Ο Ρήγας μιλάει για τον Σεργιανόπουλο!

03.10.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και ο κολλητός φίλος του ηθοποιού, Αλέξανδρος Ρήγας αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και ο κολλητός φίλος του ηθοποιού, Αλέξανδρος Ρήγας αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει ανοιχτά για τα τραγικά γεγονότα της 4ης Ιουνίου, αλλά και το όργιο φημών που ακολούθησε μετά. Ο Ρήγας σε λίγες μέρες ανεβάζει νέο θεατρικό έργο και για το λόγο αυτό πήγε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, αλλά και στο δελτίο του Star. Για να μιλήσει για το «Δώρο» που ανεβαίνει σε λίγες μέρες.

Όταν, όμως, έχεις απέναντι σου τον Ρήγα, που υπήρξε για πολλά χρόνια επιστήθιος φίλος του Σεργιανόπουλου, αλλά και για έναν μήνα ένα απίστευτο όργιο φημών τον ήθελε να είναι αυτός ο... δολοφόνος, τότε δεν μπορείς να μείνεις στο ανέβασμα ενός θεατρικού. Έτσι, στον «Όμορφο κόσμο» ο Αλέξανδρος για ένα μισάωρο περίπου μιλούσε για όλα τα γεγονότα αυτά και κυρίως για τις φήμες που κυκλοφορούσαν τότε και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος. «Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα: βρε λες;» είπε ο ηθοποιός, που λίγο έλειψε να πιστέψει και ο ίδιος τα σενάρια.

Εξάλλου, το καλοκαίρι κι ενώ οι φήμες οργίαζαν (και ο δολοφόνος παρέμενε ασύλληπτος) ο Ρήγας έδωσε τη μοναδική συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό, σε μία προσπάθεια να μπει ένα τέλος σε όσα κυκλοφορούσαν. Τότε, μάλιστα, είχε πει ότι περνούσε εφιαλτικές στιγμές, ότι ο κόσμος όπου πήγαινε τον κοιτούσε σα να ήταν ο δολοφόνος, ενώ έφθασε στο σημείο να απομονωθεί απ’ όλους για να μην τον ενοχλούν. Στο τέλος, δε, αποκάλυψε ότι προσεύχεται να βρεθεί ο δολοφόνος μπας και «λυτρωθεί» και ο ίδιος. Τελικά, οι προσευχές του έπιασαν τόπο, ο Γεωργιανός βρίσκεται στη φυλακή και ο φίλος του Σεργιανόπουλου έχει επανέλθει στα θεατρικά δρώμενα και την προηγούμενη φυσιολογική ζωή του.