"Έφυγε" από τη ζωή ο Γιώργος Φούντας

29.11.2010
Αγαπημένη μου Δήμητρα, Ο Γιώργος Φούντας , το απόλυτο αρσενικό του ελληνικού κινηματογράφου «έφυγε» χθες το απόγευμα από τη ζωή στα 86 του χρόνια.

Αγαπημένη μου Δήμητρα,
Ο Γιώργος Φούντας, το απόλυτο αρσενικό του ελληνικού κινηματογράφου «έφυγε» χθες το απόγευμα από τη ζωή στα 86 του χρόνια. Το τελευταίο διάστημα ο ηθοποιός νοσηλευόταν αφού τον είχε χτυπήσει η νόσος του Αλτσχαϊμερ, το βασικό όμως είναι ότι είχε δίπλα του τη σύντροφο του Χρυσούλα Ζώκα και τον γιο του Πάνο.

Η καρδιά του Γιώργου Φούντα σταμάτησε να χτυπάει χθες στις 4.30 μ.μ. στην Εντατική του νοσοκομείου "Mediterraneo", που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του στην Άνω Γλυφάδα.
"Δεν θέλω να πω τίποτα. Όσοι φίλοι θέλουν ας έρθουν την Τρίτη να τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί από το Α’ Νεκροταφείο" δήλωσε όπως διαβάζω στην Espresso η σύζυγος του.


Τα προβλήματα υγείας του Γιώργου Φούντα είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό όμως τελευταία η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί αρκετά και η Χρυσούλα στάθηκε δίπλα του σε όλη αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του.


Ο Γιώργος Φούντας μπορεί να έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1944 στην ταινία "Χειροκροτήματα" του Γ. Τζαβέλα αλλά σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ενσάρκωσε τον ρόλο του Μίλτου που έμεινε στην ιστορία στην "Στέλλα" του Μ. Κακογιάννη από όπου και έχει μείνει η ατάκα που όλοι θυμόμαστε: : "Φύγε, Στέλλα, κρατάω μαχαίρι", στην τελευταία σκηνή.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον θυμόμαστε ως τον άντρα με όλη τη σημασία της λέξης!

Ελένη Αναστασάκη