Τώρα εξηγούνται όλα! Πόση ώρα χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να ερωτευτεί;

29.09.2018
Τώρα εξηγούνται όλα! Πόση ώρα χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να ερωτευτεί;
Θα έχεις ακούσει για τον κεραυνοβόλο έρωτα, σωστά; Κάποιες τον έχουν βιώσει, ενώ κάποιες άλλες επιμένουν να υποστηρίζουν φανατικά ότι… δεν υπάρχει.

Τι ισχύει και τι όχι τελικά; Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση.

Σύμφωνα με έρευνα που έλαβε χώρα στο Syracuse University και η οποία δημοσιεύτηκε στη Journal of Sexual Medicine, 1/5 του δευτερολέπτου είναι αρκετό για να ερωτευτούμε κάποιον. Πράγμα που σημαίνει ότι η «ζημιά» μπορεί να γίνει ακόμα και από το πρώτο κοίταγμα.

Διαβάστε ακόμη: Σε αυτές τις 20 χώρες οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ

Βάσει όσων ειπώθηκαν από τους ερευνητές, ένα βλέμμα αρκεί για να ξεκινήσει η χημική διεργασία της έκκρισης της οξυτοκίνης, της ντοπαμίνης, της αδρεναλίνης και της βασοπρεσίνης, ουσιών που μας χαρίζουν ένα απίστευτο αίσθημα χαράς, όμοιο με αυτό που μπορούν να μας εξασφαλίσουν οι ναρκωτικές ουσίες σε μικρή ποσότητα, κυρίως η κοκαΐνη.

Στα ερωτικά συναισθήματα που «γεννιούνται» στον εγκέφαλό μας έχει, μάλιστα, αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμμετέχουν 12 διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου, τα οποία απελευθερώνουν πληθώρα νευρομεταβιβαστών σε ολόκληρο τον σύστημα. Έτσι δικαιολογούνται οι αντιδράσεις μας κάθε φορά που στο οπτικό μας πεδίου έχουμε τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει.

Διαβάστε ακόμη: Έρευνα αποκαλύπτει: Υπάρχει κάτι χειρότερο και από το κακό σεξ που μπορεί να διαλύσει μία σχέση

Να που τελικά όχι μόνο υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας, μα έχει και τη σφραγίδα της επιστήμης!