Μάθε να διαβάζεις το σώμα του!

02.09.2008
Συζητάς με τον σύντροφό σου για ένα σημαντικό ζήτημα και παρατηρείς τις χειρονομίες του. Για να καταλάβεις πραγματικά τι αισθάνεται πρέπει να μπορείς να ερμηνεύσεις κάθε του κίνηση.

Συζητάς με τον σύντροφό σου για ένα σημαντικό ζήτημα και παρατηρείς τις χειρονομίες του. Για να καταλάβεις πραγματικά τι αισθάνεται πρέπει να μπορείς να ερμηνεύσεις κάθε του κίνηση.

Τι σημαίνει αν:

Συνοφρυώνεται
Προσπαθεί να καταλάβει τι του λες. Ο τρόπος που εκφράζεσαι του φαίνεται δυσνόητος και καταβάλλει προσπάθεια να σε παρακολουθήσει. Αυτή η έκφραση, όμως, σημαίνει επίσης ότι βρίσκεται σε αμυντική θέση και ετοιμάζεται για την αντεπίθεση. Για να βοηθήσεις την κατάσταση, χαμηλώσε τους τόνους και αποφύγε τα υπονοούμενα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν τρικούβερτο καβγά.

Χαμηλώνει το κεφάλι
Δεν πρέπει να σε παραπλανήσει αυτή η στάση που δείχνει υποχωρητική. Στην πραγματικότητα, εκείνος απλώς κάνει έναν τακτικό ελιγμό, με σκοπό να σε απομακρύνει. Αυτό που επιδιώκει είναι να σε κάνει να ηρεμήσεις, ώστε να τελειώσει πιο γρήγορα η αντιπαράθεση μεταξύ σας. Για να αποφύγεις την συνηθισμένη κατάληξη όπου εκείνος σ' αφήνει να εκτονωθείς φωνάζοντας και μετά συνεχίζει τα ίδια, δοκίμασε να συζητήσεις ήρεμα.

Περπατάει πάνω - κάτω
Αυτή η κίνηση δείχνει ένταση και εκνευρισμό, αλλά είναι και μια επίδειξη δύναμης. Με το σώμα δείχνει ότι δεν τον έχει επηρεάσει η ένταση μεταξύ σας και ότι κρατάει ενεργητική στάση. Θέλει να καταλάβεις ότι είναι έτοιμος να αντιδράσει αποφασιστικά και να επιβάλει τη γνώμη του. Για να αποφύγεις περαιτέρω ένταση μεταξύ σας, μειώσε τη δική σου επιθετικότητα και μιλήσε με πιο σιγανή φωνή.

Χλωμιάζει
Σημαίνει ότι αυτά που λέτε τον έχουν φοβίσει και ψάχνει τρόπο να ξεφύγει. Είναι ένας τρόπος για να προστατέψει τον εαυτό του από τον φόβο και την υπερβολική συγκίνηση. Δοκιμάσε να είσαι πιο διπλωματική και μιλήσέ του χωρίς θυμό, για να μπορέσει να συνεχίσει τον διάλογο και να εκφράσει τη γνώμη του.