Εξημέρωσε τον άντρα των σπηλαίων

15.02.2012
Τον τελευταίο καιρό η κοινή ζωή με το αγόρι σου, θυμίζει τους Φλινστόουνς. Από κάθε γωνιά του σπιτιού αντηχούν οι φωνές του αγαπημένου σου: "Γυναίκα, παντόφλα, γυναίκα νερό". Και να φανταστείς πως ούτε παντρεμένοι είστε, ούτε αρραβωνιασμένοι. Ξεφορτώσου τις έξι χειρότερες συνήθειες του άντρα των σπηλαίων, πριν καταντήσεις η κυρία του κυρίου, ή αλλιώς η Ελενίτσα του Αντωνάκη.

Τον τελευταίο καιρό η κοινή ζωή με το αγόρι σου, θυμίζει τους Φλινστόουνς. Από κάθε γωνιά του σπιτιού αντηχούν οι φωνές του αγαπημένου σου: "Γυναίκα, παντόφλα, γυναίκα νερό". Και να φανταστείς πως ούτε παντρεμένοι είστε, ούτε αρραβωνιασμένοι. Ξεφορτώσου τις επτά χειρότερες συνήθειες του άντρα των σπηλαίων, πριν καταντήσεις η κυρία του κυρίου, ή αλλιώς η Ελενίτσα του Αντωνάκη.

Βλαβερή συνήθεια νούμερο 1: τα θέλει όλα στο χέρι

Φαρμακερή ατάκα: "Γυναίκα, φέρε μου τις παντόφλες"

Η θεραπεία: σε αυτή την περίπτωση, η υστερία από μέρους σου δεν βοηθά. Το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου, όπως το μάθεις, λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Αν στην αρχή της σχέσης έκανες κάθε επιθυμία του διαταγή, τώρα θα είναι δύσκολο να αλλάξεις την κατάσταση, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Δοκίμασε να του αναθέσεις και εσύ μια εργασία, όσο πραγματοποιείς αυτό που σου ζήτησε. Για παράδειγμα ζήτα του να βάλει τα πιάτα στο πλυντήριο, όσο εσύ του φέρνεις τις παντόφλες ή του φτιάχνεις τον καφέ που σου ζήτησε (μαζί με τον δικό σου).

Βλαβερή συνήθεια νούμερο 2: επικρίνει το ντύσιμό σου

Φαρμακερή ατάκα: "Τι είναι αυτό που φόρεσες; Ξέχασες τη φούστα; Πήγαινε να αλλάξεις αμέσως!", ή το πολυαγαπημένο: "Πως βάφτηκες έτσι; Στους γονείς μου πηγαίνουμε όχι στο τσίρκο!"

Η θεραπεία: δεν πρέπει να διαπραγματεύεσαι το ντύσιμο, το μακιγιάζ και την προσωπική σου αισθητική. Υπενθύμισε του πως ο τρόπος που ντύνεσαι, είναι ο ίδιος με εκείνον που σε γνώρισε. Αν τότε του άρεσε το στράπλες, μίνι φόρεμα και τώρα προτιμά την μπούργκα, είναι δικό του πρόβλημα. Όπως είναι επιλογή σου να είσαι μαζί του, έτσι είναι επιλογή σου και το να ντύνεσαι όπως σου αρέσει. Μην μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις, ακόμα κι αν σε απειλήσει πως με τέτοια εμφάνιση δεν κυκλοφορεί δίπλα σου. Αν πιστεύεις πως όντως ήσουν υπερβολική, κάνε μια υποχώρηση. Όμως, θα μπορούσες να του θυμίσεις πως δεν έχεις ανάγκη από αρνητικά σχόλια μόνο. Την επόμενη φορά που του αρέσει κάτι επάνω σου, ζήτα του να σε επιβραβεύσει.

Βλαβερή συνήθεια νούμερο 3: δεν παραδέχεται τα λάθη του

Φαρμακερή ατάκα: "Εσύ φταις που χαθήκαμε" ή "Δεν φεύγουμε το σ/κ, δεν έχουμε λεφτά για πέταμα".

Η θεραπεία: δυστυχώς, ο καλός σου δεν αποτελεί το μοναδικό αρσενικό στον κόσμο που διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα. Για κάποιο περίεργο και ανεξήγητο τρόπο (πιθανότατα ευθύνεται το λάθος μήλο που δάγκωσε η Εύα) όλοι οι άντρες μετατοπίζουν τις ευθύνες τους σε άλλους, συνήθως σε κάποια γυναίκα και ακόμα πιο συχνά σε εσένα. Άσε τους καυγάδες στην άκρη. Αντί να χαλάς τη διάθεσή σου, συμφώνησε μαζί του με ένα πονηρό τρόπο. Για παράδειγμα, αν δεν θέλει να φύγει το σ/κ ,πες του: "Αγάπη μου, συμφωνώ μαζί σου, δεν έχουμε χρήματα για πέταμα. Αλλά, έχω κουραστεί πολύ και θα ήθελα να ξεσκάσω". Αν διαρκώς χάνεται και δεν θέλει να βάλει πλοηγό στο αυτοκίνητο, πρότεινέ του να οδηγήσεις εσύ την επόμενη φορά. Τουλάχιστον, αν χαθείτε, θα ξέρεις πως πράγματι εσύ φταις.

Βλαβερή συνήθεια νούμερο 4: είναι μαμμόθρεφτος

Φαρμακερή ατάκα: "Δεν παίρνεις τη μαμά μου να σου πει τη συνταγή";

Η θεραπεία: η μαμά σου σε τάιζε μέλι, γι' αυτό σε έκανε τόσο γλυκό, λέει το τραγουδάκι. Απ' ότι φαίνεται η καλή σου πεθερούλα την έκανε τη ζημιά, όσο τον ανέτρεφε στη σπηλιά της και αναμετριέσαι με το πρότυπο της καθημερινά. Ήρθε ο καιρός να σταματήσεις να του δίνεις κρέμα μιλούπα και να ξεκινήσει την σκληρή τροφή. Αν σου ζητήσει κάποιο φαγητό που δεν γνωρίζεις, πρότεινέ του να το μαγειρέψει εκείνος αυτή τη φορά.

Βλαβερή συνήθεια νούμερο 5: δεν δοκιμάζει νέα πράγματα στο κρεβάτι

Φαρμακερή ατάκα: "Κουταλάκια; τι είναι αυτό;".

Η θεραπεία: άφησε τον να πάρει την ερωτική πρωτοβουλία. Αν δεν δεις αποτέλεσμα, άρχισε να του μιλάς (πάντα διακριτικά και δήθεν τυχαία) για τις στάσεις που είχες δοκιμάσει με έναν πρώην. Θα αρχίσει να ψάχνεται έντονα και μην εκπλαγείς όταν την επόμενη φορά που κάνετε σεξ, έρθει έξτρα διαβασμένος.

Βλαβερή συνήθεια νούμερο 6: τσακωμένος με το τηλέφωνο

Φαρμακερή ατάκα: "Τι είναι το e-mail και πού μου το έστειλες;"

Η θεραπεία: Εννιά στις δέκα γυναίκες έχουν παράπονα από την επικοινωνία που διατηρούν με τον σύντροφό του. Οι άντρες (οποιασδήποτε ηλικίας) φαίνεται πως δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία. Γι' αυτό και ξεροσταλιάζεις άδικα πάνω από το κινητό, προσδοκώντας σε κάποιο τηλεφώνημα, γραπτό μήνυμα, για να μην αναφερθούμε στα e-mail. Συζητήστε το θέμα της επικοινωνίας. Όσο τυπικό κι αν ακούγεται, ορίστε δύο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που θα επικοινωνείτε. Εξήγησε του πως η επικοινωνία δεν γίνεται στα πλαίσια ελέγχου των δραστηριοτήτων του, αλλά για να γνωρίζεις αν είναι καλά. Ανάλαβε την μύησή του στις νέες τεχνολογίες. Αρχικά, δείξ' του πώς θα βλέπει γρήγορα και εύκολα τα αποτελέσματα του στοιχήματος και μετά θα μάθει και πώς να στέλνει e-mails ή να μιλάει στο msn.

Βλαβερή συνήθεια νούμερο 7: απεχθάνεται τις κοινωνικές υποχρεώσεις

Φαρμακερή ατάκα: "Καλύτερα να πας μόνη σου στην γιορτή γιατί δεν έχω πολύ όρεξη".

Η θεραπεία: όταν είσαι καλεσμένη σε κάποια γιορτή, γάμο, βαφτήσια ή άλλη κοινωνική υποχρέωση και εύλογα ερωτάσαι για το αν θα είσαι μόνη ή θα συνοδεύεσαι, σύννεφα μαύρου καπνού σκεπάζουν το κεφαλάκι σου. Δεν υπάρχει εκδήλωση στην οποία ο καλός σου να έρθει χωρίς να κάνει μούτρα. Για να μην μιλήσουμε για την μετέπειτα συμεριφορά του. Στρατιωτάκι ακούνητο, αμίλητο, αγέλαστο σε όλη τη διάρκεια των κοσμικών εμφανίσεων που υποτίθεται ότι τον σέρνεις. Αν εκείνος μόλις βγήκε από τη σπηλιά, δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Άσε που είναι πολύ ταπεινωτικό να πρέπει να εξηγείς διαρκώς γιατί δεν είναι δίπλα σου. Πλήρωσέ τον με το ίδιο νόμισμα. Στην επόμενη δική του κοινωνική υποχρέωση, πήγαινε μαζί του αλλά πράξε όπως εκείνος. Θα πρέπει να είσαι μέσα στα μούτρα και όχι η γλυκιά και ομιλητηκή κοπέλα που έχουν συνηθίσει να βλέπουν οι φίλοι του. Αν σε ρωτήσει τι έχεις, απάντησε ευγενικά: "Δεν σου θυμίζω τίποτα, γιατί εσένα παριστάνω όλο το βράδυ!" Δεν μπορεί κάποιο καμπανάκι αφύπνισης θα του χτυπήσουν τα λόγια σου.

Από την Κατερίνα Πατούλια