Meghan και Harry: Μήπως γι' αυτό τον λόγο τα κάνουν όλα... their way;

19.04.2019
Meghan και Harry: Μήπως γι' αυτό τον λόγο τα κάνουν όλα... their way;
Μερικές σκέψεις, εν αναμονή της υψηλής άφιξης του #babysussex.

"Σπάει ξανά το πρωτόκολλο η Meghan", "Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο", "Εξαλλη η βασίλισσα με τη φρέσκια δούκισσα", "Τον κάνει ό,τι θέλει τον Harry η αμερικάνα"... Μερικά από τα "όμορφα" που έχουμε διαβάσει σχετικά με τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex που περιμένουν το πρώτο τους παιδί από μέρα σε μέρα.

Ο Harry και η Meghan έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο. Και έτσι τα κάνουν. Γιατί; Μα, πολύ απλά, γιατί μπορούν!

Ναι, ο Harry είναι πρίγκιπας, γιος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, αδελφός του αμέσως επόμενου στη διαδοχή και θείος τριών ακόμη "υποψήφιων" πριν από τον ίδιο για τη "θέση"! Ε, και;

Έκτος στη σειρά διαδοχής για το στέμμα, ο 34χρονος πρίγκιπας είναι σχεδόν απίθανο να γίνει ποτέ βασιλιάς ο ίδιος, παρότι, θεωρητικά είναι 100% δυνατό!

Aυτό και μόνο ως γεγονός του δίνει έναν άλλο "αέρα", τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος έχει αποκαλύψει δημόσια ότι στην ουσία "κανείς δεν θέλει τη δουλειά".

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο "Newsweek" το 2017, ο Harry είχε πει σχετικά, προκαλώντας, εύλογα αντιδράσεις:

Δεν το κάνουμε αυτό για εμάς αλλά για το γενικότερο καλό των ανθρώπων. Υπάρχει κάποιος στη βασιλική οικογένεια που θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δεν νομίζω. Ωστόσο θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας σε κάθε περίπτωση.

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Harry δεν έκρυψε ποτέ ότι "όλο αυτό" δεν το ήθελε εξαρχής! Δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αμερική. Ο θάνατος της μητέρας του, την οποία έχει επανειλημμένα ευχαριστήσει για τη δυνατότητα που έδωσε στον ίδιο και τον αδελφό του να γνωρίσουν τον υπόλοιπο κόσμο και να ζήσουν ως πραγματικοί άνθρωποι, τον σημάδεψε καταλυτικά.

Έκανε την επανάστασή του με όποιον τρόπο μπορούσε. Ξενύχτια, σβάστιγκες, έξαλλες βραδιές με ποτά και γυναίκες... Ο μικρός πρίγκιπας δεν ήθελε το παλάτι και το έδειχνε με όποιον τρόπο μπορούσε. Κάποια στιγμή, μάλιστα θέλησε να αποποιηθεί και του τίτλου του. Δεν την ήθελε αυτή τη ζωή. Άλλα πράγματα ονειρευόταν από μικρός. Πνιγόταν.

Κάποια στιγμή, βέβαια, μεγάλωσε. Ζύγισε διαφορετικά τα όσα ήξερε, τα όσα ένιωθε, τα όσα του είχαν πει και τα όσα ονειρευόταν για το μέλλον του. Και πήρε τις αποφάσεις του. Δεν θα έφευγε. Θα έμενε στη θέση του και στο παλάτι. Μόνο, όμως, για να το "χρησιμοποιήσει" κατά το δοκούν!

Σκέφτηκε -και πολύ σωστά- ο Harry ότι ο τίτλος και η θέση του θα του παρείχαν το ιδανικό μέσο για να προωθήσει όλα όσα τον ενδιέφεραν. Το Buckingham θα λειτουργούσε ως μέσο για να επικοινωνήσει όλα όσα ήθελε να πει. Θα μπορούσε να βοηθήσει όλους όσους είχαν την ανάγκη του. Μόνο έτσι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Αποφάσισε λοιπόν να εκμεταλλευτεί -με την καλή έννοια- το γεγονός ότι γεννήθηκε γαλαζοαίματος και, επιτέλους, ήταν "εντάξει" με αυτό.

Και κάπου εκεί, γνώρισε τη Meghan. Και ήρθαν όλα και "κούμπωσαν".

Μία γυναίκα "περπατημένη": αμερικάνα, διαζευγμένη, μιγάς, ηθοποιός, ακτιβίστρια, μεταλύτερη στην ηλικία, με άποψη, με λέγειν και... όμορφη! Μια γυναίκα διαφορετική από ό,τι θα περίμενε να δει κανείς στο πλευρό ενός βρετανού πρίγκιπα. Αν και σε δεύτερη σκέψη αυτός ο μύθος έχει καταρρεύσει προ πολλού. Πάμπολλα τα ανάλογα παραδείγματα στις ευρωπαϊκές μοναρχίες του σήμερα. Έστω...

Οι δυο τους, πάντως από την πρώτη στιγμή που φανερώνουν δημόσια τον έρωτά τους καταστούν σαφές το είδος της σχέσης που έχουν μεταξύ τους, αλλά και με τα ΜΜΕ.

Σπάνια εμφανίζονται χωρίς να κρατιούνται χέρι χέρι. Δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν αστειάκια μεταξύ τους, ενώ κοιτάζονται διαρκώς στα μάτια και δεν είναι λίγες οι φορές που ο φακός τους έχει καταγράψει να μοιράζονται απαλά χάδια μεταξύ τους.

Απαλλαγμένοι από τα "πρέπει" και τα "μη" που βαραίνουν σίγουρα απίστευτα στους ώμους του WIlliam και της Kate ως πιο "άμεσους" διαδόχους, ο Harry και η Meghan απολαμβάνουν τα καλά του αξιώματος, χωρίς όμως τις βαριές τυπικές υποχρεώσεις τους. Και όλα αυτά -λέμε εμείς, τουλάχιστον- με τις ευλογίες της γιαγιάς Ελισσάβετ και του Παλατιού.

Γιατί κακά τα ψέματα. Τι φαντάστηκε κανείς; Πώς αν όντως οι "ατίθασοι" δούκες είχαν "ξεφύγει" δεν θα τους είχαν "μαζέψει"; Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο;

Τα κάνουν όλα λοιπόν με τον δικό τους τρόπο ο Harry και η Meghan ακριβώς γιατί μπορούν. Το διεκδίκησαν, τους επετράπη και το απολαμβάνουν.

Κάπως έτσι θα υποδεχτούν και το μωράκι τους. Και δεν πάνε να αντιδρούν οι εκπρόσωποι των βρετανικών tabloids απειλώντας πως "δεν θα τους 'παίξουν'" αν δεν δουν και αυτό το πριγκιπόπουλο όπως τα άλλα... Δεν ιδρώνει το αυτί του δούκα και της δούκισσας. Αυτό που είναι να κάνουν θα το κάνουν. Και καλά θα κάνουν!

Με το καλό να έρθει το babysussex λοιπόν. Εμείς θα περιμένουμε να το δούμε. Όταν αποφασίσουν οι γονείς του.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.07.2023 - 12:59