Δέκα ενδείξεις για να τον διώξεις (εγκαίρως)!

18.09.2008
Έχεις μια σχέση λίγων μηνών, εβδομάδων ή ακόμα και ημερών. Πριν πιστέψεις πως βρήκες τον άντρα των ονείρων σου, σιγουρέψου πως ο ενθουσιασμός δεν σε κάνει να παραβλέπεις σημαντικά ελαττώματα του συντρόφου σου. Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα σημάδια, φωτεινές ενδείξεις που σε προειδοποιούν πως η σχέση σου δεν έχει καμία τύχη.

Έχεις μια σχέση λίγων μηνών, εβδομάδων ή ακόμα και ημερών. Πριν πιστέψεις πως βρήκες τον άντρα των ονείρων σου, σιγουρέψου πως ο ενθουσιασμός δεν σε κάνει να παραβλέπεις σημαντικά ελαττώματα του συντρόφου σου. Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα σημάδια, φωτεινές ενδείξεις που σε προειδοποιούν πως η σχέση σου δεν έχει καμία τύχη. Αν το αγόρι σου εμφανίζει κάποιο από αυτά, ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις... με ελαφριά πηδηματάκια.

Ένδειξη Νο 1: μανία με την πρώην

Προφανώς ξεκινώντας μια νέα σχέση θα μιλήσεις για το παρελθόν σου και το ίδιο θα κάνει και ο αγαπημένος σου. Δεν είναι όμως καθόλου φυσιολογικό να έχεις έναν άντρα δίπλα σου που από το πρώτο λεπτό της γνωριμίας σας, επαναλαμβάνει διαρκώς πόσο του κόστισε ο χωρισμός του από την πρώην του. Ειδικά μάλιστα όταν κάθε του πρόταση ολοκληρώνεται με τις φράσεις ''στη Λίτσα άρεσε αυτό, η Λίτσα το έκανε αλλιώς'', μην χάνεις χρόνο. Τρέξε μακρυά και βρες έναν άντρα που θα θέλει να είναι μαζί σου και όχι με κάποια τυχαία ''Λίτσα''.

Ένδειξη Νο 2: ο κύριος Σκρουτζ

Κάθε δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα όπως είσαι κι εσύ δεν περιμένει από το σύντροφό της να πληρώνει για όλα. Από αυτό το σημείο, μέχρι το να σε αναγκάζει ο καλός σου να περπατάς ολόκληρα τετράγωνα πάνω στα ψηλοτάκουνα σου για να μην πληρώσει πάρκινγκ στο σινεμά, να ξεχνάει διαρκώς και μονίμως το πορτοφόλι του σπίτι και να σε βάζει να του πληρώνεις την βενζίνη που έκαψε για να έρθει σπίτι σου, υπάρχει τεράστια απόσταση. Φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς από έναν τέτοιο άντρα, πριν σε χρεώσει και για άλλου είδους υπηρεσίες....

Ένδειξη Νο 3: βρίζει την οικογένειά του

Μπορεί να έχει χίλια προβλήματα με τους συγγενείς του, πάντως δεν είναι επ' ουδενί φυσιολογικό να βρίζει σαν νταλικέρης τους γονείς και τα αδέρφια του, ειδικά αν σε γνωρίζει μόλις λίγες εβδομάδες. Ένας άντρας που αποκαλεί την μητέρα του με τις χειρότερες των εκφράσεων, σημαίνει πως δεν ξέρει να σέβεται τις γυναίκες και δεν πρόκειται να σεβαστεί ούτε εσένα.

Ένδειξη Νο 4: το ελεύθερο πουλί

Από το πρώτο ραντεβού, σου ξεκαθάρισε πως μετά τα 40 του, ίσως αρχίσει να σκέφτεται αν και πότε θα παντρευτεί. Και είναι μόλις 31. Πέρασαν τέσσερις μήνες και δεν ξέρεις ούτε από φωτογραφία το σπίτι του ή έστω που δουλεύει. Χρειάζεσαι κι άλλα στοιχεία για να καταλάβεις πως δεν σε βλέπει σοβαρά;

Ένδειξη Νο 5: ο κύριος αγαπούλης

Στο πρώτο ραντεβού σου είπε σ' αγαπάω, στο δεύτερο πως είσαι η γυναίκα της ζωής του και στο τρίτο κατάπιες το δαχτυλίδι αρραβώνων από το ποτήρι της σαμπάνιας. Είναι πολύ γλυκό να σου δείχνει κάποιος τόσο ενδιαφέρον, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό ο τύπος να είναι ψυχοπαθής, αλλιώς δεν εξηγείται εύκολα η τόση βιασύνη. Βρες κάποιον που να τα κάνει όλα πιο αργά και πιο απολαυστικά.

Ένδειξη Νο 6: κολλημένος με τα βιντεοπαιχνίδια

Αν τρέχεις να τον μαζεύεις από τα ''ουφάδικα'', αν το τζόιστκ είναι επέκταση του χεριού του και λατρεύει την Λάρα Κρόφτ πιο πολύ από σένα, παράτα τον. Δίπλα σου θέλεις να έχεις έναν άντρα κι όχι ένα παιδάκι.

Ένδειξη Νο 7: οι φίλοι του πάνω απ' όλα

Δεν είπαμε να χάσει την επαφή με τους κολλητούς του για σένα. Αλλά αν ο σύντροφός σου δεν μπορεί όμως να θυσιάσει ούτε μια Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ, έστω κι αν έχεις γενέθλια, επειδή κανόνισε με τα παιδιά, στείλ' τον. Βρες κάποιον που πάνω απ' όλους και όλα θα θέλει να είναι μαζί σου.

Ένδειξη Νο 8: τα αντίθετα δεν έλκονται (για) πάντα

Στην αρχή της σχέσης σου, οι συγκρούσεις σας που κατέληγαν στο παθιασμένο σεξ της επανασύνδεσης ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Αν όμως ο καιρός περνάει και δεν συμφωνείτε ούτε στο ποιά ταινία θα νοικιάσετε να δείτε, χώρισε τον για το καλό της πνευματικής σου υγείας και γιατί αυτή η σχέση δεν έχει κανένα μέλλον.

Ένδειξη Νο 9: με την κακιά κουβέντα στο στόμα

Είπαμε δεν θες να σε λέει συνέχεια θεά αλλά αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει πότε άλλαξες τα μαλλιά σου, ενώ διαρκώς σου χτυπάει το πόσο πάχυνες , δεν τον χρειάζεσαι δίπλα σου. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε μια σχέση και ένας άντρας που σε μειώνει είναι απλώς για ''πέταμα''.

Ένδειξη Νο 10: τις θέλει όλες

Αν το αγόρι σου τσεκάρει και φλερτάρει με κάθε θυλική γάτα που βρεθεί στο διάβα του ενώ καθημερινά κάνει τσατ με χίλιες διαφορετικές ''φίλες'' του στο facebook, είναι σαν να σου φωνάζει να φύγεις. Το βλέπειν δεν απαγορεύεται, αλλά είσαι σίγουρη πως θες έναν άντρα που έτυχε απλά να σε επιλέξει και συνεχίζει να φέρεται σαν εργένης;