5 σημάδια ότι είσαι εντελώς εξουθενωμένη με τη σχέση σου

26.11.2021
5 σημάδια ότι είσαι εντελώς εξουθενωμένη με τη σχέση σου
Η εξάντληση σε μια σχέση είναι κάτι που δεν είναι ποτέ εύκολο να παραδεχτείς, ειδικά αν έχεις επενδύσει πολύ χρόνο και ενέργεια για να την κάνεις να πετύχει. Φυσικά, δεν χρειάζεται να σκεφτείς επιπόλαια για να εγκαταλείψεις μια μακροχρόνια σχέση αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις πότε τα πράγματα αρχίζουν να μην πηγαίνουν καλά. Παρακάτω θα διαβάσεις πέντε σημάδια ότι είσαι εντελώς εξουθενωμένη με τη σχέση σου και ότι ίσως είναι καιρός να πάρεις αποφάσεις.

Εξουθενώνεσαι όταν μιλάτε για προβλήματα

Η υγιής επικοινωνία είναι απαραίτητη για μια μόνιμη σχέση, είτε πρόκειται για συζήτηση για προβλήματα είτε απλώς για σύνδεση μεταξύ ενός ζευγαριού. «Όλες οι σχέσεις, υγιείς ή όχι, θα έχουν προβλήματα», λέει στο Bustle, η ειδική επί σχέσεων Tamara J. Green. «Στις υγιείς σχέσεις, επικοινωνείτε πραγματικά για το τι συμβαίνει και ακούτε».

Αλλά όταν έχεις χάσει την ενέργεια να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου και να τον ακούσεις πραγματικά, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι δεν επενδύεις πλέον στο να το κάνεις να λειτουργήσει, σύμφωνα με την Green.

Μαλώνετε συνέχεια

Ένας ορισμένος βαθμός σύγκρουσης είναι φυσιολογικός σε κάθε σχέση και μπορεί ακόμη και να είναι μια θετική ένδειξη ότι εξακολουθείτε να επενδύετε στο να δουλεύετε για τη δυναμική της σχέσης. Αλλά όταν οι τσακωμοί εξελίσσονται σε φωνές και εκρήξεις, όπου δεν ακούτε πλέον ο ένας τον άλλον και δεν μπορείτε καν να δείτε ο ένας τον άλλον, αυτό είναι μεγαλύτερος λόγος ανησυχίας.

«Οι τσακωμοί, ειδικά αν δεν υπήρχαν καυγάδες στην αρχή, συνήθως υποδηλώνουν ότι το ένα ή και τα δύο άτομα δεν αισθάνονται ότι ακούγονται, και έτσι φωνάζουν για να πείσουν το άλλο άτομο να τους ακούσει», λέει η Green.

Η ιδέα του να περάσετε χρόνο μαζί σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη

Το να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου όταν έχεις έναν σύντροφο είναι κάτι πολύ σημαντικό: χρειάζεσαι χώρο και αυτονομία για να βεβαιωθείς ότι ικανοποιείς όλες τις ανάγκες σου. Αλλά αν διαπιστώσεις ότι αποφεύγεις ηθελημένα να περνάς ποιοτικό χρόνο με τον καλό σου επειδή σε ενοχλεί και σε κουράζει – και το να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου μόνο για επαναφόρτιση, δεν βοηθάει – αυτό είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. «Η αποφυγή είναι μια μορφή μη επικοινωνίας μεταξύ ενός ζευγαριού», εξηγεί η Green. «Αντί να κάνεις το υγιές ή το τρομακτικό πράγμα και να το συζητήσεις, βρίσκεις τρόπους για να μην περνάτε χρόνο μαζί».

Το μάτι σου παίζει

Ένα μάτι που παίζει μπορεί να είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και ακόμη και υγιές. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά όρια για το τι θεωρούν απιστία, αλλά είναι φυσικό να βρίσκουν άλλους ανθρώπους ελκυστικούς. Αν έχεις ξεπεράσει το φυσιολογικό για εσένα, δηλαδή αν προσηλώνεσαι συνεχώς στους άλλους, φλερτάρεις, φαντασιώνεσαι τον barista, μπορεί να έχεις ξεφύγει από την τρέχουσα σχέση σου και να είσαι έτοιμη για κάποιον ή κάτι καινούργιο.

Το να μιλάς για το μέλλον σε κάνει να νιώθεις ναυτία

«Αν τα μελλοντικά σχέδια αποφεύγονται σοβαρά, αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι», λέει η Green. «Όταν οι άνθρωποι έχουν μια σχέση και δεν κοιτάζουν μπροστά στο μέλλον, τους λέω να το διαλύσουν γιατί δεν αξίζει τον κόπο». Αν, λοιπόν, είσαι με κάποιον και η ιδέα να προγραμματίσεις μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο σου φέρνει δυσφορία, καλύτερα να ξεφύγεις παρά να δεσμευτείς σε κάτι, όταν απλά δεν θέλεις να το κάνεις.