Σχέσεις με διαφορά ηλικίας: Η επιστήμη έχει την απάντηση για το κατά πόσο αντέχουν στον χρόνο

03.11.2018
Σχέσεις με διαφορά ηλικίας: Η επιστήμη έχει την απάντηση για το κατά πόσο αντέχουν στον χρόνο
Το θέμα της διαφοράς ηλικίας έχεις πολλάκις απασχολήσει του επιστήμονες, οι οποίοι μέσω ερευνών έχουν προσπαθήσει να καταλήξουν στην ιδανική διαφορά μεταξύ δύο συντρόφων.

Όλα αυτά τα χρόνια, πολλές απόψεις έχουν πέσει στο τραπέζι.

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων που υποστηρίζουν πως ένα ζευγάρι ιδανικά θα πρέπει να έχει έως έναν χρόνο διαφορά, ενώ υπάρχει και η άποψη πως το χάσμα των 10 ετών και άνω αποτελεί παράγοντα που μπορεί να εξασφαλίσει σε ένα ζευγάρι την επιτυχημένη σχέση.

Σχεδόν μηδαμινή διαφορά ή 10 χρόνια απόστασης λοιπόν; Ποια από τις δύο περιπτώσεις είναι η ιδανικότερη;

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, με τη σφραγίδα ψυχοθεραπευτών και κοινωνικών λειτουργών, καμία. Στην εν λόγω μελέτη, ως ιδανικό για τη διαφορά ηλικίας μεταξύ δύο συντρόφων παρουσιάστηκε το διάστημα από ένα ως πέντε χρόνια, με τους συνομηλίκους να… χάνουν στα σημεία.

Διάβασε επίσης: 24 Έλληνες και ξένοι με τεράστια διαφορά ηλικίας από τις συντρόφους τους [photos]

Όσο για τη διαφορά άνω των 10 ετών; Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι ευχάριστα.

Όπως ανέλυσαν οι ειδικοί, η ελλιπής συνεννόηση μετά από κάποια σοβαρή ένταση ή καβγά θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη «βλάβη» στη σχέση. Ωστόσο, θεωρήθηκε πως είναι καθαρά στο χέρι του ζευγαριού να αναπτύξει μια υγιή επικοινωνία που θα το βοηθά να αντιμετωπίζει την όποια δυσκολία.

Αξίζει, πάντως, να θυμόμαστε πως σε σύγκρουση με τη νέα αυτή μελέτη, η επιστήμη έχει στο παρελθόν υποστηρίξει πως η διαφορά ηλικίας άνω των 10 ετών μπορεί να αποτελέσει στοιχείο που θα κάνει ένα ζευγάρι πολύ πιο ευτυχισμένο από τον μέσο όρο.

Έτσι, μπορεί μεν η ιδανική διαφορά πλέον να υπολογίζεται μεταξύ ενός και 5 ετών, ωστόσο αφού –αποδεδειγμένα πλέον- ο έρωτας είναι τυφλός, τα πάντα είναι στο χέρι μας!

Διάβασε κι αυτό: 5 εύκολοι τρόποι να κάνεις τη σχέση σου πιο δυνατή