Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν επιστρέψεις στον πρώην σου

09.10.2020
Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν επιστρέψεις στον πρώην σου
Πώς να βεβαιωθείς πως θα πάρεις τη σωστή απόφαση

Οι χωρισμοί δεν απλώς μια κακή ημέρα για τα μαλλιά μας - δεν συμβαίνουν έτσι απλά, χωρίς λόγο.

Εάν σκέφτεσαι να επιστρέψεις στον πρώην σου, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, δίνοντας ικανοποιητικές απαντήσεις. Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές:

Δες και αυτό: Μόλις χώρισες; 10 συμβουλές για να ανακάμψεις λίγο πιο εύκολα

Είσαι βέβαιη, ή απλά πληγωμένη;
Οι χωρισμοί μπορεί να είναι απελευθερωτικοί, αλλά είναι σχεδόν πάντα στενάχωροι και το να είσαι στεναχωρημένη είναι δύσκολο. Το να φτάσουμε στην άλλη πλευρά της θλίψης μπορεί να πάρει χρόνια. Σε περίπτωση, λοιπόν, που σκέφτεσαι να επιστρέψεις στον πρώην σου, αναρωτήσου: Είσαι βέβαιη ότι έκανες ένα λάθος ή είσαι απλά θλιμένη; Εάν ισχύει το τελευταίο, περιποιήσουν τον εαυτό σου, δες τις φίλες σου και την αγαπημένη σου ταινία ή πήγαινε μια βόλτα. Κάνε ό,τι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και στη συνέχεια επανεκτίμησε την κατάσταση.

Τι θα έλεγες στην καλύτερη φίλη σου εάν ήταν στην ίδια κατάσταση;
Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες μιας σχέσης, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναρωτηθείς τι θα συμβούλευες την καλύτερη φίλη σου αν ήταν στη θέση σου. Ήταν ένας χωρισμός που πλησίαζε για καιρό, ή ήταν κρίση της στιγμής; Είσαι γεμάτη τύψεις ή καλλιεργείς σιγά σιγά ένα αίσθημα ανακούφισης; Αντιμετωπίζουμε τους φίλους μας με πολύ περισσότερη συμπόνια από ό, τι αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας, οπότε αν έλεγες στη φίλη σου να δώσει στον εαυτό της την ευκαιρία να ζήσει τον πόνο και να δει πώς αισθάνεται το πρωί, ίσως πρέπει να ακολουθήσεις τη δική σου συμβουλή.

Τι θα χρειαζόταν για να διορθώσετε τα προβλήματα που είχατε - και είστε και οι δύο πρόθυμοι να προσπαθήσετε;
Αν ο πρώην σου φαίνεται να θέλει επανασύνδεση, αλλά ταυτόχρονα δεν επιθυμεί να κάνει τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να φτιάξετε τα προβλήματα σας - έχεις πάρει την απάντηση σου. Μια σχέση μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να δουλέψουν σαν ομάδα.

Αυτό το είδες; H επιστήμη απεφάνθη: Αυτόν τον μήνα παρατηρούνται οι περισσότεροι χωρισμοί

Έχεις δώσει στο χωρισμό αρκετό χώρο αναπνοής;
Εάν σκέφτεσαι να επιστρέψεις στον πρώην σου, δώσε στην απόφαση σου μια εβδομάδα. Και μετά μια άλλη εβδομάδα. Και μετά ίσως μια ακόμη. Σκέψου το σαν πολιτική επιστροφής 30 ημερών (ή ίσως ακόμη και 90): Χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να μπορέσεις να δεις καθαρά την κατάσταση και να πάρεις σοβαρά όποιον παράγοντα έπαιξε ρόλο στο να χωρίσετε, αφιερώνοντας χρόνο για να αξιολογήσεις εάν η επανένωση φαίνεται πραγματικά σωστή, ή αν απλώς είσαι στεναχωρημένη.