"Που είναι ο Άνθιμος. Οεο"!

30.10.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Τι της λείπει της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς, τι της λείπει». Το βρήκα... ο Άνθιμος της λείπει κι εννοώ τον Ανανιάδη. Κάνω ζάπινγκ μπας και πέσω πάνω του, αλλά τίποτε.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Τι της λείπει της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς, τι της λείπει». Το βρήκα... ο Άνθιμος της λείπει κι εννοώ τον Ανανιάδη. Κάνω ζάπινγκ μπας και πέσω πάνω του, αλλά τίποτε. Άφαντος αυτός. Και δεν έχουν σε επανάληψη την «Μαρία την άσχημη» να πάρω τη δόση μου. Πάλι, καλά, που επέστρεψε ο Αποστόλης Τότσικας κι παρηγοριέμαι η γυναίκα. Θα αναρωτιέσαι τώρα εσύ πού βρίσκεται ο Άνθιμος.

Ευτυχώς το Χόλυγουντ δεν τον πήρε ακόμη. Βασικά, στη γωνία είναι και καραδοκεί σαν τον κακό λύκο στην Κοκκινοσκουφίτσα, αλλά εκείνος δεν είναι ακόμη έτοιμος να «πέσει» στα χέρια του. Το ταξίδι, όμως, που έκανε στην Αμερική ήτο... εποικοδομητικό και ο Άνθιμος επέστρεψε πιο ώριμος από ποτέ. Για του λόγου το αληθές, φέτος είπε να πάρει τη θέση του τηλεθεατή και με τη ματιά αυτή θα δει και θα κρίνει τα τηλεοπτικά δρώμενα της «ψωροκώσταινας» ελληνικής τηλεόρασης.

Τα σήριαλ φέτος είναι για κλάματα και φοβάμαι στο τέλος της χρονιάς που θα κάνει τον απολογισμό ο Άνθιμος μήπως απογοητευμένος από αυτά που θα δει, μαζέψει τα μπογαλάκια του και πάει προς Λος Άντζελες μεριά. Αν και του Ανανιάδη τα γούστα δύσκολα τα καταλαβαίνεις. Φέτος για παράδειγμα του αρέσει το «Έχω ένα μυστικό», το οποίο «μυστικό» οι τηλεθεατές ακόμη αρνούνται να μάθουν. Μάλιστα, ο Άνθιμος θα ήθελε πολύ να συμμετέχει στο σήριαλ, αλλά δεν μας είπε ποιο ρόλο θα είχε. Μπορεί και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Εξάλλου, η διανομή είναι τόσο άστοχη, που ο Ανανιάδης μπορούσε να κάνει το... «Λεβεντόπαιδο»!