Ποιές φίλες απορρίπτεις & ο βαθύτερος λόγος

10.03.2016
Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει πως οι γυναίκες έχουμε την τάση ν΄απορρίπτουμε γυναίκες που δεν κρύβουν την πλούσια ερωτική τους ζωή. Η επιλογή γίνεται ασυνείδητα και όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές έχουμε την τάση να επιλέγουμε για φίλες γυναίκες πιο... "σεφνότυφες".

Στη μελέτη του Πανεπιστημίου Κορνελ, συμμετείχαν 751 φοιτητές που σε πρώτη φάση παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τις σεξουαλικές τους εμπειρίες και τις απόψεις τους σχετικά με το περιστασιακό σεξ. Αφού συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο με τα προσωπικά τους δεδομένα κλήθηκαν να αξιολογήσουν ένα άλλο άτομο βάση αντίστοιχων πληροφοριών για τη ζωή του.

Πες μου πόσους ερωτικούς συντρόφους έχεις, να σου πω αν είσαι καλή φίλη...

Πες μου πόσους ερωτικούς συντρόφους έχεις, να σου πω αν είσαι καλή φίλη

Τα στοιχεία που δόθηκαν στις δύο ομάδες ήταν ίδια με μόνη διαφορά τον αριθμό χαρακτήρα των σεξουαλικών συντρόφων. Σε ένα μέρος των συμμετεχόντων το άτομο παρουσιαζόταν να έχει 2 σεξουαλικέςς εμπειρίες και στους υπόλοιπους, το ίδιο άτομο παρουσιαζόταν πιο ενεργό σεξουαλικά με τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων να φτάνει τους 20. Στη συνέχεια οι ερευνητές ζήτησαν από την ομάδα να αξιολογήσει το άτομο με βάση μια σειρα παραγόντων φιλίας συμπεριλαμβανομένων την φιλικότητα, την ηθική, τη συναισθηματική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη.

Το παράδοξο: Οι φίλες θέλουμε να είναι πιο σεμνές

Η πλειονότητα των γυναικών βαθμολόγησε αρνητικά τις γυναίκες με τον μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων. Μάλιστα αυτό που προξένησε την έκπληξη των ερευνητών ήταν πως ακόμη και οι γυναίκες που ήταν αρκετά ενεργές σεξουαλικά είχαν ακριβώς την ίδια αρνητική αντίδραση, χωρίς να δείχνουν επιείκια όπως θα περίμενε κανεί, βασιζόμενες στις δικές τους ερωτικές ιστορίες.

Το παραπάνω δείχνει τη δύναμη των κοινωνικών προκαταλήψεων που ακόμη κι αν τις απορρίπτουμε ενδόμυχα τις υιοθετούμε μιας κι έχουν ριζώσει βαθιά μέσα στην συνείδησή μας.