Eπιασαν τσεκούρι στη "Φάρμα"

02.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, με τα μούτρα στη δουλειά έπεσαν οι 14 φερέλπιδες αγρότες της "Φάρμας" από την πρώτη κιόλας μέρα. Είχαν να βάλουν πόρτα στο αποχωρητήριο, να φτιάξουν τον φούρνο, να ταΐσουν τα ζωντανά, να πήξουν το γιαούρτι και άλλες τέτοιες δουλειές, τις οποίες μοιράστηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Με τα μούτρα στη δουλειά έπεσαν οι 14 φερέλπιδες αγρότες της "Φάρμας" από την πρώτη κιόλας μέρα. Είχαν να βάλουν πόρτα στο αποχωρητήριο, να φτιάξουν τον φούρνο, να ταΐσουν τα ζωντανά, να πήξουν το γιαούρτι και άλλες τέτοιες δουλειές, τις οποίες μοιράστηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες. Οι άνδρες ανέλαβαν τις σκληρές δουλειές και οι γυναίκες τις πιο εύκολες.
Με αρχηγό τον κυρ Κώστα τον ψαρά, τα αρσενικά του σπιτιού πήραν κάτι τάβλες κι έφτιαξαν μία πόρτα για το αποχωρητήριο καθώς η λύση να βάλουν μία κουβέρτα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό και τύφλα να έχει μπροστά τους ο μάστρο Τζεπέτο. Οι γυναίκες από την άλλη, πήγαν στο ποτάμι να πλύνουν τα πιατικά, καθάρισαν πατάτες κι έστειλαν την Ελένη, εκ Κηφισίας, να βγάλει παντζάρια από το περιβόλι. Η σκηνή που ακολούθησε ήταν τω όντι εκπαιδευτική, αφού το τηλεοπτικό κοινό είχε τη δυνατότητα να δει την πρώτη φορά μιας γυναίκας που έρχεται σε επαφή με παντζάρια. Ο τρόπος που επέλεγε κι έβγαζε το οπωροκηπευτικό δήλωνε πως πρόκειται περί αρχάριας, που όμως είχε θέληση για μάθηση. Τι κι αν της έσπασε το μανικιούρ; Η Ελένη ήταν ευτυχής για την μοναδική αυτή εμπειρία, δηλώνοντας πως θα το ξανακάνει.

Την ώρα που οι περισσότεροι έδιναν μάχη με τις αγροτοδουλειές, ο Λάσκος πήγε να πάρει το μπανάκι του στο ποτάμι καθότι είχε...λιβακώσει ο άνθρωπος. Πάντως, αν και οι πρώτες μέρες γνωριμίας, οι προστριβές υπήρξαν, αλλά αυτό συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. Αλλωστε, φταιει ο Λάσκος που σιχαίνεται να βουτάνε τις κούπες τους στον κουβά με το νερό; Εδώ, κάποτε είχε δημιουργηθεί μέγα ζήτημα σε άλλο reality "ποιος κατούρησε τη λεκάνη". Οι δουλειές τελείωσαν με τον...Εσπερινό και οι παίκτες άναψαν τις λάμπες πετρελαίου και κάθισαν να φάνε. Είχαν κι ένα μουσαφίρη, τον Γρηγόρη Αρνατούτογλου, ο οποίος τους ενημέρωσε πως ήρθε η ευλογημένη ώρα να επιλέξουν τον "Φαρμάρχη", δηλαδή τον αρχηγό της Φάρμας. Αυτός θα συγκεντρώνει όλα εκείνα τα φόντα και ικανότητες για το αξίωμα και θα αλλάζει κάθε εβδομάδα, διότι δεν πρόκειται περί τσιφλικιού, αλλά μικρής κοινότητας με εν δυνάμει αγρότες.