Πού θα συναντήσεις τον άντρα των ονείρων σου

10.09.2008
Τον κοιτάς, σε κοιτάζει. Η ώρα 12 τα μεσάνυχτα σε μεγάλο μπαρ της πόλης. Η ώρα πήγε μία, δύο, τρεις το πρωί και το σκηνικό παραμένει ίδιο. Μέχρι τη στιγμή που αυτός σηκώνεται και φεύγει, χωρίς να πει ούτε καληνύχτα. Κι εσύ που έβγαλες τα μάτια σου να τον κοιτάζεις όλο το βράδυ αναρωτιέσαι δυνατά: "Μα που χάθηκαν τελικά όλοι οι άντρες;" Αντί λοιπόν να χάνεις ώρες και χρήμα, καθότι μια μαργαρίτα αγγίζει πλέον τα 11 ευρώ στα πιο γνωστά μπαρ, προτίμησε πέντε μέρη, πραγματικές αντροφωλιές. Σε ένα από αυτά σε περιμένει να τον γνωρίσεις ο άντρας των ονείρων σου.

Τον κοιτάς, σε κοιτάζει. Η ώρα 12 τα μεσάνυχτα σε μεγάλο μπαρ της πόλης. Η ώρα πήγε μία, δύο, τρεις το πρωί και το σκηνικό παραμένει ίδιο. Μέχρι τη στιγμή που αυτός σηκώνεται και φεύγει, χωρίς να πει ούτε καληνύχτα. Κι εσύ που έβγαλες τα μάτια σου να τον κοιτάζεις όλο το βράδυ αναρωτιέσαι δυνατά: "Μα που χάθηκαν τελικά όλοι οι άντρες;"

Αντί λοιπόν να χάνεις ώρες και χρήμα -καθότι μια μαργαρίτα αγγίζει πλέον τα 11 ευρώ στα πιο γνωστά στέκια- προτίμησε πέντε μέρη, πραγματικές αντροφωλιές. Σε ένα από αυτά σε περιμένει να τον γνωρίσεις ο άντρας των ονείρων σου.

Στο πάρκο αδερφές μου, στο πάρκο: άσε τους καφέδες στη Γλυφάδα, πάρε αγκαζέ ή καλύτερα απ' το λουράκι το αξιαγάπητο σκυλάκι σου και ξεχύσου για μια απογευματινή κυριακάτικη βόλτα στο κοντινότερο παρκάκι από το σπίτι σου. Οι αξιαγάπητοι τετράποδοι φίλοι μας τροφοδοτούν στη σημερινή εποχή ένα αυξανόμενο κοινωνικό δίκτυο, μετατρέποντας τα αστικά πράσινα πάρκα σε πραγματικά νυφοπάζαρα. Εκεί θα βρεις από τους πιο καυτούς γιάπηδες με το ροντβάιλερ τους, μέχρι τους πιο κούλ χάκερς αγκαζέ με το καινούργιο λαμπραντόρ τους. Δεδομένου του σκύλου δε, περιορίζονται κι οι πιθανότητες ο επόμενος έρωτάς σου να έχει πρόβλημα με τη δέσμευση.

Δεν διαθέτεις σκύλο; Μην τα βάψεις μαύρα. Τρέξε στο κοντινότερο άσυλο για ζώα ή συμβουλέψου μία από τις δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις που υπάρχουν. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να αγοράσεις σκύλο, μπορείς να βγάλεις ένα από τα συμπαθή τετράποδα βόλτα. Ακόμα και να το κάνεις επάγγελμα σαν την JLo στην ταινία Κακιά Πεθερά. Μην ξεχνάς! Κι εκείνη κάπως έτσι, σαν νταντά για σκύλους, χτύπησε τον καυτό κούκλο της ταινίας.

Τα μυστικά του χώρου

Ο πιο σωστός τρόπος να προσεγγίσεις έναν άντρα στο πάρκο είναι να αφήσεις το σκυλάκι σου να τον προσεγγίσει πρώτο κατά τύχη. Εκεί θα επέμβεις εσύ, με τσαχπινιά και νάζι να απολογηθείς για το "κακό σκυλάκι" σου που καθόλου δεν σε υπακούει. Από εκεί που θα ξεκινήσει η κουβέντα μεταξύ σας, τα υπόλοιπα θα έρθουν σχεδόν φυσικά.

Κικ μποξ και ξερό ψωμί: πηγαίνεις καθημερινά στο γυμναστήριο και παρακολουθείς ομαδικά προγράμματα τύπου σουηδική, γιόγκα και πιλάτες. Προφανώς και δεν περιμένεις να βρεις εκεί τον έρωτα της ζωής σου. Πάρε και πάλι το πρόγραμμα των ομαδικών στα χέρια και κύκλωσε με φωσφοριζέ μαρκαδόρο όλα τα προγράμματα πολεμικών τεχνών και κικ μποξ. Από το πρώτο μάθημα θα καταλάβεις που είχαν χαθεί όλοι οι άντρες.

Ξαφνικά, θα βρεθείς ανάμεσά σε τουλάχιστον είκοσι άντρες που ενώ θα σε κοιτάζουν σαν ξερολούκουμο, ταυτόχρονα θα τεντώνουν τα καλογυμνασμένα τους μπράτσα. Επιπρόσθετα, και τον άντρα της ζωής σου να μην βρεις, μπορείς να αποκομίσεις πρώτον χρήσιμες γνώσεις αυτοπροστασίας στους κινδύνους, και δεύτερον ένα ζηλευτό κορμί. Ξεκίνα λοιπόν από τα μαθήματα αρχαρίων και για ξεκάρφωμα, ψάξε και λίγο στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικές με το άθλημα, φόρα τα γάντια σου και φύγαμε για μπουνιές.

Τα μυστικά του χώρου

Κανένας άντρας όσο σκληρός και κολλημένος με τις μπουνιές κι αν είναι δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέα μιας γυναίκας που ιδρώνει δίπλα του με αισθησιασμό και ταυτόχρονα μοιράζεται μαζί του το πάθος για ένα τόσο δυναμικό σπορ όπως είναι το κικ μποξ ή το καράτε. Βρες ποιος από τους συναθλητές σου σε ενδιαφέρει πιο πολύ και ζήτα του να σου δείξει σε ένα ιδιαίτερο μάθημα πώς να πετύχεις εκείνο το δύσκολο ντιρέκτ ή το μάι γκέρι.

Συναυλία και κακό: από τα πλεονεκτήματα των συναυλιών είναι η μεγάλη ποικιλία αντρών που τις παρακολουθούν. Δεν λέμε βέβαια να πάρεις σβάρνα το Φεστιβάλ Αθηνών, από το Λυκαβηττό μέχρι το Ηρώδειο. Αντίθετα, επικεντρώσου σε ζωντανές εμφανίσεις μικρότερων καλλιτεχνών που έρχονται για λίγες παραστάσεις στην πόλη σου και σίγουρα θα συγκεντρώσουν πολλούς ετερόκλιτους τύπους ανδρών. Τσέκαρε λοιπόν καθημερινά τόσο στο ίντερνετ όσο και στις τοπικές εφημερίδες για να μάθεις ποιος καλλιτέχνης θα είναι στην πόλη το επόμενο Σαββατοκύριακο και να ρυθμίσεις ανάλογα τις εξόδους σου.

Τα μυστικά του χώρου

Πριν βάλεις τα καλά σου και ξεκινήσεις για την επόμενη συναυλία, κάνε μια μικρή έρευνα σχετικά με τον καλλιτέχνη ή το συγκρότημα. Αυτό θα σε βοηθήσει να πιάσεις ευκολότερα κουβέντα στον πρώτο κούκλο που θα συναντήσεις εκεί. Επειδή συνήθως, στις εναλλακτικές ζωντανές εμφανίσεις τα αγόρια που δίνουν το παρόν είναι πιο ψαγμένα, δεν θα θες με τίποτα να φανεί πως είσαι άσχετη. Δύο άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μουσική μπορούν ευκολότερα να μοιραστούν κι άλλα πάθη. Προσοχή όμως μην κάνεις τον ξερόλα για ένα συγκρότημα που ακούς πρώτη φορά στη ζωή σου. Είναι καλύτερο να δείξεις πως ξέρεις λίγα, αλλά θες οπωσδήποτε κάποιον να σε μυήσει.

Διαρκής Επιμόρφωση: θες να δώσεις ώθηση τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική σου ζωή; Ξεκίνα αύριο κιόλας ένα πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών ή μιας δεύτερης ξένης γλώσσας, ακόμα και επαγγελματικά σεμινάρια αν χρειαστεί. Σήμερα δεν είναι λίγοι οι άντρες που ξεκινούν στα τριάντα τους ας πούμε μαθήματα αγγλικών με σκοπό για να πάρουν εκείνο το ξεχασμένο προφίσιενσι. Ξεκίνα λοιπόν από αύριο το μάθημα γαλλικών που πάντα ήθελες γιατί εκτός από ενδιαφέροντες συμμαθητές, μπορεί να έχεις έναν κούκλο καθηγητή γαλλικών που θα σου δείξει στην πράξη τι σημαίνει το γνωστό "βουλέ βου κουσέ αβέκ μουά;"

Τα μυστικά του χώρου

Αποφάσισε εγκαίρως ποια γλώσσα ή σεμινάριο θα παρακολουθήσεις ζητώντας πάντα τμήμα ενηλίκων. Από εκεί και πέρα, εντόπισε τον στόχο σου και στο επόμενο μάθημα φρόντισε να καθίσεις δίπλα του ή να ζητήσεις τις δικές του σημειώσεις για εκείνη τη φορά που έλειψες. Αν στόχος σου είναι ο καθηγητής, ζήτα του να σου κάνει ένα βραδινό ιδιαίτερο μάθημα για εμπεδώσεις την ύλη. Στην τελική, και σύντροφο να μην βρεις, σου μένει η γνώση της ξένης γλώσσας.

Μάθε τέχνη κι άστηνε: βάλε λίγη τέχνη στη ζωή σου. Παρακολούθησε εκείνα τα μαθήματα γλυπτικής ή ζωγραφικής που πάντα ήθελες. Κάνε μια βόλτα από τα μουσεία και τις γκαλερί της πόλης σου και φρόντισε να ενημερώνεσαι τακτικά για τις περιφερόμενες εκθέσεις που θα κάνουν στάση κοντά σου. Σε τέτοια "ξενέρωτα" όπως φανταζόσουν μέχρι τώρα μέρη, μπορεί να συναντήσεις πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. Ίσως είσαι τυχερή και ο ζωγράφος της επόμενης έκθεσης που θα επισκεφτείς, είναι ίδιος ο Ίθαν Χόκ στις "Μεγάλες Προσδοκίες". Άσε που ένα από τα στάνταρ θέματα στο μάθημα ζωγραφικής θα είναι το γυμνό. Κι έτσι, αν είσαι τυχερή θα έχεις κάθε δικαιλογία να παρατηρείς στις λεπτομέρειες, επί δύο ώρες, το μοντέλο που θα ποζάρει απροκάλυπτα μπροστά σου σε απόσταση λίγων μέτρων.

Τα μυστικά του χώρου

Το μόνο που δεν θέλεις είναι να γίνεις ρεζίλι στα μάτια του διανοούμενου κούκλου που θα συναντήσεις στην επόμενη γκαλερί. Αν η σχέση σου με τα πινέλα περιορίζεται σ' εκείνα του νεσεσέρ σου, φρόντισε να επικεντρωθείς σε κάποιο θέμα που σου αρέσει, να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς πάνω σ΄αυτό και ύστερα να ξεχυθείς σε γκαλερί και εκθέσεις.

Έτσι ξαφνικά

Ο έρωτας λένε πως έρχεται εκεί που τον περιμένεις λιγότερο. Τη στιγμή και στο μέρος που ποτέ δεν φανταζόσουν. Γι' αυτό και τα παραπάνω σημεία έχουν γίνει αφορμή για το ξεκίνημα μεγάλων σχέσεων. Άσε που και έρωτας να μην προκύψει, κάτι καλό θα αποκομίσεις σε γνώσεις και ενδιαφέροντα. Και δεν θα έχεις χάσει ώρες ατέλειωτες σε ποτά και ξενύχτια που το μόνο που σου προσέφεραν, είναι δύο μαύρους κύκλους και πονοκέφαλο το επόμενο πρωί!