Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε: τι εννοεί

08.08.2015
Συχνά έχουμε κατηγορηθεί από τον αντρικό πληθυσμό πως άλλα λέμε και άλλα εννοούμε τελικά. Αυτό το ξακουστό "έχω πονοκέφαλο", που είπες ένα βράδυ μετά από 12 ώρες δουλειάς, αμέσως μεταφράστηκε στο "πάλι δεν έχει όρεξη για σεξ".

Μήπως όμως και ο πρώην ή νυν δεσμός, σου αράδιασε ένα σωρό ωραίες ατάκες πριν το χωρισμό; Βάλαμε έξι ατάκες στον δημοφιλή στις ημέρες μας ορό της αλήθειας και ιδού τα αποτελέσματα για το τι σου είπε και τι εννοούσε πραγματικά.

Ατάκα Πρώτη: "Καλύτερα να μείνουμε δυο φίλοι, δυο γνωστοί"

Μετάφραση: αν στο τραγουδάει ο Νίνο, έχει καλώς. Σε κάθε άλλη περίπτωση αυτό που θέλει ο καλός σου να σου πει είναι πως δεν του κάνεις για σχέση, αλλά καλό είναι να σε κρατήσει για κάποιο κρύο βράδυ που θα τον πιάσουν οι μοναξιές. Άσε που τι φίλοι να γίνετε με κάποιον που σου ράγισε την καρδιά; Και γιατί να μπεις στο βασανιστήριο να σου μιλάει για τις μελλοντικές κατακτήσεις του; Πες του πως θα σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο της φιλίας και τηλεφώνησέ του πάλι σε λίγα χρόνια. Γιατί; Μα για να ρωτήσεις που μπορείς να στείλεις το προσκλητήριο του γάμου σου.

Ατάκα Δεύτερη: "Δεν θέλω να χαλάσουμε τη φιλία μας"

Μετάφραση: του περνάς αδιάφορη και δεν σε βρίσκει καθόλου ελκυστική. Αν του άρεσες έστω και λίγο, σιγά να μην σκεφτόταν φιλίες. Απομακρύνσου από αυτόν, το συντομότερο δυνατόν. Το πιο πιθανό είναι να συνεχίσεις να τρέφεις φρούδες ελπίδες, χάνοντας την ευκαιρία να γνωρίσεις τον ένα και μοναδικό άντρα που θα σε θέλει άνευ όρων.

Ατάκα Τρίτη: "Αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί"

Μετάφραση: τώρα που σε άφησε στα κρύα του λουτρού τι να σου πει; Ότι το μόριο του θέλει γερανό για να σηκωθεί; Ότι θυμάται να ξυπνήσει μόνο στις εθνικές εορτές και αργίες; Αυτόν τον άντρα δεν τον χρειάζεσαι. Δοκίμασε μια ή δυο φορές ακόμα και αν δεν δεις αποτέλεσμα, άστον στη μοίρα του. Αν ήταν ειλικρινής μαζί σου, θα μπορούσες να κάνεις μια παραχώρηση. Κακά τα ψέματα, αν δεν είσαι 80 χρονών, το σεξ είναι απαραίτητο σε μια σχέση. Γιατί να χάσεις το χρόνο σου με κάποιον που έχει πρόβλημα και δεν το παραδέχεται;

Ατάκα Τέταρτη: "Θα έχεις πάντα ένα κομμάτι στην καρδιά μου"

Μετάφραση: ε, εντάξει ,θα έχεις πάντα ένα κομμάτι στην καρδιά του. Αν η καρδιά του είναι μεγάλη σαν αγκινάρα, πρόσεξε μην στριμωχτείς στον συνωστισμό. Άσε το μελόδραμα και τα δάκρυα και κάντον να μετανιώσει που σε έχασε από τη ζωή του. Πες του πως έχεις μάθει να έχεις την πίτα ολόκληρη και ένα μικρό κομμάτι στην καρδιά του δεν είναι ικανό να σε χορτάσει.

Ατάκα Πέμπτη: "Βρεθήκαμε την πιο ακατάλληλη στιγμή"

Μετάφραση: Η μόνη φορά που μπορούμε να δεχτούμε πως δύο άνθρωποι βρέθηκαν την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος είναι στην "Καζαμπλάνκα", γεγονός που δεν έχει καμία σχέση με την κατάστασή σου. Άρα η δικαιολογία του είναι φτηνή. Οι άνθρωποι φτιάχνουν τις στιγμές. Και όχι οι στιγμές τους ανθρώπους.

Ατάκα Έκτη: "Δώσε μου μια ευκαιρία ακόμα..."

Μετάφραση: η συγκεκριμένη φράση είναι πραγματική. Αυτό που παραλείπει συνήθως είναι η συνέχειά της. Τις περισσότερες φορές λείπει εκείνο το κομματάκι που λέει "δώσε μου μια ευκαιρία ακόμα... Αλλά σιγά να μην αλλάξω τίποτα". Να είσαι ειλικρινής. Πόσες φορές την άκουσες την παραπάνω φράση από το στόμα ενός άντρα; Αν είναι μία, τότε η ντροπή είναι δική του. Αν είναι πάνω από τρεις, τότε η ντροπή είναι όλη δική σου.

Από την Κατερίνα Πατούλια