκεκριμένη φιλία;

Σύμφωνα με την Killam: «Η έρευνα έχει δείξει ότι η κοινωνική ικανοποίηση είναι ισχυρότερος παράγοντας πρόβλεψης της ευημερίας από το μέγεθος του κοινωνικού δικτύου – που σημαίνει ότι η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις», λέει. «Έτσι, το να αξιολογήσεις τις φιλίες σου και να επικεντρωθείς σε αυτές που αξίζει να επενδύσεις μπορεί να είναι μια πολύτιμη άσκηση».

Αξίζει να θυμάσαι, μόνο και μόνο επειδή μια φιλία μπορεί να έχει λήξει, δεν είναι απαραίτητα επίσημα ξεγραμμένη από τη ζωή σου. Για να επανέλθουν τα πράγματα στη σωστή τους τροχιά, η Killam συνιστά να στείλεις ένα μήνυμα για το πώς νιώθεις—κάτι σαν: «Έχουμε απομακρυνθεί και μου λείπεις. Να βρεθούμε την επόμενη εβδομάδα;» Το πιο σημαντικό πράγμα, λέει, είναι να είσαι μπροστά και να συνειδητοποιείς αυτό που συμβαίνει: «Μάλλον δεν είσαι μόνη στην επιθυμία να επανασυνδεθείτε, οπότε προσπάθησε να είσαι ειλικρινής.