Αδελφή ψυχή: Τα 10 ερωτήματα που θα σου δώσουν την απάντηση για το εάν την έχεις ήδη δίπλα σου

29.08.2021
Αδελφή ψυχή: Τα 10 ερωτήματα που θα σου δώσουν την απάντηση για το εάν την έχεις ήδη δίπλα σου
Η έννοια των αδελφών ψυχών είναι πολωτική. Σε τελική ανάλυση, σε έναν κόσμο 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι ο καθένας μας έχει μόνο έναν άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζει απόλυτα.

Όμως, πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν στις αδελφές ψυχές δεν τις ορίζουν με αυτόν τον τρόπο. Αντίθετα, πιστεύουν ότι μια αδελφή ψυχή είναι ένα άτομο με το οποίο συνδέεσαι άμεσα και βαθιά, που σε βλέπει και σε δέχεται για το ποια είσαι και ταυτόχρονα, σε ωθεί να εξελιχθείς στην καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.

Μια αδελφή ψυχή δεν χρειάζεται καν να είναι μια ρομαντική σχέση, απαραίτητα - θα μπορούσε να είναι φίλος ή συνάδελφος στη δουλειά. Ούτε η σχέση πρέπει να είναι ευχάριστη όλη την ώρα ή χωρίς συγκρούσεις.

«Μια αδελφή ψυχή είναι κάποιος με τον οποίο νιώθεις συμπάθεια, αρμονία, αμοιβαία βαθιά αγάπη και σύνδεση. Αυτό το βλέπω ως σχεδόν ολοκληρωμένη συμβατότητα», εξηγεί στο Harper’s Bazaar η ψυχοθεραπεύτρια και coach σχέσεων, Heather Garbutt.

«Για μερικούς από εμάς όταν κοιτάζουμε πίσω, μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τη δική μας αδελφή ψυχή και τη μοναδική ευκαιρία να είμαστε μαζί με εκείνο το άτομο που θα έπρεπε να είμαστε. Αυτό το άτομο μπορεί να φαινόταν εκείνη την εποχή να είναι η τέλεια σχέση μας, το συμπλήρωμα για το ποιες ήμασταν τότε - αλλά ίσως ο χρόνος και οι περιστάσεις δεν ήταν σωστές».

Ωστόσο, η Heather λέει, εάν αισθάνεσαι ότι συνάντησες το σωστό άτομο, αλλά απλώς δεν μπορούσες να κάνεις το όλο πράγμα να λειτουργήσει για κάποιο λόγο, τότε πρέπει να αισθανθείς καθησυχασμένη με την ιδέα ότι υπήρχε πιθανώς ένας λόγος.

«Όλα αυτά πρέπει να τεθούν ως ερωτήματα και να είναι ξεκάθαρα πριν προχωρήσουμε στις βαθιά συναισθηματικές ιδιότητες μιας αληθινής ψυχικής σχέσης».

«Είναι η αδελφή ψυχή μας ικανή να μας αγαπά και να μας σέβεται;»

Με βάση αυτό, εάν εξακολουθείς να προσπαθείς να καταλάβεις εάν έχεις γνωρίσει την αδελφή ψυχή σου ή όχι, οι παρακάτω 10 ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να σχηματίσεις μιαν άποψη. Δεν προσυπογράφουμε την άποψη ότι υπάρχει μόνο ένα άτομο εκεί έξω, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να ρομαντικοποιήσουμε την ιδέα της απόλυτης αδελφής ψυχής.

Δες και αυτό: «Αδελφό» ζώδιο: Τι σημαίνει αυτός ο όρος και ποιο είναι το δικό σου

10 Ερωτήσεις για να διαπιστώσεις εάν έχεις ήδη συναντήσει την αδελφή ψυχή σου

1. Το να είσαι κοντά σε αυτό το άτομο σου δίνει μια αίσθηση γαλήνης και άνεσης;

2. Νιώθεις ότι ισορροπείτε ο ένας τον άλλον ακόμα κι αν είστε πολύ διαφορετικοί;

3. Μπορείς να πεις με το χέρι στην καρδιά ότι έχεις γνωρίσει «το σωστό» για εσένα;

4. Είναι οι αξίες σας σε απόλυτη ευθυγράμμιση;

5. Έχεις δει αυτό το άτομο στα χειρότερα, αλλά το αγαπάς ούτως ή άλλως;

6. Νοιάζεστε τόσο βαθιά ο ένας για τον άλλον που πραγματικά νιώθετε ο ένας τον πόνο του άλλου; Με άλλα λόγια, ο πόνος του, σου προκαλεί πόνο;

7. Νιώθεις την αίσθηση της ηλεκτρικής ενέργειας όταν τον αγγίζεις;

8. Είχατε δύσκολες στιγμές, αλλά τα βγάλατε πέρα μαζί και αισθανθήκατε πιο δυνατοί στο τέλος;

9. Νιώθεις ότι μπορείς να ανοιχτείς τελείως και να είσαι 100% ο εαυτός σου όταν είσαι με αυτό το άτομο;

10. Πιστεύεις ότι αυτό το άτομο ήρθε στη ζωή σου για να σου διδάξει ένα σημαντικό μάθημα;